žabica a
Z fantom kupujeva novi avto.
Najbolj nama je v oči padla Mazda 2 (1.4 dizel + klima).
Cena se nama zdi dokaj ugodna, glede na to kaj nudi. Faktor je tudi garancija (3 leta oz. 100 000 km).
Ima kdo izmed vas kakšne izkušnje s tem avtom?
Imela sva možnost preizkusiti Fiat Ideo, pa ugotavljava, da je M2 bolj “nežna” oz. “mehka” (lepše oz. lažje prestavljanje, zapiranje vrat…).
Razmišljava tudi o Renault Modus-u, pa ga še nekaj časa ne bo pri nas (bojda pride jeseni).
Torej, mnenje o Mazdi 2 ali pa predlog, kaj v tem “rangu” naj še pogledava.
Hvala že vnaprej!
Lp,
žabica a
P.S. Ne vem, če je pomembno, pa vendar: letno narediva 25-30.000 km; zaenkrat še brez otrok, vendar vedno z ogromno športne opreme v prtljažniku. Trenutno voziva Clia, pa je prtljažnik nekoliko premajhen.
No, bom pa jaz napisal, če drugi nočejo ;-))
Takole mislim: mazda2 je super avtomobil, a znotraj mu manjka večja prilagodljivost. Se mi zdi, da bi šli sedeži lahko ven in da ne bi bilo treba takšne stopnice pri zadnji klopi. Tudi prtljažnika ni bogve kako veliko. Več, sicer, kot pri kakšnem drugem majhnem avtomobilu, a po ceni je ta avto tudi malo višje.
Ker si napisala, da sta športna tipa, bi vama predlagal, da pogledate za kakšnim velikoprostorcem (kangoo, berlingo & co.). Se mi zdi, da bosta bolj zadovoljna, le najcenejših ne glejta, ker imajo veliko pločevine v notranjosti.
Sicer pa – izbira je vajina. Pri mazdi2 se mi konkurenca ni kar prikazala pred očmi. Edina prava je ford fusion, ki je praktično isti avto.žabica a napisal:
HVALA vsem za odgovore!
V mislih sva imela natanko tak avto (s tako opremo), kot je opisan na Anžetovi povezavi.
Na hitro sem pogledala tudi Ford Fusion – velikost – zelo podobna M2, cena tudi, pravzaprav je vse skoraj enako, razen (kot sem že napisla je to kar velik faktor) garancija.
Če ima še kdo kakšen predlog, izkušnjo, komentar…. prosim, kar na plano!
Lp,
Žabica a
Spoštovana Žabica!
Za lažjo odločitev Vam lahko zaupam, da se Mazda 2 dizel poleg ostalih naštetih kvalitet ponaša tudi z izredno nizko porabo goriva (4,5 l uradna poraba), tihim in prožnim delovanjem motorja, prostornostjo (notranjost primerljiva tudi z večjo sestro Mazdo 3), ravnim dnom prtljažnega prostora in deljivo zadnjo klopjo, že serijsko ABS + EBD, zračne varnostne blazine, avtoradio, klimatska naprava,……
Garancija na vsa mazdina vozila je 3 leta, poleg tega pa Vam mazda stoji ob strani tudi z 10 letno MES pomočjo, kjerkoli po Evropi, servisni intervali pa so na 20.000 km.
Če bi Vas zanimala kakršnakoli dodatna informacija, me lahko kontaktirate po elektronski pošti, če pa bosta imala s fantom čas, se lahko dogovorimo tudi za kakšen krogec po mestu in kakšnega na relaciji, da dobite boljši občutek in predstavo o samem vozilu.
Želim ti lep dan!
Simon
Izbrala sva srebrno barvo (kovinska).
Bila je ena izmed dveh barv avtomobila, kjer je bila “čakalna” doba samo 2 dni.
Ugotovila sva (kolikor sva v tem kratkem času pač lahko), da je avto res poskočen in prostoren – upoštevati je seveda treba, da sva prej vozila Clia 1,2.
Zelo všeč nama je tudi notranjost. Skratka, zaenkrat same pohvale.
Lp,
žabica a