Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev začasna/ stalna zaposlitev

začasna/ stalna zaposlitev

Prosim tiste ki poznajo kaj pravi trenutna zakonodaja glede pogodbe za nedoločen čas, kdaj delavca pripada tista pogodba? Prosim samo tisti ki res poznate zakonodajo.
Hvala v naprej vsem.

deki, to je odvisno od primera do primera. Moraš povedati, ali si zaposlen za določen čas, koliko časa, na kakšnih delovnih mestih, kakšen je bil naveden razlog, cel kup različnih stvari, mogoče delaš na črno, brez pogodbe, ipd.

Predlagam, da greš na Inšpektorat RS za delo in ti bo tam inšpektor povedal, ali imaš pravico do pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas, ali pa nimaš.

rogi hvala za odgovor.
Ne delam na črno, redno sem zaposlen za določen čas, ampak, v prejšnjem letu mi je poteklo dve leti v podjetju in ševedno delam za določen čas.
torej, zanima me kdaj po zakonu mi pripada pogodba za nedoločen čas in ali sploh kdaj?
Hvala še enkrat.

Če opravljaš eno in isto delo zaradi povečanega obsega dela že več kot dve leti, potem lahko zahtevaš zaposlitev za nedoločen čas. To lahko v skrajnem primeru zahtevaš s tožbo najkasneje v 30 dneh od prenehanja delovnega razmerja.

Hvala rogi še enkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close