Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Začasen odvzem dovoljenja – več kategorij

Začasen odvzem dovoljenja – več kategorij

Voznik sem 40 let, brez kazenskih točk, plačal sem dve globi za prehitro vožnjo v vseh letih. Nimam KT. Imam vse kategorije, razen avtobusa. Z motorjem sem po svoji veliki neumnosti povzročil nesrečo, v kateri sem bil poškodovan samo sam, tudi škode ni utrpel nihče. Žal pa sem napihal 0,90 na alkotestu, ki se ga ne spomnim. Prav tako se ne spomnim, da bi podpisal kakršenkoli dokument (zapisnik ipd) bodisi o alkotestu bodisi o odvzemu vozniškega dovoljenja. Takega dokumenta niti nimam pri sebi. Po nesreči sem bil nekaj minut nezavesten, sicer se vsega drugega jasno spomnim. Na dom sem prejel sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja, na katerega bi seveda rad vložil prošnjo za odložitev. Kolikor sem razbral, moram pred tem opraviti zdravniški pregled, na katerega pa moram žal čakati skoraj 14 dni – preklical sem vse ZD blizu in daleč. Žal.

Zanima me, kaj lahko pričakujem vnaprej. Da me čaka globa 1200 €, vem.
Ali za to tudi velja 50%, če plačaš takoj ali ne?
Kaj me čaka na zdravniškem pregledu? Kakšen je ta pregled, da ga ne more opraviti kdorkoli, ampak samo posebej pooblaščene ordinacije?
Ali bom moral izpit opravljati ponovno? Če da – kaj? Teste? Vožnjo? Ali tudi učne ure? S kakšnim stroškom moram računati?
Naj poudarim, da je to moj PRVI prekršek oz. prva nesreča v 40 letih-.
Od izpita sem življenjsko odvisen, zato tudi nikoli nisem sedal ne za volan ne na motor z alkoholom. Tokrat sem prvič naredil to neumnost, ker naj bi se peljal vsega skupaj slab kilometer. Poleg tega se nisem počutil pijanega, ni me zanašalo, priznam pa, da sem popil nekaj alkoholnih pijač, ker sem bil na praznovanju. Padel sem, ker mi je pred krmilo skočila srna – da bi se ji ognil, sem jo obvil in pri tem zapeljal na rob asfalta, ki me je zvrnil v jarek. Dovoljene hitrosti nisem prekoračil. Prisotnosti alkohola v krvi NE nameravam ugovarjati, da sem naredil veliko neumnost in napako, mi je jasno. Tako se nameravam tudi zagovarjati pred sodnikom – ali mi morda predlagate drug zagovor? Predvsem me zanima, če lahko kakorkoli pospešim postopek – saj je vsak dan brez VD zame prava katastrofa! Že teh 14 dni do zdravniškega pregleda bo prava muka – verjetno po tem ne bo takoj odločeno ali kako? Skratka – za vsak namig, nasvet (seveda pošten! brez izigravanja in laži) bom hvaležen!

Pozdravljeni, kot ste navedli vas čaka globa min. 1200€, polovično plačilo ni možno, lahko pa sodišču predlagate plačilo na obroke in stvar sodišča je ali vam odobri ali ne. Na kontorlnem zdr. pregledu pogledajo sluh, vid, reflekse, pregled krvi in jeter, ter test in posvet pri psihologu. Opravlja ga 12 koncesionarjev Sloveniji. Na povezavi je seznam http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/mz_dokumenti/delovna_podrocja/javno_zdravje/Pravilnik_vozniki_2012/lokacije_pooblascenih_050712.pdf
Ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče sledi predlogu boste dobili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti hujšega prometnega prekrška. Če sodišče ne bo sledilo predlogu boste morali v.d opravljati ponovno, kar pomeni tečaj cpp, potrebno bo najti kartico o opravljeni prvi pomoči (lahko se naroči tudi duplikat, če vas najdejo v bazi), test iz cpp in min. 23 ur vožnje skupaj z izpitno vožnjo. Strošek cca 600€ (+/-10%) za vse skupaj z taksami itd. Zagovor pred sodnikom naj bo spontan in pošten. Kot ste navedli je ok. Ko boste dobili sklep o za vrnitev, morate pa prej imeti opravljen kont. zdr. pregled, ki ga moramo dodati zraven. Ko vam v.d. vrnejo se lahko vozite. Nato boste imeli zaslišanje in nato sodbo in nato sklep o prenehanju veljavnosti, na katerega lahko vlagamo predlog za t.i. pogojno. Da bi zadevo kako drugače pospešili se ne da. Za dodatne info pišite na mail. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Imate mejl 🙂

Pozdarvljeni, imam mail, napisan je tudi spodaj v podpisu. Info@as-amtk.si. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni!

Zdravniški je uspešno za mano, za vožnjo sem sposoben, imam sicer kontrolni pregled čez 1 leto pa “edukacijske delavnice”, sicer pa “sposoben za vožnjo”.

Spričevalo sem zdaj že poslal sodišču s prošnjo za predčasno vrnitev VD. Kako dolgo lahko pričakujem, da bo trajalo do odločitve? Kako hitro dobim potem dovoljenje nazaj – mi ga pošljejo, ga grem iskat – kam? Kako? Res krvavo nujno bi ga rabil do 16.8. – ima kak smisel oz. a je sploh pametno npr. poklicati na sodišče, vprašati ali iti celo osebno tja?

