Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Za vse, ki ste mi svetovale glede dopusta pred porodniško

Za vse, ki ste mi svetovale glede dopusta pred porodniško

Hvala, sem uredila, tako kot je treba. Preverila razlago zakona pri pravniku in MDDSZ – ni dvoma, da ti dopust, tudi če delaš manj kot 6 mesecev, v CELOTI pripada!!

Hvala za spodbudo!

KAJ??

Ne me hecat, mei so pa ravno prejšnji teden računali in mi 10 dni trgali!???

Kako je bil naslov tvojega posta, da uporabim iskalnik. Prosim in hvala.

Našla, sem vtipkala tvoj nick!

Nas pa bo marca, uf!

Mene pa zanima ali imam pravico, da porabim ves dopust tudi, če nisem (po datumu pogodbe) zaposlena za nedoločen čas več ko pol leta? (Sem pa že 4 leta zaposlena, vedno s podaljšanjem pogodbe).

Ali mi tudi pripada VES dopust (grem tudi jaz marca na porodniško) oz. ga moram koristiti 10 dni, da mi ostali ne propadejo?

Ce imas pogodbo za manj kot celo leto, ti pripada delni dopust glede na to, koliko casa imas pogodbo. Torej, ce imas recimo pogodbo za tisto leto za 9 mesecev, ti pripada 3/4 celotnega dopusta.

Moras pa vsaj 10 dni (in to v kosu) porabit v tekocem letu, ostalo pa do konca junija naslednje leto.

Najslabse potegnemo tiste, ki gremo na porodnisko konec decembra ali zacetek januarja, ker je teoreticno nemogoce porabit teh 10 dni v kosu. Ampak tudi tukaj obstaja resitev. Ko obste oddajale papirje za drugi del porodniske, javite, da boste na porodniski samo 8 meseccev, pa greste za en mesec v sluzbo, potem pa nazaj na porodnisko za en mesec. Tako boste uradno na dopustu, ampak vseeno doma. Morate pa to napovedat v naprej, ko boste oddajale drug paket papirjev na CSD.

Ojla,

Topsy ful ti hvala za tole razlago porabe dopusta.Vidim, da se na to zelo spoznaš.

Mene pa konkretno zanima, ali lahko potem tudi sama uredim tako kot si zgoraj napisala.
Namreč ker grem na porodniško marca, prej sem bila pa na bolniški, mi je ostalo še 9 dni lanskega dopusta.
A se potem na CSD da urediti tako, da drugi del porodniške koristim nekoliko kasneje (porabim 9 dni lanskega in 10 dni letošnjega dopusta), potem pa porodniško 9 mesecev ali to ni možno?

Že vnaprej hvala za odgovor.

Lepo se imejte,

M

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Ne razlagaj prevec na CSD-ju. Normalno oddaj papirje za prvih 90 dni. Potem pa prasaj delodajalca, ali ti je pripravljen pogledat skozi prste in dovoli prenesti celoten dopust naprej. Moj je bil se kako za, ker je bila tanova ful pocasna in me je potreboval do zadnjega, pa se potem kak dan, zato pa sem lahko po poteku koristila ves dopust v kosu. Ampak sem to dobila na pisno pred odhodom.

LAhko pa tvoj delodajalec ne bo zadovoljen, da bos vmes na placilni listi, pa spet nazaj, ampak vse je stvar dogovora.

Potem bos dober mesec po porodu oddajala papirje za ostalih 250 dni. Potem pa pac oddas, glede na dogovor z delodajalcem. Ce zelis ves prakticnih zadev, se mi ogalsi na zasebno sporocilo, pa ti pomagam bolj natancno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close