Za vse, ki uporabljate Gmail
Pa saj se je to ž ob samem začetku postavitve Gmail googla vedelo, da
bo BigBrother imal prste vmes.
Po drugi strani ti pa kar direktno povem:
– gmail storitev največ uporabljajo za pošiljanje/sprejemanje “slikc/filmov”,
več o tem ti lahko Dr.Wega pove
Po drugi strani pa to isto (ali podobno) sniffanje uporabljajo vsi ponudniki
e-poštnih storitev, že če pogledaš samo raznorazne filtre (spam,AV…)
je na dlani, seveda je pa vprašljivo, kaj potem delajo s tem analizami.
Teh stvari se sicer ne bojim, bolj se bojim tega kar pripravlja Evropska skupnost – no to bo malce huje, če bo seveda sprejeto.
lp
Ah, itak: danes si pravzaprav kontroliran od povsod. Video kontrolne kamere so nameščene na cestah, križiščih, trgovinah, bankah, javnih hišah, skratka povsod. ABC cestnina te sledi na tvoji poti po acvtocestah, mobitel ti sledi sploh povsod. Tvoje odtise puščajo BA in kreditne kartice, alarmni sistemi, gprsji.
Tudi med uporabo spleta seveda nisi skrit. Tvojo pošto lahko prebere praktično vsak administrator ali tehnik, varnost in zasebnost e-mailov namreč lahko primerjamo kvečjemu z razglednico, ne pa z zalepljenim pismom. Roboti iskalci, piškotki, kontrolniki tako ali tako neprestano vohljajo okoli, da ne govorim o malignih stvorih, ki so ti sposobni celo nabiti telefonski račun v nebesa.
Skratka – le čemu bi se še sekiral zaradi avtomatskega čekiranja pogosto uporabljanih besed v moji pošti?
Sploh pa jim dela slabo. Že nekaj časa namreč dobivam na ekran same reklame za švedske hladilnike.
Tud meni to malo napihnjeno deluje, bolj kot poskus neke antipropagande.
Kot je bilo že rečeno, nas nadzorujejo tudi drugje, kjer imajo več naših podatkov in tudi gmail ponavadi ni tisti primarni mail in preko njega ne pošiljamo kakih hudo zaupnih podatkov.
Potem so notri take cvetke, kot da bo nekdo kupil Google zaradi nekaj 1000 uporabnikov, ki ga bojo zanimali. Če poznate tržno ceno Googla, potem je to….
Aja pa še nekaj, jaz v gmailu še nisem zasledil nobene reklame in zdaj ne vem, ali jim nisem zanimiv, ali pa sem malo čorav 🙂
Be Happy, don’t worry, bi rekel ta takela jajčka. Kdor podatke zaupne narave prenaša po internetu, itak ni povsem pri sebi. Sicer pa se sprašujem, ker toliko čepimo pred temi šumečimi škatlami, koliko nas je sploh še normalnih.
Skratka, dragi moj Pero, prav sekiral se bomo, če bodo mal pošnofali v poštne predale, prav da se jim ja… Haha. Daj no mir s takimi, res pa je da si prej delal v taki službi, ki je v ozadju lahko počela marsikaj nelepega…. Te je zato strah Googla?
Forum je zaprt za komentiranje.