Za**bana tašča
Zdravo,
zadnje čase, imam hude probleme s taščo. Sicer ne živimo pod isto streho smo pa sosedje. Z možem sva ustanovila podjetje, ki nama dobro deluje, vsaj kar se tiče prodaje, problem nastane pri surovini, ki jo kupiva od tašče. Recimo, da sva našla rešitev za ta problem, ona pa noče priznati, da je lahko to rešitev, oz. trdi, da ona ne dela napak in da tako kot dela je najbolj popolno.
Če bi rešili to težavo bi midva imela pol manj dela in stroškov.
Če ji kaj rečeva, se samo grdo drži.
Prejšnji teden sem ji povedala, da sem govorila z nekom,ki se spozna na to, pa mi je takoj zamerila in ne govori z mano.
Včeraj sta se z možem skregala glede tega in je vso krivdo zvalila name, češ, da sem nekaj narobe rekla, da vedno ko midve kaj govoriva napeljujem na to, da ona govori čez mojega moža ( kar pa sploh ni res, ker jo prav vidim, da pride v stanovanje ko vidi, da mož gre in lahko govori čez njega, jaz pa sem samo tiho, ker bi se samo skregali če bi ji nasprotovala).
Jaz res nisem človek, ki bi se želel kregat in raje kakšno besedo požrem in pozabim na vse, ter živim v miru naprej, ona te pa dobesedno drži za vsako besedo,ki jo izrečeš.
Primerja me tudi z njeno starejšo hčerjo, ki ima 3 otroke (midva pričakujeva prvega), dobro službo..češ, da ji ne sežem niti do kolen, pa ji vedno pomagam pri vseh opravilih, čeprav ji nisem dolžna.
Nevem kako naj rešim to, da bo tega za vedno konec, ali se bo to non stop ponavljalo, ker je ona pač taka, da zameri za vsako napačno izgovorjeno besedo.
Odselita se na svoje. Nikoli ne bosta živela tako dobro kot otrok, ki se mu je uspelo odseliti. Pa čisto sama si bosta kriva, ker to odločitev sprejemata vidva.
Tisti, ki živijo odmaknjeni od staršev, imajo boljše odnose z njimi, ker se redkeje vidijo in se takrat ko se vidijo, nimajo za kaj prepirat.
Očitno ste v poslu povezani, kar verjetno pomeni, da je s poslom začela tvoja tašča, ki je tvojemu možu odstopila del posla, ti pa si se mu pridružila. Zdaj bi jo pa rada odrezala, ona pa bi ostala brez dela in prihodkov.
Konflikti pridejo, ampak če je družina premisli kaj in kako se tega greš, da ne boš potegnila, kot rečejo, ta kratko.
rofl rofl, 02.12.2020 ob 10:44
Odselita se na svoje. Nikoli ne bosta živela tako dobro kot otrok, ki se mu je uspelo odseliti. Pa čisto sama si bosta kriva, ker to odločitev sprejemata vidva.
Tisti, ki živijo odmaknjeni od staršev, imajo boljše odnose z njimi, ker se redkeje vidijo in se takrat ko se vidijo, nimajo za kaj prepirat.
A res
Če se že greste posel s sorodniki se vsaj delate da vodite podjetje in uporabljajte možgane in ne čustva. Tak način dela nikamor ne vodi. V podjetju se gledajo cifre, operativni stroški, možnosti dobav/cen…..ne pa kdo koga šinfa. Določite enega ki bo to vodil. Predlagam nekoga, ki ima bolj mirno glavo in se bo ukvarjal s poslom in ne šinfanjem. Če ne zmorete med sabo enega najti najdite zunanjega. Pa ločujte poslovni del od osebnega. Ker če ne boste bo šlo papa podjetje in vaši odnosi.
Forum je zaprt za komentiranje.