Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Za vse pri hiši sam, čistilke ne smem

Za vse pri hiši sam, čistilke ne smem

Telovadba vsak drugi dan, kozmetičarka, nohti na rokah, pa na nogah, trepalnice enkrat na mesec, s prijateljicami na pijačo, pa po službi s sodelavci na kavo, z otrokoma gre ven samo če gre še katera od kompanjonk. Sedaj so domov privlekli še psa, za katerega nimajo časa. Dobro, da lahko reveža sabo v službo vozim.   Edina stvar, ki jo naredi je nabava enkrat na teden, pa še to zato, da spotoma na skrivaj še kaj zase kupi in da takrat, ko je doma z malima malo šolske stvari pregleda. Jaz pa skrbim za kuho, pranje, pospravljanje, juniorja razvažam na treninge, ko omenim da bi imeli vsaj čistilko pa znori, da pri dveh odraslih pri hiši pa po našem stanovanju tuj človek ne bo stikal. Ja, saj kaj pa ona potrebuje čistilko, če ima osebnega postreščka, mene.

Ima res čuden delovni čas, velikokrat tudi za en dan naprej ne ve, pa veliko ima terena, ampak ko je doma bi pa že lahko kaj naredila, saj njena naloga ni samo skrbeti zase in biti lepa. V družbi rada na glas pove, da ni bila rojena za to, da bo stala za štedilnikom in ugajala možu. Takrat se počutim kot popoln tepec. Ko ji kaj na to temo rečem je užaljena ali pa je tako utrujena, da nima energije razpravljati o problemih. Včasih se mi zdi, da bi mi bilo lažje kot očetu samohranilcu. Naj razmišljam o ločitvi? Za otroka ne bi bil hud problem, saj mame skoraj ne vidita, ker velikokrat dela tudi med vikendi, problem je skupno premoženje, ker če dava na pol, nihče nič nima.

Če se ne strinja s čistilko, naj poprime za čiščenje. Če tudi to ne bo šlo, pa se boš moral odločiti, ali boš še naprej vztrajal v razmerju gospodarice in tepčka.

to kar si dobil si videl že prej, taščo poglej in videl boš kakšna bo tvoja..

Ja.

Gledaj mater, ženi čerku.

Trenutno pa res nimaš še pretiranih težav. Počakaj, da ti domov privleče še svojega ljubimca, takrat boš pral in kuhal tudi zanj ??

Odgovor na objavo uporabnika
Jan419, 20.02.2022 ob 07:05

Trenutno pa res nimaš še pretiranih težav. Počakaj, da ti domov privleče še svojega ljubimca, takrat boš pral in kuhal tudi zanj ??

???

Povej ji da bo treba delo porazdeliti. Če ne ona svoj del nedela financira v pomoči čistilke. Brez pregovarjanja, jasno in odločno.

Čistilka tu ne pride v poštev. Saj si ob poroki obljubil, da boš za ženo skrbel v dobrem in slabem…?

Brez veze se kregat in ločevat. Nehaj kuhat in pospravljat. Ko pride domov, vzami psa in pojdi na dolg sprehod pa na kavo in kaj pojest. Ko prideš zvečer domov se pa pokni na kavč in jamri kako nimaš nobene energije.

Ko gospa in otroci ne bodo imeli nič za oblečt, ko bo kuhinja polna umazane posode, ko bo po stanovanju polno prahu – takrat je pa pravi čas za pogovor o delitvi dolžnosti in o čistilki.

Jaz nisem rojena za čiščenje, enostavno ne vidim stvari tako hitro kot on. Jaz bi inela čistilko takoj, on je proti, čisti pa večinoma on tako da ni problema.

Glede na to, da je pri vas situacija obratna, nehaj čistit. Ali naj ženska sprejme čistilko ali pa naj začne pucat. Trenutno ji odnašaš rit, je pa sicer mal problem če se ona tega ne zaveda.

a ni logično da je definitivno lažje pucat za enim kot za tremi? ja valda loči se.. še prej pa prešeraufaj v sebi, zakaj si sploh poročil leno babo! Zih te je na začetku lovila s seksom in lažnim humorjem, ampak klinc ko tud tega ni več.

Joj kok ste naivni, še bolj kot naivne ženske ki nasedajo pravljičarjem! O vas diksi govori! jaz pa bolj o teh pravljičarjih, na katere nasedajo naivne ženske.

Če bi bilo obratno, bi vsaka pametna ženska najela čistilko, ne glede na to, kaj partner misli. S tem bi SEBI olajšala življenje.

