Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za vse nasprotnike evtanazije

Za vse nasprotnike evtanazije

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica (res ta prava), 28.09.2025 ob 21:39

Zahodno od raja, 28.09.2025 ob 21:18

Bolni ljudje potrebujejo psihološko pomoč. Ležanje samo v postelji pripelje do hudih depresij.

Moj svet je bil preširok, da bi kdajkoli podprla evtanazijo.

Povej mi, kako psihološko pomoč bi dala nekomu, ki ga boli in ki ve, da se mu življenje izteka?

Da naj se sprijazni, z nasmeškom sprejme svojo usodo in pač potrpi, ko ga bodo umivali tujci, ga obračali kot kos mesa, drogirali do nezavesti in na koncu bo umrl? Vmes pa se bo slabo počutil, bo bolelo, mogoče bo bruhal…

Kako psihološko pomoč  torej?

Da se skesa. Da se vrne Bogu in da reče šehadet.

bozomon, 28.09.2025 ob 21:44

Da se skesa. Da se vrne Bogu in da reče šehadet.

Aja, nekdo celo svoje življenje živi pošteni, kot dober, a neverujoč človek, pred smrtjo pa naj se začne zaklinjali nekemu bogu?

Če bi bog res obstajal, bi bil svet drugačen.

Stara forumašica (res ta prava), 28.09.2025 ob 21:46

Aja, nekdo celo svoje življenje živi pošteni, kot dober, a neverujoč človek, pred smrtjo pa naj se začne zaklinjali nekemu bogu?

Če bi bog res obstajal, bi bil svet drugačen.

Ni neverujočega poštenega dobrega človeka. Tako kot piše je in tako bo!

Bog itekako je. Da ga vidis je nagrada. Kako bi pa prišlo na vidik kaksen posameznik v resnici je?

Vse je kot mora bit.

Ja, temne duše so to. Ljudje, ki si jemljejo pravico odločati v imenu drugih. Temne, zlobne duše brez srca, brez človečnosti, brez sočutja do ljudje, ki NASPROTUJEJO PRAVICI DO EVTANAZIJE.

Joj, Kako naivno in duhovno na nizki stopnji si, Božo. Tvoje besede izhajajo iz EGA. To je nasprotje dobrega, božanskega. To bolj pritiče satanu, veš. Tisti, duhovno na višji razvojni stopnji, ne bodo NIKOLI drugim vsiljevali svojega mišljenja, svoje vere, svojih prepričanj. Tisti, duhovno bolj razviti, bodo sprejemali vse, ki sprejemajo tudi njih. Ljudi bodo cenili glede na njihova dejanja in čistost njihove duše, ne glede na stan ali versko prepričanje. To, da nekoga prepričuješ v svojo vero, je tako zelo zelo neduhovno, zaostalo in tuzemeljsko. Prav nič nima zveze z božanskim. Ravno nasprotno.

Prav zanimivo bi bilo videti kje bodo zdaj po 30.09. pisali propagandne ‘komentarje’ plačanci. Bogi…bodo brez dodatnega, lahkega zaslužka.

Evtanazija je ena velika laž v katero se bodo kmalu prepričali tudi plačanci ki jih bodo odpeljali ker so se podpisali da si želijo biti umorjeni…ups…evtanazirani.

Kot je nekdo že rekel zgoraj v komentarjih. Tudi jaz sem za evtanazijo pedofilov, posiliteljev, ubijalcev, zločincev, prevarantov, lopove, ….

….in končno so prišli lepi, mirni časi ker je bilo veliko čiščenje vse nesnage na zemljo.

Anonimno333, 28.09.2025 ob 22:32

Joj, Kako naivno in duhovno na nizki stopnji si, Božo. Tvoje besede izhajajo iz EGA. To je nasprotje dobrega, božanskega. To bolj pritiče satanu, veš. Tisti, duhovno na višji razvojni stopnji, ne bodo NIKOLI drugim vsiljevali svojega mišljenja, svoje vere, svojih prepričanj. Tisti, duhovno bolj razviti, bodo sprejemali vse, ki sprejemajo tudi njih. Ljudi bodo cenili glede na njihova dejanja in čistost njihove duše, ne glede na stan ali versko prepričanje. To, da nekoga prepričuješ v svojo vero, je tako zelo zelo neduhovno, zaostalo in tuzemeljsko. Prav nič nima zveze z božanskim. Ravno nasprotno.

nisem želela sodelovati, a tvoj zapis je tako kristalno čist.

