Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem žabarji mislijo,da so šefi na cestah

žabarji mislijo,da so šefi na cestah

Včeraj je od moje sodelauke sin umrl v prometni nesreči.Zgodilo se je,da je en žabar prehiteval v škarje tovornjak in avto na nepreglednem ovinku.V tistem trenutku je prišel pravilno z nasprotne strani voznik 26 let star (sin od moje sodelauke).Avtomobila sta čelno trčila.Oba sta na kraju nesreče umrla.Ni bilo pomoči.Takšnih prepotentnih,agresivnih voznikov na cestah se je za bat.

Popolnoma se strinjam, res je takšnih voznikov preveč in res ne vem, kje imajo glavo, ko se lotijo takšnih manevrov. Sožalje sodelavki, res neverjetno, kako se človek znajde ob nepravem času na nepravem mestu …

Bi pa dodal: ne samo žabarji, nevarnih je povsod dovolj, cesta proti Litiji mi pa že od nekdaj ni simpatična, saj se na njej vseskozi dogajajo nesreče (po mojih izkušnjah norijo zlasti domačini). Škoda, da policija tega ne opazi …

Bo kar res. Večina voznikov s tega konca (imajo tudi nekaj izjem, katerim se naprej opravičim) meni, da razen njih nobeden ne zna vozit. Za te smo namreč prepočasni, norci upoštevamo prometno signalizacijo, celo smerokaze uporabljamo. Seveda o vožnji po mestu nimamo pojma in nam na vsakem križišču to tudi dopovedujejo, kako je treba. Ob tem se ne vprašajo, ali mogoče sami ne vozijo v skladu s predpisi. Saj so vendar iz prestolnice in vedo, kako gre. Ostali smo navadni “kmetje”, ki se peljejo samo v nedeljo k maši. Pa ni tako. Marsikdo je veliko boljši voznik od vas, ki imate po mestu povprečno hitrost vožnje med križišči 40 km/h – na deželi se nas večina vozi hitreje. Potem pa ti tipi pridejo na podeželje in mislijo, da je vse njihovo. Pa je potrebno pred oviro na hitro ustaviti in se zaradi neizkušenosti v veliko primerih ne izide. Potem se pa vprašam, kdo je tu “kmet”. Moram pa biti kritičen tudi do sebe. Žal imamomed sabo tudi nekaj takšnih, Je pa res, da z vami reveži v prestolnici v nobenem primeru ne bi zamenjal. Že zaradi tega, ker je človek na podeželju še vedno človek, ki zna pozdraviti in dobiti pozdrav sokrajana, medtem, ko vi, prebivalci prestolnice živite v svojem svetu brez pozdravov in z vsakodnevnim pehanjem, da imate več od soseda. Hvala za takšno življenje.

Lep popzdrav vsem, voznikom prestolnice pa več strpnosti do nas s podeželja.

Vsekakor se strinjam, da so na cesti norci, bedaki in še bil lahko našteval…
Se pa ne strinjam s tabo, ko tolčeš po žabarjih. Kako veš, da je bil žabar – po tablici sodeč. Tudi jest jo imam (ljubljansko tablico namreč) pa nisem iz Ljubljane in nikoli nisem bil, tko da ne to govort, razen če si njegove dokumente vidla.
LP

Če sem koga po krivici obsodil, se opravičujem. Je pa dejsto, da je velika večina avtomobilov s tablicami LJ še vedno iz prestolnice in ravno ti kažejo mišice na vsakem koraku. Če to delajo upravičeno, pa naj sami presodijo. Še avtosejem jim je ušel iz LJ in moram reči, da so ga štajerci veliko bolje pripravili, kot je bil zadnji v Ljubljani.

Lep pozdrav!

Prva stvar nisem ženska ampak sem moški.Jaz sem 100%,da tisti ki se je zaletu v sina od moje sodelauke je bil žabar.Sem vidu grb na tablici in poznam žabarski grb.
Z bojem se strinjam.Se sprašujem kaj pa mislijo,da so žabarji,če imajo tablico Lj in audija.
Zadnjič jaz vozim in vidim kako en idiot prehiteva meni nasproti v škarje čez polno črto.Mislim,da je imel mercedesa.In pogledam tablico in vidim LJ.
Mi ne boste verjeli ampak nisem bil nič presenečen.

Ma vidva sta oba ti loris in boj ena lokal patriota, ki ne vidita dlje od svojga nosu. Norcev je povsod dost na cesti in celo vsakdan več jih je.
Tukaj sploh nima veze ljubljanski grb, imajo ga tudi tisti, ki živijo več kot 20 km iz LJ.