Kot ženska ti predlagam, da naredi točno to. Dobi si čistilko za 1x-2x tedensko nekaj ur. Ni pa lahko najti zanesljive osebe, če ne misliš dobro plačevati.

Ženi na tvojem mestu ne bi povedala, dokler ne bi ugotovila, da sem našla dobro čistilko.

Večkrat rečem, da se moški spreminjate v pussyje. Zakaj je tako, da smo ženske dominantejše? Zato ker ste nam moški, v imenu komoditete prepustili, da delamo pri hiši vse in še enke plače domov nosimo kot vi. Moški ste si popolnoma sami krivi, da ste tem kjer ste. Ti copatar pa pokaži kdo nosi hlače pri bajti, ti ali ona, in če se boš prav odločil, te bo morda začela spoštovati.

Je tudi tvoja dobrih 20 let mlajša od tebe? Ta, ki ga poznam igra doma gospodinjo, čistilko, otroke razvaža. Njegova ne hodi na masaže, želiranja ipd. Tudi ne izgleda dobro ( zelo milo rečeno), a vseeno nosi hlače v hiši.

Nabavi čistilko.Če ženska nič ne naredi doma, nima niti pravice ugovarjat.

Nočem te pumpati, ampak obnašanje tvoje žene je nesprejemljivo. Je žena in mama in tako bi se tudi morala obnašati. Ona pa ni niti materinski, niti gospodinjski tip. Najbrž ne bo nikoli drugačna, dialog z njo najbrž ni mogoč, mislim pa, da se zaradi tega ne boš ločil. Potrpi, malo spusti kriterije, čistilko pa vseeno poišči. Že nekaj ur njenega dela na teden te bo precej razbremenilo, otroka bosta zrasla in ti bosta tudi kaj pomagala.

ni dost za debatirat

oba sluzba oba isto delo doma

al pa en sluzba en vse doma

si glup?

Odgovor na objavo uporabnika
    Johnny be good, 19.02.2022 ob 22:47

Telovadba vsak drugi dan, kozmetičarka, nohti na rokah, pa na nogah, trepalnice enkrat na mesec, s prijateljicami na pijačo, pa po službi s sodelavci na kavo, z otrokoma gre ven samo če gre še katera od kompanjonk. Sedaj so domov privlekli še psa, za katerega nimajo časa. Dobro, da lahko reveža sabo v službo vozim.   Edina stvar, ki jo naredi je nabava enkrat na teden, pa še to zato, da spotoma na skrivaj še kaj zase kupi in da takrat, ko je doma z malima malo šolske stvari pregleda. Jaz pa skrbim za kuho, pranje, pospravljanje, juniorja razvažam na treninge, ko omenim da bi imeli vsaj čistilko pa znori, da pri dveh odraslih pri hiši pa po našem stanovanju tuj človek ne bo stikal. Ja, saj kaj pa ona potrebuje čistilko, če ima osebnega postreščka, mene.

Ima res čuden delovni čas, velikokrat tudi za en dan naprej ne ve, pa veliko ima terena, ampak ko je doma bi pa že lahko kaj naredila, saj njena naloga ni samo skrbeti zase in biti lepa. V družbi rada na glas pove, da ni bila rojena za to, da bo stala za štedilnikom in ugajala možu. Takrat se počutim kot popoln tepec. Ko ji kaj na to temo rečem je užaljena ali pa je tako utrujena, da nima energije razpravljati o problemih. Včasih se mi zdi, da bi mi bilo lažje kot očetu samohranilcu. Naj razmišljam o ločitvi? Za otroka ne bi bil hud problem, saj mame skoraj ne vidita, ker velikokrat dela tudi med vikendi, problem je skupno premoženje, ker če dava na pol, nihče nič nima.

zih se kurva okol

sam to povem

da se en obnasa tko do drugega in da se mu neda pogovarjat ima drugega da mu stoji ob strani

bodi preprican

Sigurno bi ti bilo lažje. Za premiženje ne skrbi. Ko se je boš rešil. Se ti bo denar začel nabirat.

A s normalna al si pa tudi ti taka….

Dom, druzina, gospodinjstvo….. je od obeh, tako delo kot ostalo.

Tako lajdro bi hitro odslovil ter raje živel sam….

Hvala bogu imam pridno ženo in delava vse skupaj, poročena že blizu 40 let…..