Nihče nima pravice odločati o mojem življenju, nihče. Če imam dokument, da ne želim da se me oživlja in nadaljuje zdravljenje, to pomeni samo to in čisto nič drugače. Kako ima nekdo pravico, kot v primeru gospe /so to zdravniki, nasprotovati njeni želji utemeljeni z dokumentom. Meni je povsem jasno, ko opravim nalogo na zemeljskem romanju, ni potrebe, da se me mrcvari, niti moje potomce z menoj. Kajti jaz, vsak ostane v njih srcih naprej.

Kako se nekateri oklepate življenja, kot svojih ceglov. Zakaj bojazen, da vas bi lastni otroci evtanazirali. Pa ne mi o veri prosim, ker sem verna. Delaj dobra dela, ko si živ, ne da se spreobračaš zadnjo uro.

Tebi pa hvala za lep zapis.

Maja369, 28.09.2025 ob 23:00

Prav zanimivo bi bilo videti kje bodo zdaj po 30.09. pisali propagandne ‘komentarje’ plačanci. Bogi…bodo brez dodatnega, lahkega zaslužka.

Evtanazija je ena velika laž v katero se bodo kmalu prepričali tudi plačanci ki jih bodo odpeljali ker so se podpisali da si želijo biti umorjeni…ups…evtanazirani.

Kot je nekdo že rekel zgoraj v komentarjih. Tudi jaz sem za evtanazijo pedofilov, posiliteljev, ubijalcev, zločincev, prevarantov, lopove, ….

….in končno so prišli lepi, mirni časi ker je bilo veliko čiščenje vse nesnage na zemljo.

Maja, očitno si še ena v vrsti nekoliko bolj “počasnih” v dojemanju, ki ne ve za kaj točno gre, a rada pristavi svoj lonček in pove “svoje mnenje’, čeprav gre v resnici za opranoglavo mantro… hmmm. Ne veš o čem se pravzaprav pogovarjamo, a ne?

Anonimno663, 28.09.2025 ob 23:25

Maja, očitno si še ena v vrsti nekoliko bolj “počasnih” v dojemanju, ki ne ve za kaj točno gre, a rada pristavi svoj lonček in pove “svoje mnenje’, čeprav gre v resnici za opranoglavo mantro… hmmm. Ne veš o čem se pravzaprav pogovarjamo, a ne?

Resnica je da si ena sama oseba ki se dopisuje sama s sabo glede te ‘podpiram evtanazijo’, a ne!? Lepo.

Naj se ta ženska vrže z okna in nam ne teži. To da takšna osebna ‘zgodba’ pride v javnosti je marketing. In nič drugega. Zgodbica takoj pade kot je že Bozoman izpostavil absurd da si ‘želi umreti’ in ima izjavo, ampak jo peljejo v bolnišnico. Daj prosim nehaj zavajati! Takoj se vidi plačana zgodbica.

Bo jasno kdaj bodo odprli takšne ‘prakse’ ki jih vodijo zdravniki ki jih zdaj pljuvate da rešujejo življenja da vam pomagajo pri samomoru. Ja, ta ženska ki pljuva zdravnike ki naj bi jo rešili da jo zdaj morajo umoriti ker je bolana v glavo in je očitno sadomazohist. Cel teater.

No, bomo videli kako bo tole sprejeto kdaj bodo začeli vladati musliči v Evropo. Verjetno komaj čakajo da dajo podporo feministkam, evtanaziji, pedrom in lezb, za splav, in vse možne nevladnike.  Lahko za njih naredimo en dolg seznam kdo je kdo v družbi, da ne bi izgubljali preveč časa v iskanju te oseb! Kaj praviš? Dobra ideja a ne!?

Tatoki, 28.09.2025 ob 23:22

nisem želela sodelovati, a tvoj zapis je tako kristalno čist.

