za vse ljubitelje divx filmov
opažam da na tem forumu imajo nekateri težave z divx zato sm pripravil ta prispevek za nemoteno predvajanje filmov(divx)
Najprej boste potrebovali kakšen film seveda
Da boste film sploh lahko gledali, boste morali imeti predvajalnik zanj. Teh je na netu ogromno, med najbolj priljubljenimi pa je bsplayer, ki ga lahko snamete tukaj
za predvajanje filmov boste potrebovali tudi kodeke saj brez njih skoraj ne morete gledati divx
ACE Mega Codecs Pack
AC3 filter
Če se bo slučajno pripetilo, da kakšnega filma še vedno ne boste mogli gledati, si snemite gspot. To je program, ki vam omogoča da za nek film pove kater kodek rabi
GSpot
MINIMALNE STROJNE ZAHTEVE
Minimalna strojna oprema zahtevana za predvajanje DivX videa v Windowsih ali Linuxu je:
Pentium II 450 procesor ali ekvivale
64 Mb rama
8 MB ali boljša grafična kartica
Windowsi poleg tega zahtevajo še naslednjo programsko opremo:
DirectX 7
Pa če sm kej pozabu vas prosm da pripišete
Lepo narisano, v bistvu nekakšen DivX za telebane 🙂
Dodal bi le še to, da ACE MCP že vsebuje AC3 filter zato ga ni treba posebej nalagat.
Tistim, ki pa so malo manjši telebani pa vseeno svetujem le namestitev DivX in Xvid kodeka, pa AC3 fitra pa morebiti še nekaj za podnapise npr Ffdshow, pa bo delovalo 99% vseh avijev.
Ampak kljub tvojemu trudu se pa upam stavit, da bo naslednjih 10 postov nekdo zopet spraševal za kodeke :))
včasih se zgodi da podnapisi zaostajajo ali prehitevajo od filma
Da ti zaostajajo podnapisi je odvisno na koliko FPS je narejen film in na koliko podnapisi!Ce je film na 25FPSjev in podnapisi na 23 ti bodo pac zaostajali podnapisi)ali poisces druge podnapise.Za popravo podnapisov pa lahko uporabite več programov
subadjust
subtitle workshop
oba se dobi na tej strani(pod temo podnapisi)
en link na katerem najdete vodiče za subadjust
za urejanje podnapisov pa je tudi vredu Vplayer(pod temo divx predvajalniki
V bistvu je od vsega tega zelo pomembno, če imaš FFDSHOW, ki nekako izravnava zvok s sliko; se pravi, da filmi ne štekajo.
Jaz recimo imam na eni stari kišti Pentium II 300 MHz, 196 MB ram, 4 MB grafična (hehe dobri stari cajti pač :)) nameščeno samo:
Div-x 5.2, AC3 Filter, FFDshow in XViD za nove filme in dela vse lepo in gladko. Za gledanje pa uporabljam BSPlayer 0.86 al kaj je tista mal starejša verzija.
LP & obilo veselja ob gledanju! 😉
Gore, priporočam ti inštalacijo predvajalnika Rad Light. meni so se filmi normalno rolali na pentiumu 200 MMX. Brez heca.
Pa vse ostale reči takrat ugasni. Med predvajanjem filma najbrž ne potrebuješ recimo protivirusnega ščita ipd. Z Alt+Del+Ctrl pojdi v task list in pogasi.
Wega dobil brezs spy-a ta RadLight in glej no glej, da vam opišem sedaj stanje. V task managerju zaprem vse programčiče ki se rolajo odzadi, tako da ostane samo explorer, poizkusim film z radlight GLEJ DELA IN TO BREZ ŠTEKANJA, uštiman tudi zvok s sliko, v glavnem tko kot MORA GRET.
WEGA še eno pitanjce. Vse to sem poizkusil da sem zaprl vse programe tudi z BSplayerjem (in to različnimi verzijami od starih do novih). V čem je takšna bistvena poanta ali samo v tem da BSplayer na starih mašinah pač požre preveč sistemskih resursov med drugim tudi samo hitrost procesorja?
WEGA THANX to je pa že blo za kakšno PIVCE ali DVA :))
No, eni playerji so pač požrešnejši od drugih. Media player po moje sploh ne bi zagnal :)). BS Player ima najbrž precej več možnosti nastavitev, poveže se s temi ali onimi nastavitvami v sistemu ipd. Radlight pa je bolj ali manj okleščen pa mogoče spretneje napisan. Mogoče bi ti delal tudi če ne bi ugašal programov v tasku. Poskusi brez izklapljanja, potem pa postopoma najpožrešnejše (ščiti potivirusom MSN itd).
Še poslastica: našel sem celo player, ki dela v dosu:)).
Me veseli torej, da ti dela, pa kar še vprašaj. Kar se pa piva tiče: če združimo skupaj Hmmmeve, Klemenxxove in v kratkem najbrž še oFcine lahko odpremo svoj bife. Ni slaba ideja, ne?
Forum je zaprt za komentiranje.