Zdaj če prav razumem vse te formulacije – če mi bo ta predčasna vrnitev odobrena, velja do obravnave, ki jo imam septembra ali kako? Šele na tej obravnavi pa bodo odločali o moji nadaljni usodi – razumem prav? Ali lahko morda že prej, pred obravnavo, vložim prošnjo za “pogojno” kazen, torej, da bi VD obdržal pod določenimi pogoji (poskusna doba, edukacijske delavnice, pa seveda brez prekrškov vnaprej) – za zdaj imam v rokah samo o sklep o začasnem odvzemu in prepovedi vožnje, obdolžilni predlog in vabilo na obravnavo v sept. Vse dokumente, ki sem jih prejel, se vam tudi poslal na mail.

Kako je s kaznijo? Mora biti plačana, preden mi vrnejo VD? Zaprosil bi namreč za obročno odplačilo kazni – je vrnitev VD kaj povezana s poravnano globo? Imate morda informacijo, koliko znaša še sodna taksa, ki jo moram plačati?

Pozdravljeni!

Zdravniški je uspešno za mano, za vožnjo sem sposoben, imam sicer kontrolni pregled čez 1 leto pa “edukacijske delavnice”, sicer pa “sposoben za vožnjo”.

Spričevalo sem zdaj že poslal sodišču s prošnjo za predčasno vrnitev VD. Kako dolgo lahko pričakujem, da bo trajalo do odločitve? Kako hitro dobim potem dovoljenje nazaj – mi ga pošljejo, ga grem iskat – kam? Kako? Res krvavo nujno bi ga rabil do 16.8. – ima kak smisel oz. a je sploh pametno npr. poklicati na sodišče, vprašati ali iti celo osebno tja?

Zdaj če prav razumem vse te formulacije – če mi bo ta predčasna vrnitev odobrena, velja do obravnave, ki jo imam septembra ali kako? Šele na tej obravnavi pa bodo odločali o moji nadaljni usodi – razumem prav? Ali lahko morda že prej, pred obravnavo, vložim prošnjo za “pogojno” kazen, torej, da bi VD obdržal pod določenimi pogoji (poskusna doba, edukacijske delavnice, pa seveda brez prekrškov vnaprej) – za zdaj imam v rokah samo o sklep o začasnem odvzemu in prepovedi vožnje, obdolžilni predlog in vabilo na obravnavo v sept. Vse dokumente, ki sem jih prejel, se vam tudi poslal na mail.

Kako je s kaznijo? Mora biti plačana, preden mi vrnejo VD? Zaprosil bi namreč za obročno odplačilo kazni – je vrnitev VD kaj povezana s poravnano globo? Imate morda informacijo, koliko znaša še sodna taksa, ki jo moram plačati?

Pozdravljeni, če ste oddali predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. skupaj z izvirnikom kontrolnega zdravniškega pregleda bi morali v roku 8 delovnih dni dobiti odgovor. In če vam ga vrnejo, se lahko vozite do konca postopka o prenehanju veljavnosti. Ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagate predlog za odlog oz. za t.i. pogojno obdržanje v.d. Prej ne morete vlagati listin za pogojno oz. če boste vam bodo zavrnili kot preuranjeno. Kazen mora biti plačana v roku (to boste dobili skupaj z sklepom z prenehanjem veljavnosti v.d. – min. 1200€), mislim da v roku 30 dni od prejema sklepa. V tem času pa lahko sami predlagate obročno plačilo, ki ga lahko sodišče odbori ali pa ne. Kolikor mi je znano taksa znaša 30€. Lp

Hvala za pojasnila, danes dobil VD nazaj! Šel sem mimo sodišča in se odločil it vprašat, ker – več kot odgnat me itak ne morejo. Ker so bile uradne ure, so me sprejeli, ponudili so mi, da me zaslišijo kar takoj in ne šele septembra, prošnjo za vrnitev so mi odobrili in čez dve uri sem ves srečen odnesel dragoceno roza knjižico v žepu! Mislim, da sem je bil danes precej bolj vesel kot takrat, ko sem jo dobil prvič!

Res hvala za pomoč in pojasnila! Draga šola, pa v primerjavi s tem, da bi lahko sebe ali koga drugega resno poškodoval, še poceni. Morda še komu pride prav – najkrajše čakalne dobe za kontrolni pregled so zdaj trenutno v ZD Celje in Štore. Za edukacijske delavnice, kar je zanimalo mene, je pa treba počakat na sklep sodišča, da oni odredijo kam greš. Samo izvid zdravnika ni dovolj.

Srečno vsem in 0,0!

pozdravjeni,povejte prosim glede kazni 1200ev ali je to fiksna vsote ali sodnik lakhko da manj,mislim obstaja razpon od in do

Pozdravljeni, min. globa je 1200€ navzgor ni omejitve. Lahko pa sodišču predlagate družbeno koristno delo za odplačilo globe ali plačilo na obroke. Sodišče nato odloča o vašem predlogu in odloči kakor odloči. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close