Za verne ✝️
crazyfrog, 06.08.2025 ob 11:16
8409, 06.08.2025 ob 11:07
Eliza910, 05.08.2025 ob 23:04
Dvajset let nisem prestopila praga cerkve. Zadnje čase ko se spet tako pljuva po krščanstvu pa z veseljem in ponosom obesim križ in se udeležujem svetih maš.
Ja, v današnjem svetu je pogumno priznati, da si kristjan.
Jp, nošenje križa na verižici je simbolna gesta upora proti degeneriranosti.
Da ne omenjamo, da ženska, ki to nosi, v očeh vsakega moškega takoj občutno zraste, ker veš da ima tradicionalne družinske vrednote.
Nasprotje tega so pa recimo velike vidne tetovaže in piercingi, po tem takoj veš, da je seksualno nedisciplinirana.
Najbolj znajo bit prefukani cerkvenjaki. Mene je skor kap,ko sm pr 17ih na oratoriju, kot animatorka doživljala pecanje poročenih moških,ki so vsako nedeljo bli v cerkvi. Lepo vas prosim no. Si kot naša zakonodaja,dobro spisano v praksi pa popolno nasprotje. Seveda so ljudje,kot je grenivka, ki je vsaj na prvi vtis, čista dušica in govori iskreno kot ona čuti. Se grem pa stavit, da pa 3/4 mona družbeno fejka svoj odnos do boga, zrt lastnga ega. Spodobi se in pravično je ane.
Zakaj fejkat? Sem globoko verna kot moj očka. Tega ne razglašam naokoli. To živim in vsak, ki me pozna ve da živim strogo moralno življenje. Resnica in pravica ter bog me vodita po poti življenja. Hudo mi je, ko vidim luzdi, ki so sestopili iz te poti. Živijo zanikrno, neplodno nebožje življenje. Celo 5etovirajo se, nočejo delati… govorijo neumnosti namesto, da bi s svojim živlhenjem častili boga naaega stvarnika očeta.
vsak naj nosi verižico in obesek tak, kot mu paše ali gre osebnostno k njemu.. jaz nosim kristale, imam pa še dva angelčka s kristaloma in sta res lepa za vidt, razpetih kril, mogoče kdo od daleč misli da je kot križec, pa ni..
kar se tiče samih ver, je pa bistvo vere v tem, da se ne vsiljuje drugim.. jaz verjamem v neskončno ustvarjalno energijo iz katere prihaja vse od dobrega do zlega in vse vmes.. pa svoja prepričanja ne vsiljujem drugim, so moja, zrasla v meni na podlagi lajfanja. s cerkvami in cerkveno vzgojo nimam nobenega stika, moja dva sta bila ateista. jaz poslušam sebe in živim iz svojih močnih notranjih vrednot. žal jih malokdo ima, da bi srečala nekoga podobnih nazorov in vrednot, tako sem pač autsajderka v plehkem svetu materializma in fizičnosti.
te cerkvene ustanove pa vero zgolj izrabljajo, da imajo ljudi na vrvici. tej cerkveni verniki pa vero zlorabljajo, da delajo grehe v imenu “boga”, v nedeljo se pa spovejo in so očiščeni grehov. cerkev tako spodbuja laganje, goljufanje, varanje itd itn.. da seveda ne govorimo o novorojenčkih zazidanih v stene, o posilstvih dečkov, nun itd vseh zlorabah, ki so za temi zidovi.
eno je pristna dobrota, drugo pa lažna dobrota v imenu nekega cerkvenjaškega boga. križec okoli vratu tako ne pove ali je oseba čista, zvesta, poštena.. kot tudi tatu na roki ne pove, da je oseba avtomatično zločinec. ironija je, da je večkrat tudi glih obratno.
Preletela sem vaše odgovore in vaša razmišljanja. Sicer sem pričakovala še kakšen odgovor v drugo smer, a nekako verska tematika bo vedno tabu tema, čeprav je par komentarjev zelo dobrih. Sama nimam težav ne z vero, ne z religijami, ne s simboli, nošenjem križev, je pa vedno več težav razumevanja religij in sovraštva med njimi, zato tudi vedno več sovraštva med ljudmi zaradi vsega tega. Samo Gaza je živi primer tega sovraštva.
Jezusov stavek: “Ljubite se, kot bi vas ljubil jaz.” A tega žal ni.
hja hehe, 06.08.2025 ob 14:16
Verjetno misliš male angelčke s perutničkami. Angeli so hemafroditi (imajo ženske in moške lastnosti). Nisem opazil luleke na slikah v cerkvah. Mogoče si si luleke samo močno želel. Glede na to, da nisi videl cerkve od znotraj, se ti veliko dogaja v glavi 😀
@hja hehe
Nisem opazil luleke na slikah v cerkvah
Nisi?
