za Vladko K.
ŠaNaja, izvedela si vse in še več :o)
Hvala za lepe besede, zamere pa seveda ni, zakaj bi le bila?
Seveda mi je v veselje, če je kakšen moj nasvet obrodil sadove :o) , sicer sem pa že večkrat omenila, da mi forum pomeni tudi stik z domovino, zato tudi včasih kar tako malo poklepetamo… četudi “mimo loncev” :o)
Še nekaj dni in čaka me huda “abstinenca”… dva meseca in pol brez foruma… no ja, včasih se bom malo prikradla gor od ene, pa od druge sestrice…
Pozdravček vsem in lahko noč!
Vladka
tudi mene je premagal firbec . zelo zanimiva spletna stran. bila sem presenecena-imas stiri otroke!? ne vem,zdelo se mi je /po pisanju sodec/,da imas starejso hcero in majhnega fantka. predvidevam,da poskrbijo,da ti ni nikoli dolgcas !? :))
mogoce sem kdaj “spregledala”,a zdi se mi,da nisi kaj dosti pisala o njihovi hrani in preh.navadah!? ce sem spregledala,se opravicujem.
kot vidim,kmalu odhajate na sopust v slo. zelim vam cimlepsega,cimdaljsega….. pa kaksno lahko bundico vzemite s seboj ! :)) petra
Pozdravljeni Petra in Babi !
Ja, res je, sem ponosna :o) 4-kratna mamica in pri nas doma res ni nikoli dolgčas. Da srednjih dveh nisem omenjala… kaj pa vem. Je pa nekaj res, to sta najslabša jedca in morda ravno zato nista tolikokrat omenjena :o)
Prehrambene navade naših otrok… nič posebnega. Poskušamo jesti vsi vse, če komu kaj res ne gre, pogledamo skozi prste. Sicer pa ni nič “bljak”, če drugi tisto pojemo. Ja, bi se dalo pisati seveda še o vsakem posebej marsikaj, a bi bilo preveč :o)
Glede temp. v Slo. me res kar malo skrbi. Lani smo prišli v najhujši vročini in za nas ni bilo hudega šoka… no ja, res, da je klima drugačna, a bilo je toplo. Če bo vreme še naprej tako, kot je, se resno bojim, da bomo rabili bunde :o) S 45°C (toliko jih je bilo danes) priti na 20 ali nekaj takega, ne bo kar tako, zato držim pesti, da tudi k vam pride poletje, sicer ga prinesemo s sabo :o)
Babi, v Izoli zagotovo bomo vsaj en teden, hčeri verjetno še kaj več in, če ne drugače, morda celo pridemo v Koper na kopališče malo pogledati in se lahko vidimo tam. Sicer kakšnega pogovora v miru ne obljubim, ker bi bila to čista utopija, če bom imela vse s seboj :o)
Naj bo dovolj, je treba spat. Lahko noč tudi vama!
Vladka
vladka,za dobrih 5 stopinj se priporocamo:)) ce jih boste prinesli s sabo!? letos je res hladno poletje. lani je bilo /vsaj meni/ pa ze kar prevec-tudi zelo dolgo je trajalo!! nikoli nismo zadovoljni !? 🙂
babi,upam da ne bo naslednji vikend tako hladno vleklo od morja !!:) za podaljsan vikend pripravljamo “vsedruzinsko” ekspedicijo na morje:) hci ni bila ze leta z nama na morju oz. vikendu. tokrat gremo vsi-tudi kuza 🙂
upam,da bo morje “dobilo ” se kasno stopinjo! 21-je komaj,komaj ! rada bi se posteno naplavala.
lep vikend obema, vladki-cim manj vroc, babi- cimtoplejsi !!: ) petra
Hej!
Vladka,z nadebudnezi na nasem kopaliscu(igrala, krasen sladoled in travica, drevesa) ni problema in meni je zivzav vsec.
Petra, mi je prav zal, toda napoved je za nedeljo res grozna: dez cel dan.