Kar se pa tiče vožnje, to pravilo povsod velja. Največji norci so povsod razni domači lokal patrioti, ker mislijo, da cesto dobr poznajo in da jo imajo v malem prstu, ker vsak dan vozijo po njej in tako vozijo iz dneva v dan vedno hitreje dokler se ne konča s kakšno smrtno nesrečo. Kamorkoli greš se boj domačih norcev, sploh pa na podeželju!

Eh loris!!! Malo osveži spomin, koliko smrtnih nesreč je bilo na relaciji Litija-Zagorje, Zagorje-Trbovlje, Trbovlje-Hrastnik. Pa da ne omenjam še vaških lokalnih cest. Večina, skoraj vsi so bili vaški patrioti, pijandure in to iz tvojih koncev. Koliko kršitev je v jutranjih urah na Zasavki, ko hodite v službo, predvsem Dolsko-Ljubljana itd. Nori vozniki so povsod, ne samo v Ljubljani. Tudi na Štajerskem, Notranjskem, itd.
Ravno te norce na cesti ščitite vi oz večina ostalih voznikov, ki opozarjate z blendanjem na policijske kontrole in tako niso kaznovani. Mimo kontrole se odpeljejo nedolžni, nato pa gas in vse povprek. Taka je naša “solidarnost”!!!!

Naj povem, da se vsak drugi dan skoraj peljem po cesti LJ-LITIJA (službeno) in ljudje so na tej cesti res malce “podvijani”. Če ne voziš 100kmh ali več po tej cesti te že vsi prehitevajo. Je pa res, da je tudi cesta taka, da omogoča hitrejšo vožnjo. Vendar – VSAK ZNA VOZITI HITRO, MALO PA JE TISTIH, KI ZNAJO VOZITI HITRO, A OBENEM VARNO.

Kar se tiče Ljubljane – bom rekel samo sledeče.
Pridite delat izpit za avto v Ljubljano pa boste vidl zakaj vozmo 40 kmh.

Nimamo mi samo 6 semaforjev tko kot “vi”. (to gre na tiste, ki pljuvajo po LJ).

Kaj pa pravite na to, da se nekdo po Miklošičevi NE LJUBLJANSKIH tablic pripelje v nasprotno smer??
aja – to je pa nepoznavanje mesta in ulic. BULLSHIT.

Dejmo raj take lokal patriotske komentarje zadržati zase.

Slovenci že od nekdaj veljamo za take voznike kot smo. In lahko bi vam bilo
jasno, da noben zakon tega ne bo spremenil. In tako pač je. Ljudje umirajo na cesti. Lahko bom jst jutri umrl, lahko boš ti. Tako je. In da bi zdej neki metali v koš iz katerije regije so dobri vozniki in iz katere ne….NESMISEL.

Dovolj bo. Lahko noč.

Bedarija. Ne grb, ne registrska označba ti pač ne povesta nič več. Jaz imam na avtu oznako LJ in grb Trbovelj, čeprav ne živim na območju Ljubljane. V Trbovljah sem bil do sedaj mislim da enkrat in edinkrat takrat, ko sem tam kupil avto, pa sem ga takoj tudi registriral.

Je pa cela Slovenija ena sama velika vas, idiotov je pa povsod preveč.

In ti, Gigi, seveda nisi lokalpatriot.

Lep pozdrav!

Če je iz Ljubljane, potem ni. Je mestni patriot:)

Tudi jaz imam izkušnje s podobnimi situacijami ko “nek se vidi raskoš” (Audi, BMW, Porsche, Renault, Peugeot, WV, Honda, Toyota…) večji avtomobili višjega razreda različnih tablic(!) zdravijo svoje komplekse tako, da posredno ogrožajo tudi druge s prehitevanjem v škarje, vožnjo z nenormalno hitrostjo (recimo 240+km/h po AC), izsiljevanjem…

Hočem povedati, da se manjkrat pojavi debata kako MB, LJ, KP, KR, CE…vozniki z manjšimi avtomobili izvajajo vratolomne situacije na cesti.
Ne spomnim se, kdaj nazadnje sem bral naslov “voznik Daewoo Matiza z LJ registracijo predrzno prehiteval v škarje na vpadnici pred MB in povzročil več smrtnih žrtev”.

Potrebno je upoštevati tudi to, da odgovorni ljudje z manj denarja (pa naj bo to človek iz LJ, KP, MB…), ki si komaj privošči prevozno sredstvo le-tega tudi čuva in raje vozi 7 min dlje, kot pa da bi izvajal bedarije na cesti. Seveda temu ustrezno tudi ne potuje tako pogosto in tako daleč in v druga večja mesta.