Dej mal bolj poglej.
Moje nekaj letno delo, kot restavrator v LJ, mi je dalo kar nekaj vpogledov v tvoje
hemafrodite ? IN, ce so ti tvoji angeli heRmafroditi, zakaj imajo vsi luleke?
Ne se hecat. To so resne zadeve. Sej, ko prosis za logicno pojasnilo vsi krscanarji utihnejo, javijo se le
tebi podobni, ki nic ne vidijo, nic ne berejo, se manj razumejo.
En gor pravi, da je ateizem tudi religija. Ah, seveda! Molimo v kaj? Verujemo v kaj?
cornicello, 06.08.2025 ob 16:17
@hja hehe
Nisem opazil luleke na slikah v cerkvah
Nisi?
Dej mal bolj poglej.
Moje nekaj letno delo, kot restavrator v LJ, mi je dalo kar nekaj vpogledov v tvoje
hemafrodite ? IN, ce so ti tvoji angeli heRmafroditi, zakaj imajo vsi luleke?
Ne se hecat. To so resne zadeve. Sej, ko prosis za logicno pojasnilo vsi krscanarji utihnejo, javijo se le
tebi podobni, ki nic ne vidijo, nic ne berejo, se manj razumejo.
En gor pravi, da je ateizem tudi religija. Ah, seveda! Molimo v kaj? Verujemo v kaj?
Ateisti tipično verujejo v znanost, nekritično verjamejo, da znanost ponuja vse odgovore, čeprav malo globlja analiza pokaže, da ni vedno nujno tako.
Drug pojav, ki je na las podoben verskim prepričanjem, je pa pripadnost politični ideologiji, ko se ima npr. kdo za takoimenovanega levičarja. Levičarska vera je sicer sekularna, ne verjamejo v Boga kot takega in posmrtno življenje, ampak ima pa vsa druga obeležja verskega prepričanja, levičarji imajo svoje preroke, Marx, Gramsci, Adorno…, ti so pogosto ravno iz “stroke”, svoje “svetnike”, Slavoj Žižek, Svetlana Makarovič…, imajo svoje svete spise, knjige, ki so zanje svete, imajo svoje katedrale, RTV je npr. za njih sveto mesto, Čebine so tak kraj, Metelkova ipd. Imajo svoje rituale, imajo koncept izvirnega greha, trenutno je to, da si bel moški, ti si kriv za vse zgodovinske krvave rihte in krivice, imajo koncept izobčenja, cancel culture, imajo koncept spovedi, javna samokritika, imajo manihejsko delitev sveta na dobre in zle, za njih so drugače misleči ne samo drugače misleči, ampak moralno inferioren sovražnik, da ne naštevam.
Anonimno 4062, 06.08.2025 ob 12:40
crazyfrog, 06.08.2025 ob 11:53
Anonimno 4062, 06.08.2025 ob 11:39
crazyfrog, 06.08.2025 ob 11:20
In to bi še dodala, ker ravno lh. Mene je pa vedno, ko sm vidla lepo mlado žensko s križi okoli vratu zmrazilo ob pomisleku,kdo je šeu to naivno nedolžno bitje zlorabljat. Večino deklet, ki jih tako vidiš je zlorabljenih s strani cerkve. 10000 dojenčk so pozidali v cerkvene stene, ker so župniki pumpali nune. Ne zatiskajte si oči. In vse to ni dejanje boga. Tk da neumne krinke so samo KRINKE!
Ti imaš resen problem sama s seboj!
Ko boš snel rožnata očala, boš videl lastne probleme?? saj imaš uradne zapise o odkritjih kosti v cerkvenih stavbah in ogromno javno podanih zgodb o manipulaciji. S križi okoli vratu se ne klanjate Gospodu,ampak podpirate vso to neslišno sranje institucije. Itaq bv argumentirat programu ane?
Ti očitno vere pa cerkve ne ločiš med seboj.
To je zelo pogosta zabloda, da ljudje ne ločijo med Krščanstvom kot idejo in Kristjani kot nosilci te tradicije in moralnega kodeksa, in RKC oz. Vatikanom kot firmo, ki se ukvarja s prodajo verske robe,
V resnici po moje danes večina Kristjanov ne čuti nobene povezanosti z RKC. Eventuelno so navezani na svojo cerkev, cerkve so vedno zgrajene na posebnem mestu, lokaciji posebne duhovne moči, ki so jo poznali že veliko pred krščanstvom, vedno stojijo na mestu, ki so ga kot posebnega prepoznali že naši davni predniki, ne čutijo pa nujno povezanosti z RKC kot organizacijo.
