Najdi forum

zabliska se iz vticnice

Pozdravljeni,

ce se zabliska iz vticnice, ko vtaknem racunalnikov power kabel, kaj to pomeni? Ali je to problem kabla ali vticnice?

Sicer imam Belkinov SurgeMASTER.

Druge naprave na isti vticnici ne kazejo tega simptoma, poskusila sem power kabel prikljuciti na drugo vticnico, pa ni zabliskalo, ampak prevec si ne upam eksperimentirati s kablom.

Nič posebnega, zavisi, v kateri fazi(napetost je sinusna) zadevo priključiš.V trenutku pač steče večji tok za polnjenje kondenzatorjev.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hvala, Pero.

Me manj skrbi 🙂 Je pa res, da je vceraj iz vticnice tudi prav grdo pocilo in da se to dogaja samo pri napajalnem kablu za racunalnik.

Ne sekiraj se. Ker imaš Belkinovo zaščito, se tudi strele ne rabiš bat. Taki poki so nekaj običajnega pri induktivnih in kapacitivnih porabnikih.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Prav prijetno pa to pokanje in bliskanje ni, lahko bi našli kako rešitev za ublažitev tega pojava. Meni še najbolj pokata adapter za printer in za prenosnik.

Niti ni dobro, da preveč eksperimentiraš, saj lahko poškoduješ tudi napajalnik, le-ta je namreč po svoje kar občutljiva komponenta – in ne ravno poceni.
Včasih je slaba (ohlapna) sama vtičnica, tudi kabli niso vselej brezhibni.
Če imaš na računalniku zadaj na napajalniku dodatno majhno stikalo, priporočam da napajalni kabel vtikaš vedno pri izključenem napajalniku in ga šele nato vključiš.
Praviloma se nima kaj bliskat tam zadaj, to je lahko tudi znak, da ni vse v redu.
Moje mnenje pač, lahko da upoštevaš ali pa ne…

Tajfun, hvala.

Napajalnik nima stikala, na zalost. Sem pa power kabel vtaknila v podaljsek, ki ima stikalo in ga prikljucila na Belkina in sedaj prizigam in ugasam to stikalo. Ne bliska in poka vec.

Vticnica ni kriva, ker je enako na drugih vticnicah.

Domnevam torej, da ni vse v redu s kablom? Ali mi to lahko povzroci probleme se v kaksni drugi situaciji, ne le pri vtikanju kabla v vticnico?

Za to pa so stikala, ki vklop opravijo zelo hitro. Kabla pa nikakor ne moreš tako hitro potisniti v vtičnico. Gotovo si kdaj opazila bliskanje pri starih stikalih za luči, ki imajo slabe kontakte, no pri tebi se je dogajalo nekaj podobnega.
Ni nujno, da je tvoj kabel poškodovan, a sem pri delu z računalniki naletel tudi na takšne primere. Ljudje so že hoteli menjati napajalnik, fuč pa je bil samo kabel.

hvala, spet 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close