Temu nasprotno pa bo nastopač (ponavadi lastnik podjetja ali na visokem delovnem mestu), z dovoljšnim prihodkom, svojim (ali službenim), večjim, močnejšim avtom, izkazoval svojo “premoč” tudi na cesti – pa naj bo to dolenjec, štajer’c, ljubljančan…

Včasih imam občutek, da je veliko voznikov/voznic gejev, saj voznikom/voznicam manjših avtomobilom s svojimi plehnatimi škatlami vozijo tako zelo v rit, da jim že skoraj kršijo osebni prostor nedotakljivosti.

No, pa saj to je samo moje mnenje, ki se potrjuje vsak dan na poti v/iz službo, seveda odvisno od tega s katerim vozilom grem (manjšim ali večjim).
Hočem povedati, da voznike ne smemo deliti regijsko, ker je taka delitev nesmiselna!

loris, ne krivi zdaj ljubljane za to, kar se je zgodilo. Moje sožalje tvoji sodelavki.
Divjaki so povsod! Po trikrat na teden spremljam izredne transporte, ki ptekajo iz ljubljane proti Ravnam na Koroškem in obratno. Kaj počnejo štajerci oz korošci na cesti je tud nenormalno. Nekdo prehiteva v nepreglednem ovinku, lahko rečem, vredu, je pač idiot, ki tvega svoje in še kakšno življenje. Ampak kaj pa je potem tisti, ki prehiteva izredni transport, ki ima širino tudi do pet metrov in se pred njim in za njim vozijo spremljevalci z lučkami na strehi in policija???

Tukaj se pa v celoti strinjam z Gigijem.

A se meni samo zdi, da v tej temi prihaja do eksplozije najbolj znane slovenske lastnosti? Sicer pa Loris, izgleda kot da tebe ne skrbi smrt sina sodelavke, ampak področje registracije povzročitelja nesreče (in bog ne daj, da bi imel še avto višjega cenovnega razreda), ki pa v tem primeru sodelavki res veliko pomaga. 🙁 Vse prebrano zveni, kot da smrt nedolžne osebe izkoriščate za izpad svojih frustracij.

Tak post sem že jaz enkrat napisal pa zgleda da mi ga je admin. zbrisal. Namreč loris, mene bi blo pošteno sram, da bi izkoriščal smrt sodelavkinega otroka zato, da bi pljuval proti ljubljančanom. Zamisli se malo, ker to je skrajno primitivno in nezrelo.

sam naslov posta je malo zgrešen, tako kot smo VSI slovenci in VSI na SVETU zgrešeni vozniki.

sam se trudim voziti po predpisih in mi uspeva, vendar je ogromno takih ko to niti ne poskušajo, takšnih se je treba bat.

ni zdaj ravno da moraš it v LJ, da se bo zgodila nesreča… kjerkoli se lahko zgodi.

Še dobro, da so bili pri izrednem transportu zraven policisti, ki so tega neuravnovešenca, ki je prehiteval pošteno kaznovali!!!!!!- to je za ljubljančana…Kar pa se tiče registrskih tablic in lastnikov- povsod so norci in povsod so pametni vozniki- morda je za namenček ljubljančanov več za opazit- jih pač v predstolnici več živi….

Loris, ti si ena navadna bebava kura, ko pomisliš na kaj se ti naslanjaš, na smrt otroka. Še to da greš deliti mesta žabarji itd.. Kaj si potem ti? Možno da: Svinja bradavičarka? Prašič? Kokoš? Al celo drek? Prašič in Svinja bradavičarka ne moreš bit ker te živali so pametne, kokoš pa tudi ne, ker te sspucajo pred svojim pragom, kjer pa ti očitno nisi! Ah če še nimaš imena trenutno ti ostane Drek!

hm, ostre besede, malo premočne… zašli ste s teme :I

Ne se hecat, prosim.

Ze prej je nekdo omenil da je slovenija ena vas,
in tako tudi je. Nazalost opazam, da je kultura
voznje v slovniji pod nivojem.

Ocitno ljudem se ni potegnilo zakaj prihaja do nesrec.

Ce bi bilo po mojem bi na vsakih 100m postavil radar, da bi koncno
slovencom prislo v kri zakaj so omejitve.

Vsem povratnim krsiteljem pa vzel izpit za 10 let, da bi dobro premislili….

Predstavljajte si, da zgubite otroka, zaradi cloveka brez kulture….

Nazalost je slovenija vsaj kar zadeva voznje…. za en drek.

Pustimo, zavist…..

New Report

Close