Pa morda niti ne zaradi spolnih zlorab, ker po vsem sodeč jih niti ni bilo več kot v splošni populaciji, ampak ker Cerkev danes enostavno ne najde načina, kako nagovarjati ljudi, sploh mlade, tako da imamo pojav neke vrste neo-Kristjanov.
Doživlja pa sicer Krščanstvo izjemno renesanso in postaja spet neverjetno priljubljeno, zlasti med mladimi, sploh fanti, eksistenca brez vrednot, degeneriran lifestyle, gonja za denarjem itd. jim ne zapolni luknje v duši, rabijo vrednote, rabijo moralni kodeks, občutek pripadnosti in prepoznavanje, da smo del nečesa večjega in da smo na koncu dneva vsi eno.
Če že vprašaš:
Večina tako zvanih ateistov verjame v državo v inštitucije.
Država je namišljena pa vendar ogroooooomno ljudi omenja državo, kot nekaj resničnega ter izpolnjuje njen zahteve tudi brez sile in grožnje.
Največkrat so to ateisti, ki pravijo, da je Bog izmišljotina in zato ne izpolnjujejo nekih verskih zapovedi ter da je to le lažna vera, takoj naslednji korak pa dejansko verjamejo v LAŽNO vero DRŽAVO.
Darko168, 06.08.2025 ob 21:26
Če že vprašaš:
Večina tako zvanih ateistov verjame v državo v inštitucije.
Država je namišljena pa vendar ogroooooomno ljudi omenja državo, kot nekaj resničnega ter izpolnjuje njen zahteve tudi brez sile in grožnje.
Največkrat so to ateisti, ki pravijo, da je Bog izmišljotina in zato ne izpolnjujejo nekih verskih zapovedi ter da je to le lažna vera, takoj naslednji korak pa dejansko verjamejo v LAŽNO vero DRŽAVO.
Za @cornicello
————–
In še glede molitve:
Molitev je PROŠNJA, prošnja se nanaša na prositev, prosilca, nekoga ki prosi.
Koliko prošenj so ljudje napisali inštitucijam, delodajalcem? Nekaj pa kajne.
8409, 06.08.2025 ob 21:25
To je zelo pogosta zabloda, da ljudje ne ločijo med Krščanstvom kot idejo in Kristjani kot nosilci te tradicije in moralnega kodeksa, in RKC oz. Vatikanom kot firmo, ki se ukvarja s prodajo verske robe,
V resnici po moje danes večina Kristjanov ne čuti nobene povezanosti z RKC. Eventuelno so navezani na svojo cerkev, cerkve so vedno zgrajene na posebnem mestu, lokaciji posebne duhovne moči, ki so jo poznali že veliko pred krščanstvom, vedno stojijo na mestu, ki so ga kot posebnega prepoznali že naši davni predniki, ne čutijo pa nujno povezanosti z RKC kot organizacijo.
Pa morda niti ne zaradi spolnih zlorab, ker po vsem sodeč jih niti ni bilo več kot v splošni populaciji, ampak ker Cerkev danes enostavno ne najde načina, kako nagovarjati ljudi, sploh mlade, tako da imamo pojav neke vrste neo-Kristjanov.
Doživlja pa sicer Krščanstvo izjemno renesanso in postaja spet neverjetno priljubljeno, zlasti med mladimi, sploh fanti, eksistenca brez vrednot, degeneriran lifestyle, gonja za denarjem itd. jim ne zapolni luknje v duši, rabijo vrednote, rabijo moralni kodeks, občutek pripadnosti in prepoznavanje, da smo del nečesa večjega in da smo na koncu dneva vsi eno.
In nauk blebeta je?
Skrajno nabijaš. Do te mere, da te tut resno ne morm jemat. Primerljivo splošni populaciji? seveda vse se beleži do pontankosti in ažurno. Primerjava je zelo na mestu.
Tut ostalo eh no.
Nakladač si 8409.
crazyfrog, 06.08.2025 ob 21:48
In nauk blebeta je?
Skrajno nabijaš. Do te mere, da te tut resno ne morm jemat. Primerljivo splošni populaciji? seveda vse se beleži do pontankosti in ažurno. Primerjava je zelo na mestu.
Tut ostalo eh no.
Nakladač si 8409.
Ni blebetal je kar pametno pisal.