Nihče nima pravice odločati o mojem življenju, nihče. Če imam dokument, da ne želim da se me oživlja in nadaljuje zdravljenje, to pomeni samo to in čisto nič drugače. Kako ima nekdo pravico, kot v primeru gospe /so to zdravniki, nasprotovati njeni želji utemeljeni z dokumentom. Meni je povsem jasno, ko opravim nalogo na zemeljskem romanju, ni potrebe, da se me mrcvari, niti moje potomce z menoj. Kajti jaz, vsak ostane v njih srcih naprej.

Kako se nekateri oklepate življenja, kot svojih ceglov. Zakaj bojazen, da vas bi lastni otroci evtanazirali. Pa ne mi o veri prosim, ker sem verna. Delaj dobra dela, ko si živ, ne da se spreobračaš zadnjo uro.

Tebi pa hvala za lep zapis.

In potem sem jaz zatucan… A razumes da so pod prisego? A ste slisali kdaj za hipokratovo prisego? Blage veze nima noben. Jaz, moje, moja custva, meni, sedaj, odma, takoj, hocem, vse!

Mislim koje glave. Ti pravim da kjafir je jedno smeče zabito. Rečeš tam domačim da te pelje do bližnje reke, naj te iztrese kot iz karjole, pa njemu daj izjavo in naj se on s tem potem zagovarja. Mislim kake prizadete mate. 1000x da nekdo npr od mojih domacih rece da ga ne ozivljajo, ima da ozivlja zdravnik!

Jst nic ne vsiljujem svoje. Ja ne govorim po svome hiru. Vi pa. Kakor ste si zamislili tako kao mora bit.

Ajmo! Polje!

bozomon, 29.09.2025 ob 02:11

In potem sem jaz zatucan… A razumes da so pod prisego? A ste slisali kdaj za hipokratovo prisego? Blage veze nima noben. Jaz, moje, moja custva, meni, sedaj, odma, takoj, hocem, vse!

Mislim koje glave. Ti pravim da kjafir je jedno smeče zabito. Rečeš tam domačim da te pelje do bližnje reke, naj te iztrese kot iz karjole, pa njemu daj izjavo in naj se on s tem potem zagovarja. Mislim kake prizadete mate. 1000x da nekdo npr od mojih domacih rece da ga ne ozivljajo, ima da ozivlja zdravnik!

Jst nic ne vsiljujem svoje. Ja ne govorim po svome hiru. Vi pa. Kakor ste si zamislili tako kao mora bit.

Ajmo! Polje!

Dan odprtih vrat v Polju? Še ponoč niso zaklenil.

*ebenti zlaganost pobožnjaška, 27.09.2025 ob 13:43

Če je gospa doma in če je ocena za preživetje nekaj mesecev, potem začnimo zbirati denar zanjo. Če je za vse, bo tudi za take primere. Podkupi naj se dohtarja za oceno, brez “lubrikanta” ne bo izdal mnenja, potem pa pot pod noge in v Švico. Tam je to legalno. seveda samo denar moraš imeti.  Vedno bolj se mi zdi, da bi tudi naša vrla dohtarija , ne glede na politično usmeritev pristala nato, če bi trpeči le plačal žute pare, pa še nekaj postrani v njihove žepe.

Podpis

Še vedno se lahko naje uspavalnih tablet , umrla bo brez bolečin, zaspala bo, zakaj bi se podajala na pot dodatnega trpljenja ?

Upamo da Primc in Miklavciceva to prebereta. Ta dva fosila.

Božomon, tak mlečno zobec brez življenjskih izkušenj, zasidran pri mamici, bi meni pametoval.

O ne ne.

O Bogu nimaš pojma.

Kajti umetno ohranjati nekoga pri življenju, ko ni več pomoči, ni Božja volja. Odkloniti oživljanje ni greh, niti ni greh, če zdravniki to voljo pacienta  spoštujejo. Se ne tiče Hipokratove za prisege, kajti, če so ugotovitve, da zdravljenje nima smisla, morajo spoštovati željo pacienta. Zato je ta dokument dovoljen. Ni to navaden na roko napisan list. In ta dokument je v Sloveniji dovoljen.

Pa še nekaj. Žalostno, da te tvoji starši niso naučili spoštovanja.

Maja369, 29.09.2025 ob 01:20

Resnica je da si ena sama oseba ki se dopisuje sama s sabo glede te ‘podpiram evtanazijo’, a ne!? Lepo.

