za vse navdušense nad PIP (prevzetnost in pristranost)
že kar nekaj časa nazaj sem brala, da vas je kar nekaj tukej, ki ste navdušeni nad Prevzetnostjo in pristranostjo, še posebej nad ekranizacijo v BBC-jevi verziji z Colinom Firthom v vlogi Darcyja… če mogoče koga zanima… BBC je kakšne dva meseca nazaj izdal DVD nove nadaljevanke North and South (po knjžni uspešnici Elizabeth Gaskell)… v glavnem nadaljevanka je SUPER… meni celo celo boljša od Prevzetnosti in pristranosti, čeprav mi je bila le-ta že leta čez vse!!!
DVD sem seveda kupila preko Amazona, ker pri nas se ga še ne dobi… splača pa se prebrat tudi knjigo, ki je tudi SUPER, vendar jo imajo pri nas v knjižnicah le v angleščini (za vse ki so jim blizu romantični romani 19. stoletja ala Jane Austen)
so štirje deli – vse skupaj traja 240 min.
naslov je North & South – gl. vlogi: Richard Armitage, Daniela Denby Ashe
zgodba je pa o družini, ki se iz podeželskega juga Anglije preseli na sever v delavsko mesto Milton… zgodba govori o predsodkih med severom in jugom in je tudi precej socialno obarvana (del. razred, revščina, prvi štrajki…) poleg izpostavljene ljubezenske zgodbe je tu še precej čudovitih likov, ki te prevzamejo… dobra igra, kostumografija in čudovita glasba… v glavnem priporočam vsem, ki je bila všeč Prevzetnost in pristranost!
lp