Darko168, 06.08.2025 ob 21:51
Ni blebetal je kar pametno pisal.
Pa ja saj. Odvisniki so se pogosto zatekli od ene skrajnosti v drugo. Mladi so dejansko ranljivi in potrebni posodobljenih navigacijm iskanje smisla. Psihološki vpliv. Pogosto tolažba upanje, včasih strah pred smrtjo.. kompleksnost sveta je prezahtevna. Objektivna moralnost mora obstajat. Pripadnost cerkvi,skupnosti.. vse to je lepo. Vseeno se trend mladih, ku verujejo ni povečal. Temu bodruje digitalna doba, vloga znanosti, doma ni toliko verske vzgoje, bolj se krepi duhovnost in ne veri v klasičnem smislu. Krize seveda vzpodbujajo iskanje vere.
Zato naklada, ker je kot politik zavil iz obeskov v iskanje smisla in se opredelil glede zlorab tam kjer ni možnih končnih zaključkov, ker manjkajo podatki.
Seveda vas ene to zadovolji.
Žal.
Kako se bomo zbudili, če bomo zadovoljni z na prbližno.
crazyfrog, 06.08.2025 ob 22:06
Pa ja saj. Odvisniki so se pogosto zatekli od ene skrajnosti v drugo. Mladi so dejansko ranljivi in potrebni posodobljenih navigacijm iskanje smisla. Psihološki vpliv. Pogosto tolažba upanje, včasih strah pred smrtjo.. kompleksnost sveta je prezahtevna. Objektivna moralnost mora obstajat. Pripadnost cerkvi,skupnosti.. vse to je lepo. Vseeno se trend mladih, ku verujejo ni povečal. Temu bodruje digitalna doba, vloga znanosti, doma ni toliko verske vzgoje, bolj se krepi duhovnost in ne veri v klasičnem smislu. Krize seveda vzpodbujajo iskanje vere.
Zato naklada, ker je kot politik zavil iz obeskov v iskanje smisla in se opredelil glede zlorab tam kjer ni možnih končnih zaključkov, ker manjkajo podatki.
Seveda vas ene to zadovolji.
Žal.
Kako se bomo zbudili, če bomo zadovoljni z na prbližno.
Z na približno se ne zbudiš.
Nekdo, ki omenja neka dejstva mu pač ne rečeš, da blebeta, če jih poveže v smiselno poved, zaključeno misel.
Seveda pri tem ni nujno, da se v sklopu vsega strinjaš z njim, sploh ne, če imaš bolj jasno misel ali sklep, ki je tudi verodostojna na stvarnih temeljih.
Dogajanje je takšno, da se počne kaos na svetu tako v zunanjem svetu, kot ljudem v razumu. Ker nekateri to počnejo krepko detajlno in so podprti z mnogimi sredstvi, ter neumnostjo in naivnostjo ljudi jim to seveda uspeva prav tako pa jim uspeva na svetu ljudi držati v kaosu, nepovezane, skratka razdeljene, neprisebne, zavedene in nad njimi tudi vladati.
Darko168, 06.08.2025 ob 22:14
Z na približno se ne zbudiš.
Nekdo, ki omenja neka dejstva mu pač ne rečeš, da blebeta, če jih poveže v smiselno poved, zaključeno misel.
Seveda pri tem ni nujno, da se v sklopu vsega strinjaš z njim, sploh ne, če imaš bolj jasno misel ali sklep, ki je tudi verodostojna na stvarnih temeljih.
Dogajanje je takšno, da se počne kaos na svetu tako v zunanjem svetu, kot ljudem v razumu. Ker nekateri to počnejo krepko detajlno in so podprti z mnogimi sredstvi, ter neumnostjo in naivnostjo ljudi jim to seveda uspeva prav tako pa jim uspeva na svetu ljudi držati v kaosu, nepovezane, skratka razdeljene, neprisebne, zavedene in nad njimi tudi vladati.
8409 oprosti, ker sem bila poredna in napadalna. Žal mi je zelo mi je žal, da sem grešila in žalila tebe. Moja resnica ne dosega nivoja tvoje. Tvoja dejastva mi predstavljajo navaden blebet.
Darko mogoče pa je kaos ravno to kar potrebujemo, da se resitiramo in pokonektamo nazaj s svojim pravim bitom. Who knows? Brez nič ni nič.
Lep večer
Takojeto, 06.08.2025 ob 22:22
“Jezusov stavek: “Ljubite se, kot bi vas ljubil jaz.” A tega žal ni.”
