Za vse nasprotnike evtanazije
Upam, da ravno takole končate, kot tale uboga żenska. Bedna stroka dohtarska,nimam besed za vas. Sramota!!
Anonimn090, 27.09.2025 ob 10:07
Upam, da ravno takole končate, kot tale uboga żenska. Bedna stroka dohtarska,nimam besed za vas. Sramota!!
Podpis pod tole!
Vem, da imajo v ZDA urejeno, da se oseba lahko odloči, da ne želi oživljanja, če pride do takšnega slučaja. Tudi človek, ki se ne želi zdraviti, lahko zdravljenje odkloni, je pač to njegova volja. Sem načeloma proti evtanaziji, ampak ti dve možnosti bi pa morali dopustiti ljudem, da v težkih stanjih ne oživljajo posameznika, če ta to ne želi ali da odklonitev zdravljenja ne obravnavajo nujno, kot psihiatrično stanje, kot to delajo pri nas.
greg4e, 27.09.2025 ob 10:42
Vem, da imajo v ZDA urejeno, da se oseba lahko odloči, da ne želi oživljanja, če pride do takšnega slučaja. Tudi človek, ki se ne želi zdraviti, lahko zdravljenje odkloni, je pač to njegova volja. Sem načeloma proti evtanaziji, ampak ti dve možnosti bi pa morali dopustiti ljudem, da v težkih stanjih ne oživljajo posameznika, če ta to ne želi ali da odklonitev zdravljenja ne obravnavajo nujno, kot psihiatrično stanje, kot to delajo pri nas.
Pa saj ga gospa je to imela
…je po tem dogodku priskrbela dokument, ki ga je imela v svoji kartoteki, v katerem je izrazila željo, da v takšnih ali podobnih primerih ne želi več oživljanja, kamor sodi tudi kisik in infuzija s protistrupom, s katerim se učinek morfina izniči…
…Spet so jo našli in spet niso upoštevali njenih želja, jo oživljali in rešili…
mislim ta banda zdravniška kaj mislijo da so, ČE NI ŽELELA OŽIVLJANJA NIMAJO KAJ OŽIVLJATI, SPLOH KER JE BILO TO PISMENO- NJENA VOLJA. ČE SAMO POMISLIM KAJ TA ŽENSKA TRPI V SPIHIATRIČNI, KJER SO PA SPLOH TALENTI- SAMI PSIHIČI OD ZDRAVNIKOV.
tenu moramo ljudje narediti konec, to se ne sme dogajati- banda hudičeva, treba bo iti protestirati v Polje
Nič koliko jih konča s tableti, naj še ona če že mora, jaz jo razumem, imel sem kolega kateri je hudo trpel zaradi ALS, na šverc so mu pomagali, tisto rečem ok, naj bo, pa sem proti usmrtitvam imenovanim evtanazija.
Tista brozga katero uporabljajo za evtanazijo je enaka kot so jo uporabljali v Ameriki za usmrtitev z injekcijo, povzroči grozne bolečine, ne verjemite da se od tega kar zaspi.
Pred časom sem bral primer ameriškega obsojenca kateri je po tistem ko je izvedel da bo usmrčen z injekcijo zahteval naj ga ustrelijo zaradi neznosnih bolečin katere povzroča tista brozga.
Anonimno 8322, 27.09.2025 ob 11:14
Nič koliko jih konča s tableti, naj še ona če že mora, jaz jo razumem, imel sem kolega kateri je hudo trpel zaradi ALS, na šverc so mu pomagali, tisto rečem ok, naj bo, pa sem proti usmrtitvam imenovanim evtanazija.
Tista brozga katero uporabljajo za evtanazijo je enaka kot so jo uporabljali v Ameriki za usmrtitev z injekcijo, povzroči grozne bolečine, ne verjemite da se od tega kar zaspi.
Pred časom sem bral primer ameriškega obsojenca kateri je po tistem ko je izvedel da bo usmrčen z injekcijo zahteval naj ga ustrelijo zaradi neznosnih bolečin katere povzroča tista brozga.
Nimaš pojma, kar nekaj na pamet čvekaš in zavajaš. V švicarskih klinikah, kjer izvajajo pomoč pri samomoru je postopek tak, da bolnik zaužije antiemetik proti slabosti, potem pomirjevalo in nato natrijev pentobarbital. Vsi mirno zaspijo, srce se jim ustavi. In to je vsa znanost. Ni zraslo na mojem zelniku. Vsak gre lahko guglat in se sam prepriča.
A lahko nekdo, ki ni seksal, kar naskoči neko tam diklino? Vem da mi boste tam neke clanke lepili… Ne sme! Nima veze kaj on je pa kaj ni, pa kolk casa, pa njegov nagon. Ne šteje to.