Ti pa premisli vrednote skupnega življenja in ne postransko dejavnost kurb…a

V družbi rada na glas pove, da ni bila rojena za to, da bo stala za štedilnikom in ugajala možu. Takrat se počutim kot popoln tepec.

nič kaj dosti ne prispeva k družini, pa še ponosna je na to?

naslednjič, ko bo to izjavila, pač potrdi, to, kar pravi in povej, kako je. da če tebe ne bi bilo, bi bili lačni, umazani in zanemarjeni. pa da mogoče dolgo sam ne misliš več vleči voza naprej.

je pa hudič, ko si z nekom navlečeš dva otroka, preden ugotoviš, kakšen je. pa ne mi rečt, da je bila pa pred otroci gospodinjski vzor. ampak takrat si iskal eno tako, high maintenance bejbo, upedenano v nulo, vedno tip top in vsak lasek na svojem mestu. zdaj pa žanješ stranske učinke takšnega ravnanja

Če ne dovoli, ne dovoli! Šuti in glancaj dalje.

Btw, kako si a sploh na ta forum prišel, z dovoljenjem al si se na skrivaj strgal s povodca? 😉

Sorry res si glup ko toćak.

PRVO PRAVILO: poglej kakšna je njena mama in 95% je da bo hčer enaka.

DRUGO PRAVILO: bodi dec in ne pussy, dvomim da si sploh sposoben dobro poseksat svojo ženo, če tako hodi po tebi.

Ampak je pa očitno lepa, če da toliko nase. Lahko se tolažiš, da imaš lepotico doma:)

bos moral udarit po mizi in direkt povedat kaj se od nje pricakuje da ti nisi njena copata in postrezcek da zelis locitev. ali bo nasla cistilko ki jo bo sama placala ali pa bo sama zacela prispevat. ne bodi tiho in trpi v sebi daj to ven pa pokaz da si dec.

Prav sočustvujem s tabo, avtor, da Di v takem položaju.  Ampak sam veš, kakor mi vsi, da se to ni zgodilo po naključju oziroma ni prišlo kar nenadno do tega stanja, lahko bi rekla do totalne ljubezenske odtujenosti. Sicer ne omenjaš intime, vendar se čuti, da je ni ali da je zelo slabo prisotna. Jaz se na tvojem mestu ne bi spraševala o ločitvi, vsaj zaenkrat ne, temveč bi začela delati na sebi. Seveda vsa tvoja situacija izhaja iz problemov v tvojem otroštvu in tam se vsako reševanje izzivov v odrasli dobi začne.  Kako delati na sebi? Za začetek si kupi kakšno knjigo o tej temi. Vprašaj se, kakšen človek si ti in zakaj te privlači ta tip ženske, s katero si. Zagotovo gre za problem njene dominance nad tabo in posledično za tvojo podrejenost. Kakšne so bile razmere v tvoji primarni družini? Kdo je nosil hlače in kakšen odnos si imel s staršem, ki je bil dominanten. Kakšne odnose je imela ona v otroštvu. In zavedaj se, da s svojim zgledom podrejenega, vendar skrbnega očeta vzbujaš dvorezen odziv otrok – zmedenost v osnovi. Zdaj ne gre le več zate, temveč predvsem za otroke. Zaradi otrok moraš pomagati sebi na najbolj tdrav način.

In vse se začne s postavljanjem meja. Določi prioritete, ki so zate bistvene in se od tega ne odmakni. Razporedi delo in ji določi, kaj naj naredi ona. Ne pusti, da se izgovarja z preobremenjenosti na delu – za družino si mora vzeti čas, sicer si začni zapisovati, voditi natančno evidenco, koliko storiš ti in koliko ona in o tem razpravljaj.

Ja, seveda bi začela konkretno pritiskati na partnerja, če bi se tako insolventnosti vedel. Če ji je pa vseeno, če jo zapustiš, potem jo boš verjetno moral zapustiti.

Partnerja lahko zapustiš tudi tako, da z njim ostajaš v istem gospodinjstvu, le stroške in delo si lahko po tej poti primerno razdelita in ti ne boš neprestano v pogonu, ko se bo ona kratkocasila z nepomembnimi za zakon, ko je zabava z drugimi in zapravljanje družinskega časa.

Zbudi se človek! Sam si odgovoren za nastalo situacijo. In če boš v tem vztrajal in se v imenu družinskega miru neprestano prilagajal svoji domini, boš odgovoren za morda zelo katastrofalne posledice pri vajinih otrocih.

Pred ločitvijo se da še dosti narediti na sebi. Iz otroštva smo vsi poškodovani in v zvezi imamo priložnost pozdraviti rane iz otroštva, pri tem pa ni nujno, da po ozdravitvi ostanemo s partnerjem, ob katerem smo spoznali sami sebe do obisti.

Točno tako!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close