Naj se ta ženska vrže z okna in nam ne teži. To da takšna osebna ‘zgodba’ pride v javnosti je marketing. In nič drugega. Zgodbica takoj pade kot je že Bozoman izpostavil absurd da si ‘želi umreti’ in ima izjavo, ampak jo peljejo v bolnišnico. Daj prosim nehaj zavajati! Takoj se vidi plačana zgodbica.

Bo jasno kdaj bodo odprli takšne ‘prakse’ ki jih vodijo zdravniki ki jih zdaj pljuvate da rešujejo življenja da vam pomagajo pri samomoru. Ja, ta ženska ki pljuva zdravnike ki naj bi jo rešili da jo zdaj morajo umoriti ker je bolana v glavo in je očitno sadomazohist. Cel teater.

No, bomo videli kako bo tole sprejeto kdaj bodo začeli vladati musliči v Evropo. Verjetno komaj čakajo da dajo podporo feministkam, evtanaziji, pedrom in lezb, za splav, in vse možne nevladnike.  Lahko za njih naredimo en dolg seznam kdo je kdo v družbi, da ne bi izgubljali preveč časa v iskanju te oseb! Kaj praviš? Dobra ideja a ne!?

Kriza, kaksno razmisljanje…Preberi zadnji stavek clanka. Valda ti je loh jasno zakaj ni hotla doma narest tega…

Bozomon, ne delaš nobene usluge svoji veri. Kažeš se kot nestrpna, nespoštljiva oseba, ki vsiljuje svoje mnenje kot edino pravilno in kar jaz poznam muslimanov, niso takšni.

Maja 369, mogoče boš imela srečo in boš ti nekoč na mestu te gospe, mi pa ti bomo svetovali, da naj ne težiš ljudem naokoli in se enostavno vrži čez okno.

greg4e, 27.09.2025 ob 10:42

Vem, da imajo v ZDA urejeno, da se oseba lahko odloči, da ne želi oživljanja, če pride do takšnega slučaja. Tudi človek, ki se ne želi zdraviti, lahko zdravljenje odkloni, je pač to njegova volja. Sem načeloma proti evtanaziji, ampak ti dve možnosti bi pa morali dopustiti ljudem, da v težkih stanjih ne oživljajo posameznika, če ta to ne želi ali da odklonitev zdravljenja ne obravnavajo nujno, kot psihiatrično stanje, kot to delajo pri nas.

Tudi jaz se bol nagibam proti, zato ker se spise zakon tako, da je možno polno goljufij in izsiljevanja …

Mi je pa tudi hudo za take ki trpijo in takim, bi res morali olajšati trpljenje.

Če bi bil zakon spisan z vsemi varovali ( kar je možno, saj se v tujini že to izvaja in so znane možnosti mahinacije sorodnikov za zapuscino) potem sem ZA.

Bozomon je musliman. To na žalost pove vse.

xyznakvadrat, 29.09.2025 ob 14:21

Bozomon je musliman. To na žalost pove vse.

Ti musliča niti od blizu nisi videla. Brez skrbi, ga boš v kratkem. Itak so zdaj vse povsod. Z njimi se lepo pogovori kaj je prav in kaj ne. In se javi da nam sporočiš kako je šlo.

Anonimno 8217, 29.09.2025 ob 08:03

Upamo da Primc in Miklavciceva to prebereta. Ta dva fosila.

[/quote

Ta ženska očitno ni slišala za naš faucci- Beovičeva….

Naj gre tam in bo hitro uredila vse.

Še vedno se lahko naje uspavalnih tablet , umrla bo brez bolečin, zaspala bo, zakaj bi se podajala na pot dodatnega trpljenja ?

Ne, ne more. Potem bodo pa možu obesili na grbo, da je kriv, da jo je ubil itd.

Ker če ni urejeno zakonsko, pač ni, je sama štala s tem. Ali za zdravnike ali za svojce, nima veze. To je treba urediti zakonsko. Pomoč pri samomoru. Da oseba izrazi željo in se potem to upošteva, da to nekaj velja.

Maja369, 29.09.2025 ob 15:55

Ti musliča niti od blizu nisi videla. Brez skrbi, ga boš v kratkem. Itak so zdaj vse povsod. Z njimi se lepo pogovori kaj je prav in kaj ne. In se javi da nam sporočiš kako je šlo.

Dobro jih poznam, predobro, zato molči!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close