Bog je dal kodeks, red, zakon in pravila. In tam pise, da ne dvigujes roke na sebe. To ce nekdo trpi (seveda izrazam solidarnost) ni izgovor da to postane druzbena norma. Pejt v svico. Od unga mojga nizozemca sestra se je. Rec mozu naj te pelje u gozd pa naj cez tri dni pride nazaj. Naj ti pripravi zdravila tako da samo spijes. U polje in nasvidenje.
kranjskijanez, 27.09.2025 ob 11:02
mislim ta banda zdravniška kaj mislijo da so, ČE NI ŽELELA OŽIVLJANJA NIMAJO KAJ OŽIVLJATI, SPLOH KER JE BILO TO PISMENO- NJENA VOLJA. ČE SAMO POMISLIM KAJ TA ŽENSKA TRPI V SPIHIATRIČNI, KJER SO PA SPLOH TALENTI- SAMI PSIHIČI OD ZDRAVNIKOV.
tenu moramo ljudje narediti konec, to se ne sme dogajati- banda hudičeva, treba bo iti protestirati v Polje
Spet naj drug odgovornost nosi. A razumes ti da mora. Kaj jo je potem sploh tja peljal moz. Kaj je delala u bolnici. Pa potrdila ne ozivljaj. Potem ostani doma. Kaj isces pri zdravniku? Prides tja, zdej se bom xy, ti pa ne smes ozivljat. Neki razumni.
Polje!
Zadeva je zelo enostavna. Idioti, ki verjamete v boga: ko zbolite, bodite doma in čakajte, da vas bog pozdravi ali pa pojdite v cerkev, da vas župnik operira. Ne hodite v bolnišnico, ne jemljite zdravil, ne pustite se priklopit na razne aparature, ki jih je izumil človek. Ok? Bog da, bog vzame. Zakaj bi vam zdravnik pomagal?
bozomon, 27.09.2025 ob 11:29
A lahko nekdo, ki ni seksal, kar naskoči neko tam diklino? Vem da mi boste tam neke clanke lepili… Ne sme! Nima veze kaj on je pa kaj ni, pa kolk casa, pa njegov nagon. Ne šteje to.
Bog je dal kodeks, red, zakon in pravila. In tam pise, da ne dvigujes roke na sebe. To ce nekdo trpi (seveda izrazam solidarnost) ni izgovor da to postane druzbena norma. Pejt v svico. Od unga mojga nizozemca sestra se je. Rec mozu naj te pelje u gozd pa naj cez tri dni pride nazaj. Naj ti pripravi zdravila tako da samo spijes. U polje in nasvidenje.
Pisarjenje ne da bi razumel za kaj v temi sploh gre. In taki potem imate pravico do oddaje glasov na volitvah in še kje. Polpismeni, neizobraženi odločate o usodi vseh. Res žalostno.
za idiote, 27.09.2025 ob 11:33
Zadeva je zelo enostavna. Idioti, ki verjamete v boga: ko zbolite, bodite doma in čakajte, da vas bog pozdravi ali pa pojdite v cerkev, da vas župnik operira. Ne hodite v bolnišnico, ne jemljite zdravil, ne pustite se priklopit na razne aparature, ki jih je izumil človek. Ok? Bog da, bog vzame. Zakaj bi vam zdravnik pomagal?
Evo ga razumni. Mesas malo jabke pa hruske. Ce nekdo zeli zivet, nevem zakaj bi “to” kar ti pravis. Ce pa nekdo ne zeli, neznam koji ces kurac kod doktora? Doma to vzami?
Sem vas zadnjic spraseval.
https://www.primus.si/igre-strahu-dovolj-je
Gospa, ki umira na psihiatriji, je napisala knjigo. Velja seveda za vse pismene in opravilno sposobne. Razni Bozomoni- OBVOZ!
Načeloma nisem proti.
Ampak pod pogojem, da se odločiš in podpišeš, ko si še zdrav. V bolečinah in mukah bo vsak podpisal vse kar mu porineš pod nos. Logično
Da bi se svojci odločali za nekoga, je prijava za naročen umor.
Pred mnogimi leti si je vaščan poškodoval prst na roki. Zdravnik mu ni hotel zašiti prsta, samo odrezal mi je del. Ampak preden mu je odrezal, je moral podpisat, da se strinja. Še danes po 30+ letih mu je žal da je podpisal. Pa mu manjka samo konica na enem prstu, ni šlo za življenje ali smrt.
V tistih bolečinah boš podpisal vse, nisi zmožen razsodno razmišljat.
Če je gospa doma in če je ocena za preživetje nekaj mesecev, potem začnimo zbirati denar zanjo. Če je za vse, bo tudi za take primere. Podkupi naj se dohtarja za oceno, brez “lubrikanta” ne bo izdal mnenja, potem pa pot pod noge in v Švico. Tam je to legalno. seveda samo denar moraš imeti. Vedno bolj se mi zdi, da bi tudi naša vrla dohtarija , ne glede na politično usmeritev pristala nato, če bi trpeči le plačal žute pare, pa še nekaj postrani v njihove žepe.
Zahodno od raja, 28.09.2025 ob 21:18
Bolni ljudje potrebujejo psihološko pomoč. Ležanje samo v postelji pripelje do hudih depresij.
Moj svet je bil preširok, da bi kdajkoli podprla evtanazijo.
Povej mi, kako psihološko pomoč bi dala nekomu, ki ga boli in ki ve, da se mu življenje izteka?
Da naj se sprijazni, z nasmeškom sprejme svojo usodo in pač potrpi, ko ga bodo umivali tujci, ga obračali kot kos mesa, drogirali do nezavesti in na koncu bo umrl? Vmes pa se bo slabo počutil, bo bolelo, mogoče bo bruhal…
Kako psihološko pomoč torej?
Forum je zaprt za komentiranje.