Za vse ljubiteljice frtalje
Lepo pozdravljene !
Saj to ne bo nova disertacija;rada bi samo povedala,da sem prisla do zakljucka,kako narediti dobro nemastno frtaljo.Naredila sem jo pred nekaj dnevi.Mogoce vam bo vsec.
Ko sem pred leti delala carski prazenec ali smoren,nisem bila zadovoljna,dokler nisem naredila natancno po receptu v kuharici in spekla v pecici.To mi je dalo idejo za frtaljo v pecici.
Najprej sem na malo pancete in olivnega olja pocvrla in zdusila na majhne koscke narezane beluse in divje beluse.Posebej sem dobro razzvrkljala 3 cela jajcka,dodala 3 zlice moke,malo radenske in malo mleka.Testo je bilo malo redkejse kot za palacinke.
Ker sem osolila in popoprala ze beluse,sem bila pri soljenju previdna.
Ko so se belusi malo ohladili, sem vmesala v testo,ki je prej pol ure pocivalo.
V pecici sem ze pekla pogaco z olivami in je bila ze vroca 190 stopinj.Lahko bi pekla skupaj ,a vedno si ne zaupam.
V kvadraten malo manjsi model sem polozila peki papir,nanj vlila testo in pekla priblizno 20 minut.Na vrhu je bilo se socno,ko sem nehala peci.Vzela sem iz pekaca in zavila v rulado in potem v peki papir.Pustila,da je postalo mlacno in narezala na prst debele posevne rezine.Servirala na pladnju z na rezine narezano pogaco in rezinami frtaljine rulade.Bilo je dobro in nic mastno.
Naslednjic bon naredila s klasicnimi zelisci in malo grane ali kozjega naribanega sira,kot delam za puranje rulade.
Pomembno je,da model ni prevelik,da testo ni pretanko.Moj ima 26 x 20 cm.
Lep dan zelim vsem forumovcem babi
Forum je zaprt za komentiranje.