začasni odvzem vozniškega izpita
Prijatelja je pred kratkim ustavila policija in mu naredila hitri test na droge, ki je pokazal thc in psihoaktivne snovi. Žal je strokovni pregled zavrnil, ki bi pokazal da thc ni užil tik pred vožnjo. Prav tako se ni strinjal s hitrim testom, ki je za psihoaktivne snovi pokazal bledo črto, ki pa jo je policist obravnaval kot pozitivni rezultat. sledil je sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja (13.4.2018). kot sem prebrala bi lahko na njega odgovoril s predlogom o začasni vrnitvi ,ki pa mu je potrebno priložiti kontrolni pregled. Glede na to da je potrebno predlog vložiti v roku petnajst dni od vročitve (tu nisem sigurna kolikšen je rok), me zanima, kako naj opravi kontrolni pregled če se vsebnost thc pozna lahko v krvi še 30 dni. Potemtakem kontrolnega pregleda ne bi opravil. ali je v tem primeru smiselno počakati na obravnavo in na odvzem VD ker bo najverjetneje dobil 18 KT in kazen in takrat znova vložiti predlog. Naj še povem, da v času odkar ima izpit ni bil še nikoli kaznovan. Poleg tega pa v sklepu o odvzemu začasnega izpita piše, da je napihal 0,07 alkohola, kar sploh ni res, saj ima v zapisniku policista napisano da je rezultat 0,00. Lepo vas prosim, če mi poveste ali je sploh moč upati na vrnitev vozniškega dovoljenja in kakšna bi bila najkrajša in najučinkovitejša pot do tega? Lepa hvala
Pozdravljeni, brez kont. zdr. pregleda mu ne bodo vrnili v.d. Torej, naj neha uživati droge in naj se prijavi na pregled. Kakor slišim so dolge čakalne dobe za preglede. Opravljati ga more v kraju bivanja oz. pri najbližjem izvajalcu. Predlagam mu, naj pije ogromno koprivinega čaja in mineralne vode ter naj se ogromno giblje, po domače naj se znoji čim več. Kot navajete je dobil sklep o začasno odvzetem v.d. Tu je rok za oddajo predloga do konca postopka o odločanju glede prenehanja veljavnostui v.d. Po sklepu o začasno odvzetem v.d. bo sledila sodba v imenu ljudstva z izrekom globe min. 1200€ in izrek 18 kazenskih točk. Ko bo sodba postala pravnomočna bo prišel sklep o prenehanju veljavnosti v.d., ki bo govoril, da 30dan po pravnomočnosti sklepa v.d. preneha veljati. In tu imate 15dni časa, od pravnomočnosti za vlaganje predloga za t.i. pogojno obdržanje v.d. Kot sem prej navedel se mora prijatelj sam odločiti ali bo opravil pregled ali ne. Časa za to ima dovolj. Glede navedbe alkohola v zapisniku pa lahko ugovarja na zapisnik na policiji. Situacije pa to ne bo spremenilo. Lp
Pozdravljeni,
Moj problem je sledeč. Leta 2006, sem izgubil vozniški izpit. Ponovno sem delal dve leti nazaj. Sedaj so me pa ustavili in sem napihal. Začasno mi je odvzeto vozniško dovoljenje. Jaz nujno potrebujem izpit za službo in vožnjo žene v bolnišnico. Nimam še sklepa sem se pa že prijavil na k.z.p. ki ga imam 29.5., sodišču sem pa tudi prinesel list ki ga je izdala zdravnica. Ali mogoče to lahko kako pomaga ker so čakalne dobe tako dolge. Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, če je poteklo več kot dve leti od zadnjega poteka “pogojne” lahko zaprosimo za ponoven odlog prenehanja velajavnosti v.d. oz. za t.i. pogojno. Za vrnitev začasno odvzetega v.d pa žal ne pomaga potrdilo, da čakate na pregled ampak potrebujete opravljen pregled, ker se sodišče na podlagi tudi tega odloča naprej. Lp
Pozdravljeni,
22.4 so me ustavili policisti, napihala sem 0,70 mg alkohola, 30.4. sem poleg sklepa o začasnem odvzemu VD dobila še sodbo v imenu ljudstva po skrajšanem postopku (ker je prekršek čist naj bi sodili v moji odsotnosti), pošto sem prevzela 3.5. Naj vseeno napišem zagovor in ga pošljem na sodišče ali je to brezpredmetno?
Na zdravniški pregled sem se naročila takoj po odvzemu VD, vendar je čakalna doba 1,5 meseca. Torej, da zaprosim za začasno vrnitev verjetno sploh ni smiselno. Glede na to da je bila sodba po skrajšanem postopku lahko kmalu pričakujem še sklep o prenehanju veljavnosti VD in tudi za odlog prenehanja veljavnosti VD mi ne bo uspelo pravočasno oddati prošnje, ker pač ne bom imela opravljenega zdravniškega pregleda.
Kaj mi svetujete v tem primeru? Je sploh kakšna verjetnost da mi ne bo potrebno ponovno opravljati vozniškega izpita? Od prej nimam nobenih prekrškov.
