Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Začel športat, sedaj pa strije

Začel športat, sedaj pa strije

Zadnje čase sem se začel zdravo prehranjevati in športati. Večinoma delam vaje za moč, nekaj pa tudi kardio. Prehranjujem se pa zdravo, čim manj maščob, čim več beljakovin. Jem puranje meso, skuto. Redni razmaki med obroki. Zvečer vedno pusto belo meso, recimo puran. Jajčne beljake. Delno dodajam proteinske shake.
Mišična masa se mi povečuje, biceps čedalje večji. Težava pa so strije, ki se mi pojavljajo na rokah. V čem je težava.

http://www.dnevnik.si/zdravje/arhiv/235754

Ni nujno, da je to, kar ješ oziroma kar misliš, da je zdravo, res zdravo tudi zate. Samo v razmislek.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če se ti povečuje mišična masa, potem tudi več kalorij vnašaš, kot si jih prej. V tem primeru pa ne dobivaš samo na mišični masi, ampak tudi na maščobi.

Prehitra rast misic- zato so strije, ker se koza ne raste tako hitro.

There’s no such thing as “prehitra rast mišic”, razen, če je tip na steroidih 🙂

Ne vem pol, men je dohtar reku da zarad tega strije- samo jaz sem se zredu, ni od misic sploh. Ce bi bil robi ql pq skela bi blo od misic. Al pa od možganov, ker jim tako rasejo.

Živiš zdravo, se ukvarjaš s športom, pa kljub temu želiš izgledati drugače?
Genetika, tako kot se pri moških ne da odpraviti plešavost.
Jaz bi v tvojem primeru dajal bolj poudarek, da se sprejmeš takšno, kakršno te je že ‘bog naredil’, takšna si poskušaj biti všeč, da ne iščeš pod drobnogledom vseh napak, pomanjkljivosti, saj v glavnem si pomembna TI kot osebnost. Ker z leti se nam telo in zunanjost vsem spreminja, zato ne smeš dajati pomena na te zunanje telesne pojave, ampak bolj iskati načine, kako biti zadovoljna sama s sabo v psihološkem smislu.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Oh wow, Matjažko je v avtorju prepoznal žensko.

če bi dohtarji, guruji prehranjevanja … živeli po lastnih napotkih – jih nebi prodajali

QL, 😀 … ne moreš verjet… moški se ukvarjajo s strijami…
A dodamo še seznam krem za preprečevanje in odpravljanje strij? In seznam lepotnih posegov, ki to tegobo odpravljajo… :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Sicer pa – jaz imam precej drugačno predstavo, kaj je to zdrava prehrana. V tvojem postu ni ne zelenjave ne sadja … :/. Pa tudi ne verjamem, da je življenje na beljakovinah (sploh pa ne živalskega izvora) sinonim za zdravo prehrano.

Noben ne živi samo na beljakovinah, razen, če ti je fetiš vsako jutro krvavet na skretu.

V tem primeru se gre za obsesijo in ne za zdravo prehranjevanje.

Več kot poješ beljakovin, več rabiš tudi prehranskih vlaknin. Tisti, ki pravite, da fitneserji ne jedo dovolj zelenjave, sadja, vam zgleda niti osnove metabolizma niso poznane.

http://www.moski.si/sodoben-moski/moje-zdravje/kako-izboljsati-metabolizem/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close