To je bilo sporočilo izraelskim ovcam, xy pred našim štetjem. A si ti izraelska ovca iz tistega časa? Nisi.
To je bilo sporočilo vsem ljudem za ves svet.
Kajti, ko boš razkrit in te ne bosta več varovala telo, lokacija, zemlja, lažna oblast ter omejeno prepričanje bodo tvoje besede izrečene in pisane vseeno bile del zgodovine in vtisa, ki si ga ti pustilo s svojim bivanjem in življenjem. Če sedaj ne poznaš pomembnosti resnice in iskrenosti ter dobrega namena boš pa takrat.
In to ne velja le zate ampak za vse nas.
Če ti verjameš, da si povsem slučajen slučaj potem počakaj, da se ti čisto slučajno po slučajnosti pred teboj miza polna dobrot postavi , nanjo prt tkan razpostavi in ti okusno jed po tvoji izbiri dostavi. Če v to verjameš, da svet stvarstva tako deluje potem čakaj, čakaj, čakaj, ….
Anonimno 10319, 06.08.2025 ob 12:28
Cveto421, 06.08.2025 ob 12:12
Ja, -crazyfrog- imaš še kako prav…Na Irskem bodo začeli sploh izkopavati, ogromno je tega, je bilo javno objavljeno o tem…
To ti je ta sprijena in pokvarjena rimo- katolika…-false church. Po zapisih je samo nekaj cerkva ta pravih sledilcev Jezusu.
In rimo- katoliška sprega iz Vatikana to -ni…Poznavalec Biblije mislim , da je Evangelist, misijonar , dobro razloži zakaj ni rimo-katolik .
Lahko pogledate , ima objave na You tubu, ta je starejša… Robert Breaker – Why I am not a catholic –
Ampak Slovenci smo pač po tradiciji prenikov rimo- katoliki, morali k verouku in mašam hodit, čeprav nismo nič čutili, razumeli. Svetega pisma nam ni nihče približal …pa smo morali hodit na vsake cerkvene procesije …pač tam si svetil – ker se spodobi in pravično je.. in na stara leta odkrivamo marsikaj.
Noro mi je, kako so eni ponosni na vse te grozote. Skupaj s tumasto avtorico.
Božje cerkve ni na zemlji in nihče danes ni v zavezi z bogom.
Darko168, 06.08.2025 ob 22:30
To je bilo sporočilo vsem ljudem za ves svet.
Kajti, ko boš razkrit in te ne bosta več varovala telo, lokacija, zemlja, lažna oblast ter omejeno prepričanje bodo tvoje besede izrečene in pisane vseeno bile del zgodovine in vtisa, ki si ga ti pustilo s svojim bivanjem in življenjem. Če sedaj ne poznaš pomembnosti resnice in iskrenosti ter dobrega namena boš pa takrat.
In to ne velja le zate ampak za vse nas.
Če ti verjameš, da si povsem slučajen slučaj potem počakaj, da se ti čisto slučajno po slučajnosti pred teboj miza polna dobrot postavi , nanjo prt tkan razpostavi in ti okusno jed po tvoji izbiri dostavi. Če v to verjameš, da svet stvarstva tako deluje potem čakaj, čakaj, čakaj, ….
Čakaj, a ne boš dočakal, saj se je drugi jezusov prihod že zgodil. Bil je, vzel je svoje ljudi in odšel.
Ti ga pa puši demončkom, ki te jahajo.
crazyfrog, 06.08.2025 ob 22:28
8409 oprosti, ker sem bila poredna in napadalna. Žal mi je zelo mi je žal, da sem grešila in žalila tebe. Moja resnica ne dosega nivoja tvoje. Tvoja dejastva mi predstavljajo navaden blebet.
Darko mogoče pa je kaos ravno to kar potrebujemo, da se resitiramo in pokonektamo nazaj s svojim pravim bitom. Who knows? Brez nič ni nič.
Lep večer
Če bi kaos bil namen potem nas sploh ni. Kajti ravno s tem poneumljajo ljudi, da je iz kaosa ves red sam od sebe nastal. Res, je, da kaos je nekaj kar je nasprotje reda, kar bi bil nered in kaos , nered nam pokaže napačnost, neustreznost, zato stremimo k redu, ker bi radi red in ne kaos, ker edino red nam daje priliko, da stvarstvo vidimo v njegovem sijaju in smislu. Preneseno, lepo mesto je lahko skrito zaradi nereda, kaosa, ko pa počistimo in razčistimo pa se pokaže lepota mesta,ki sta ga zakrivala gnusoba in nesnaga.
Forum je zaprt za komentiranje.