LP
Pozdravljeni, ne glede na to, da je bila sodba izdana po skrajšanem postopku in je čakalna doba 1,5mes na pregled lahko podate predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d., po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. skupaj z potrdilom, da čakate na pregled. Sodišče bo obravnavalo predlog in če bo sledilo predlogu vas bo pozvalo na dopolnitev z pregledom do konca pogojne dobe. Ne morete pa na podlagi potrdila, da čakate na pregled dobiti nazaj začasno odvzeto v.d., tu se vam ne splača podajati predloga za vrnitev. Predlagam vam, da me kontaktirate na mail. Lp
Pozdravljeni, ne glede na to, da je bila sodba izdana po skrajšanem postopku in je čakalna doba 1,5mes na pregled lahko podate predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d., po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. skupaj z potrdilom, da čakate na pregled. Sodišče bo obravnavalo predlog in če bo sledilo predlogu vas bo pozvalo na dopolnitev z pregledom do konca pogojne dobe. Ne morete pa na podlagi potrdila, da čakate na pregled dobiti nazaj začasno odvzeto v.d., tu se vam ne splača podajati predloga za vrnitev. Predlagam vam, da me kontaktirate na mail. Lp
Pozdravljeni!
Sem mladi vozmik. Napihal sem 1.08. to je moj prvi prekršek. Policaj mi je odvzel vozniško dovoljenje. Prijavil sem se na zdravniški pregled konec julija in dibil vavilo sodnika za prekrške za drug teden, Ali je kakšna možnost, da ne izgubim vozniškega dovoljenje oz. da mi ga ne bo potrebno ponovno opravljati? Kakšen je nadaljni postopek? Hvala!
Pozdravljeni, glede na navedbe imate možnost, da pogojno obdržite vozniško dovoljenje (v.d.). Po zaslišanju bo sledila sodba in po pravnomočnosti sodbe bo sledil sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko, skupaj z kontorlnim zdravniškim pregledom, vlagamo listine za pogojno obdržanje v.d. Če sodišče sledi predlogu vam bodo naložili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri ne boste smeli storiti hujšega prometnega prekrška, če ga boste vam v.d. prenehal veljati. Predlagam vam, da me kontaktirate na mail, ki je v podpisu. Lp
Pozdravljeni,
sem mlada voznica in sem malo več kot teden nazaj napihala 0.73, zelo redko pijem in pa to je moj prvi prekršek. Med mano in policajem je bil spoštljiv odnos in tudi po predpisih sem se peljala (do doma je bil 1km, ustavili so me tik pred hišo). Domov sem dobila vse papirje od sodišča, kjer ga imam 29.9 pa tudi policaj je na kraju, kjer me je ustavil vzel vozniško dovoljenje. Res potrebujem vozniško zaradi faksa, med šolanjem tudi delam, do javnega prevoza sem se vedno vozila z avtom, saj je oddaljeno cca 7km. Na papirjih piše, da mi bo vozniška odvzeta. Je kakšna možnost da mi jo vrnejo in imam dobo, kjer ne smem v roku 6 ali 12 mesecev narediti nobenega prekrška? Na zdravniškega se še nisem prijavila, saj ne vem kako dolgo potem velja, če mi ga bodo odvzeli in bom morala delati izpit ponovno. Torej da mi dajo pol leta prepovedi delanja izpita in bi zdravniški potekel ter bi ga morala ponovno delati. Ker sem študentka nimam na pretek veliko denarja, zato si nočem delati zraven še dodatnih stroškov, ker jih že bo dovolj.
Predvsem zanima me, če je možno pogojno obdržanje, glede na to, da sem mlada voznica? Na podlagi česa se sodniki odločijo, glede na to, da na papirjih že piše, da bo odvzem. Je mogoče da spremenijo odločitev?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni, če imate tehtne razlige za potrebo po v.d. vam bodo odobrili t.i. pogojno obdržanje v.d. Glede na to, da ste mlada voznica zna biti težavno. Odvisno kako bodo spisane listine za pogojno. Vsekakor se prijavite na kontrolni zdr. pregled in ko ga opravite me lahko kontaktirate na mail in p opogovoru in oseni načeloma lahko urediva pogojno obdržanje v.d. Lp
Pozdravljeni,
Bom najprej razložil zadeve kronološko, če bo kje moje pisanje oziroma razmišljanje napačno me prosim popravite.
5.9.2020 sem napihal 0.63. To je moj prvi prekršek in nisem mlad voznik.
14.9.2020 sem prejel sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja. Predvidevam, da sklep postane pravnomočen po treh dneh.
V sklepu piše:
Sodbo in kazen (1200€ + 200€) sem prejel 16.9.2020. Predvidevam, da sodba postane pravnomočna po 8-ih dneh.
Ne v sklepu, ne v sodbi nisem bil vabljen pred sodišče. Izgleda je v času corona virusa drugače.
Po prijaznem nasvetu policista sem se na kontrolni zdravniški pregled naročil v prvih delovnih dneh po prekršku.
Poklical sem kar nekaj izvajalcev, ki so za to pooblaščeni.
Čakalne dobe so zelo dolge. Uspelo mi je dobiti datum 25.9.2020 v Mariboru.
Kolikor razumem, sedaj čakam še sklep o prenehanju vozniškega dovoljenja, postopek katerega bo sodišče izvedlo
po pravnomočnosti sodbe. Se pravi 16.9.2020 + 8 dni = 24.9.2020.
Glede na to kako se postopki hitro odvijajo pričakujem da bo tudi ta sklep prišel nekje v tednu od 28.9.2020 do 2.10.2020.
Pravnomočnost sklepa o prenehanju vozniškega dovoljenja bo nastopila po 8ih dneh od prejetega sklepa.
Po pravnomočnosti sklepa imam na voljo 15 dni, da podam predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Glede na to, da pred oktobrom verjetno ne bom imel rezultatov zdravniškega pregleda,
verjetno ni pametno vlagati predlog za začasno vrnitev vozniškega dovoljenja, kljub temu, da imam potrdilo o datumu pregleda?
Ali moram predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vlagati po pravnomočnosti, ali lahko to storim v prvih 8ih dneh?
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.