Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Zalo – čebelica

Za Zalo – čebelica

Pozdravljena!
Naša mala nečakinja v teh dneh pričakuje bratca in bi ji rada kot presenečenje samo zanjo spekla torto čebelico. Tvoja natančna navodila imam pripravljena, bi pa vseeno rada videla še slikico, kako naj bi zadeva v resnici zgledala, da ne bom rabila torti priložiti še podnapisov, kaj naj bi moja stvaritev bila :-))))
Lepo prosim, če mi pošlješ slikico na:avena@email.si
Ali pa prosim koga, ki jo je takrat dobil od Zale, če mi jo posreduje.
Hvala za pomoč!!!

Avena, slikica je pri receptu v bazi receptov.

lp, Maja

Avena!

Tukaj je cel postopek in tudi slike:

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hvala!!!! Upam, da bo šlo.

Živjo Avena,
no pomoč si že dobila! Bojo te slike vredu?
Ravno zdaj sem jih še enkrat pogledala, in vidim, da sme spekla 2 plasti biskvita in ga napolnila s kremo….če bi delala še enkart, bi biskvit 2x prerezala, da bi dobila 3 plasti – sama se odloči, kakor želiš.

Za nadev priporočam naslednje sadje:
-sveže jagode (ker zdaj prodajajo le te umetne, jih sama ne bi kupovala, vedno uporabim domače)
-zamrznjene odtajanje višnje ali/in maline (kupim v mercatorju, proizvajalec Eta, zamrznjeno po 450g – me še nikoli ni razočaralo, vedno je odlično!)
-zamrznjeni gozdni sadeži ali borovnice (tudi Eta)

V četrtek bom napisala tudi recept, ki sem ga sama izumila – gre za Schwarzwaldsko torto oz. Črni gozdiček po naše 🙂 torta je božanska, babice, tete in sestrične hočejo recept 🙂 Sem se zadnjič potrudila in sem ga iz svoje glave izlila na papir 🙂
Ker torta je res nekja posebnega, tud za oko (glazuro namreč naredim in razrežem pred peko torte, nato pa torto samo “oblepim”). Naredim jo z odtaljenimi višnjami (en del tudi z malinami), svežo smetano in pasirano skuto, ter seveda še čokoladen biskvit – obvezno ne sme manjkati dobra glazura iz temne čokolade 🙂

Bom napisala – nadev je res božanski in ga lahko uporabiš tudi pri torti čebelici!

LP

Zala, slikice so krasne. Se bom potrudila po najboljših močeh, ker otrok čaka presenečenje, torej ga mora dobiti, tukaj ni več debate. Jagodova krema žal odpade, ker je alergična na jagode, ampak to ni problem, jih bom zamenjala s čem drugim, važno, da imam osnovno idejo. Verjetno se bom odločila za ananas.
Za tvoj nov izum se pa seveda priporočamo!!!!

Komaj čakam na recept, ker bom ta vikend delala torto in bo najbrž kar ta. ker se že bere odlično!!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close