Najdi forum

Zabava

Pozdravljeni,

priredila bom zabavo za približno 20 ljudi. Kuhanje ni ravno moja vrlina, vendar bi goste vseeno rada presenetila z kaksnimi izvirnimi prigriski…
Imate mogoče kakšne dobre recepte za obložene kruhke, namaze…..

Vnaprej hvala in lep pozdrav Kara

Kara poišči malo z iskalnikom, na to temo je bilo že veliko idej.

Navdušile bodo pitulice, …. kar pobrskaj.

Naj uspe zabava, lp.

Zdravo!
Jaz jih bom gostila še kakšnih 10 več. Ker zaradi otrok začnemo že zjutraj in ker bom goste vmes tudi malce “zmigala”, sem si zamislila takole: ob prihodu kruhki, ki si jih namažejo sami (zelenjavni namaz, paštetka in zaseka za tiste, ki že zjutraj prisegajo na “kralja živali”). Nato golaž iz kotla, kasneje žar (vratina, kakšne klobasice, perutnina). Pozno popoldne pa jota, spet iz skupnega kotla!
Prosim vas za “ta hitre recepte” o zelenjavi na žaru. Koliko kruha rabimo?
K žaru sem nameravala narediti tudi nekaj prebranca. Zelenjavo bi samo natrebila, gostje naj si sami mešajo solato (paradižnik, paprika, čebula, fižol v zrnju,……?), jogurt/česnov preliv.
Vsakršen komentar in nasvet bi mi prav prišel, pa pesti držite zame, da mine!!!

Ker me, mesec zatem, čaka še ena “fešta”, vas prosim še za nasvet na tole temo (cca 12 gostov):
Nekje sem pobrala idejo o “srednjeveški pojedini”, kjer naj bi se vse postreženo jedlo kar z rokami. Why not?!? Imate kakšne ideje ali celo izkušnjo na to temo!

Punce, držte se!

No, glede srednjeveške pojedine: to ponudbo so imeli v gastužu v žički kartuziji, mislim pa, da je ta gostilna zdaj zaprta. Zgledalo je pa nekako takole: vsi smo dobili “slinčke”, ki smo si jih nadeli čez glavo in zavezali ob straneh. Imeli smo krožnike iz kozarce iz gline (kozarci so bili zelo goljufivi – sploh nisi imel kontrole, koliko si spil, ker se ni nič videlo, nalivali so pa kar naprej), nismo pa imeli nobenega pribora niti servetk. Hlebčke kruha so prinesli na deskah, seveda brez noža, vsak si je utrgal kos in dal naprej. Ponudba hrane pa je bila: pečena račka in piščanec, dimljena postrv in pečen kozlič. Pa zelenjava (mlada čebula, papradižnik, paprika), samo narezana na večje kose, da smo jo prav tako jemali z rokami. Pa pri razsvetljavi ob svečah in tiha glasba – moram reči, da je blo zelo zanimivo, vsi smo bili navdušeni.

Iskalnik je pokazal tole “zbirko idej” o pogostitvah in še bi se našlo:

srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close