Petek in sobota bo kar slo. Mogoce bo pa narava drugace poskrbela:)))
Da bo se malo kuhanja. Vceraj popoldne sem imela opravka z visnjami.
Danes bom obrala se drugo drevesce in odnesla sosedom. Lp Babi
Vladka, tudi mene zanima, kaj boš odgovorila na Petrino vprašanje – namreč ZELOOOOO 🙂 me privlači tale bližnji vzhod in orient na splošno (letos si bom celo sobo preuredila s čim več arabskega pridiha). Še posebej mi je všeč preprosto živjenje teh ljudi in še bolj njihova hrana; kaj vse znajo prirtavit ti arabci! Da so mojstrskih skladicah ne govorim…..Njam!
Zanima me, če imaš akj izkušenj s pripravo takšne hrane in po možnosti še kakšen dober recept (zelenjava, riž, kuskus, meso,….. in seveda sladice :o)
Zelo ti bom hvaležna za karkoli.
LP, zala
Petra, glede hrane v Kuvajtu… jaz skoraj nimam izkušenj. Nekaj malega sem sicer poskusila, če si je kaj takega kupil mož, sicer pa so naši otroci navajeni popolnoma nezačinjene hrane (nepekoče) in, če že gremo ven kaj pojest, nam tako ostane edino pizza :o)
Restavracij je tu sicer še in še, a veliko je indijske hrane, arabske… italijanska ipd. pa so kar precej drage.
V trgovini se dobi skoraj vse, pogrešamo Čokolino in Barcaffe, tega nam včasih prinese prijatelj iz CRO, ki potuje službeno tudi sem :o)
Sicer se pa dobijo celo Zlati prepečenec in Boni napolitanke od Žita… in poleg tega smo enkrat zagledali še ene natikače Kopitarne Sevnice, tu pa se potem zaenkrat zaključi seznam videnih slovenskih izdelkov tu.
Seveda, da ne bo pomote, tudi svinjine ni in alkohola, a tega ne pogrešamo… no ja, morda mož kakšnega pravega “dunajca” :o)
Stopinj ne bomo prinesli le 5, ker bo mene zeblo v kratkih rokavih… moj mož pravi, da imam že pokvarjene temp. senzorje… vsaj 10 in še 10 za v morje… smo razvajeni, saj nam vode v bazenu ne hladijo in ima zagotovo že čez 30 stopinj…
Babi, res me zanima kopališče v Kopru in bom zagotovo nagovorila očeta, da se enkrat zapeljemo tja. Reče se mu mestno kopališče, če sem enkrat prav razumela ?
Naj bo dovolj, “grem k loncem”, da bomo še kaj pojedli, sicer pa se nam izteka vikend in pred nami je zadnji teden pred odhodom… bo še pestro…
Še enkrat lep dan!
Vladka
Hej, Vladka!
Vnuk misli, da je pri nas vedno toplo- tudi pozimi bi najraje hodil v kratkih rokavih.
Ko pa je trileten sel z mano na kopalisce v strasni vrocini samo v majcki(kot kanotierca), je obstal na stopnicah in mi potozil, da ne more ven samo v
underwear. V Angliji je imel vedno majcko z rokavcki. Bil je cisto zmeden.
Za prevoz v Koper ni problema, lahko pridem po vas, ce se ocetu ne bi dalo. Kopalisce je v mestu in za otroke je res lepo poskrbljeno.Naj velja!:)))Babi
Uh, tole pa bo naloga… Teh receptov pa ne upam obljubiti pred počitnicami. Bom vsekakor malo pogledala, če kaj takega najdem, sicer pa septembra…
Babi, ne, prevoz sploh ni problem, saj smo se tudi lani šli nekajkrat kopat v Žusterno, pa v Strunjan. Moj oče, naš Nono, kar “vzame v zakup”, da se hodi z nami kopat, saj sama na takih “terenih” res težko držim vse na očeh.
Prijeten večer in, kar se da, lep vikend, ki je pred vami!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.