zabava za vegetarijance-NUJNO
V petek imamo zabavo doma za mozev RD. Povabljeni so tudi vegetarijanci. Prosim za ideje in recepte za hitro pripravljene jedi, tudi za veg., ki se po moznosti lahko pripravijo vnaprej in samo pogrejejo v mikrovalovki ali pecici. Primerno naj bi bilo za kosilo. Moram pripraviti tudi kosilo za “mesojedce”, ker dolocenio ne jedo vegetarijanske hrane. Dobrodosle ideje tudi za mesojedce, kaj se lahko pripravi vnaprej. Za 8 ljudi. Vsem hvala!!!!!!!!!
Je kar komplicirano. Jaz bi pripravila na primer kuhane struklje z zelenjavno-skutnim nadevom, dve skledi solate – v eni mesan radic, paradiznik in rukolo z balzamicnim kisom, v drugi kuhano zelenjavo s kaksno majonezno omako (na primer brokoli + korenje + strocji fizol), poleg tega pa kos goveje ali divjacinske pecenko po lovsko. Vegiji bodo imeli za glavno jed tisto, kar bodo imeli ortodoksni mesojedci kot prilogo. Struklje naredis tako kot navadne sirove struklje, le da v nadev primesas razno zelenjavo – por, spinaco, zelje, mesano ali loceno.
lp, proxima
Naredi zelenjavno loparnico (če vržeš kar v najdi.si ti najde kake 3-4 različne recepte), pa sirove štruklje. ZA mesojedce dodaš katerokoli pečeno meso in imajo to za prilogo, vegiji pa za glavno jed. Jaz sem naredila zraven še šampinjone v smetanovi omakci – ostalo je samo meso, priloge so mi vse zmazali. Če ti štruklji vzamejo preveč časa lahko narediš kar skutno klobaso z zdrobom (skuta, zdrob, malo margarine, jajce, malo soli – zmešaš, zaviješ v prtič in skuhaš enako kot štruklje) – pride lepo čvrtsto in se da rezati na koščke.
Potem so še variante z raznimi vrstami kaš – ajdova z gobami, prosena z zelenjavo, popečena v pečici kot narastek, lahko tudi zelenjavni pastičo ali kar lazanja. V večini primerov res lahko narediš mešano prilogo, ki je za vegetarijance glavna jed, za mesojedce pa dodaš še kaj z očmi :).
lp tinca
Dajte pa še http://www.kulinarika.net/portal.asp>tukaj pogledati <
tofu narezan na rezine, solite jajca pripravite pohano na dunajski ali pariški način, sajten, sojine medaljone na isti način. S tem, da sojine medaljone prej pokuhajte v začinjeni vodi, da se zmehčajo, odvisno kaj boste še zraven stregli? v skrajnem primeru pohan sir s tatarsko omako- to že znate, jota, segedin+ sojini koščki, ričet, ,… vse brez mesa za okus pa, če želite daste na koščke narezan dimljen sir ali njegovo skorjo, sarme isto kot za tiste, ki jedo meso- meso nadomestite s sojinimi kosmiči,… pa še marsikaj bi se našlo, zelenjava pokuhana, dušena,… odvisno kaj pripravljate in če bo kakšna priloga in kaj bo.
Forum je zaprt za komentiranje.