Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Za tiste, ki ste shujšali 20, 30 in več kg

Za tiste, ki ste shujšali 20, 30 in več kg

Tudi jaz bi prav rad videl resničen jedilnik teh pametnjakovičev tukaj, ki trdijo, da se zdravo prehranjujejo, ker ne jedo “praškov”.

Če ne jedo mesa, zraven se pa hvalijo, da jedo kalorično bogato hrano, sigurno jedo sojo. Soja je zdrava???

Kaj pa uporabljaš ?
Tale “Whey” namreč vsebuje mleko, kar morajo tisti upoštevati, ki imajo laktozno intoleranco.[/quote]

Od SunWarrior: raw protein, vsebuje proteine iz graha, konoplje, brusnic, presni kakav, stevio (bi bilo bolje brez nje, ker ima zame ogaben okus), fanugreek, glukomanan + aminokisline.

Se pa strinjam, da ljudje pojedo cist prevec OH, ful napihujejo pa se zapacajo prebavo. Odkar sem se jim odpovedala, je moj lajf znosnejsi in brez crvicenj pa se trebuh se je sploscil.

Me zanima ce kdo pozna paleo dieto?

Sej vegani lahko samo maratone tečejo. Za kakšen bolj eksploziven šport itak nimajo šans.[/quote]

Pa ti veš kaj je ironman? Naj ti razložim, da to ni le tek.

Žal ne preberem vseh postov tu gor tako, da ne vem kje si omenila Ruth. Jaz sem jo omenila zaradi tega, ker ravno prebiram njeno knjigo in moram reči, da je občudovanja vredna ženska. Vse kar je dala čez, kar se bolezni tiče, njena starost in pa to kar zmorem je res občudovanja vredno.

Sej vegani lahko samo maratone tečejo. Za kakšen bolj eksploziven šport itak nimajo šans.[/quote]

Pa ti veš kaj je ironman? Naj ti razložim, da to ni le tek.[/quote]
Pa ti veš kaj je ironman ? Naj ti razložim :

An Ironman Triathlon is one of a series of long-distance triathlon races organized by the World Triathlon Corporation (WTC) consisting of a 2.4-mile (3.86 km) swim, a 112-mile (180.25 km) bicycle ride and a marathon 26.2-mile (42.2 km) run, raced in that order and without a break.

https://www.youtube.com/watch?v=PxLHmj8Qd5M

Pa da ti še prevedem, ker itak ne znaš angleško. 42km morajo pretečt, 180km kolesarjenja in še 3.86km plavanja je to. Se pravi spet nek šport, kjer tekmujejo hungry skeletoni, podhranjeni ljudje. Nekdo, ki je normalne telesne teže in ima lepo izoblikovano telo, nima tam kaj za počet. Še enkrat, ne hvala, ne želim si izgledat tak 🙂

No, si že našel/našla 100m vegetarijanskega šprinterja ? Ali pa npr. world strongest mana, ki se namesto z mesom, prehranjuje s fižolom in grahom ? Čakam na link…

https://www.youtube.com/watch?v=5ZsXKKApJE8

To je zame športnik, ne pa tisti tvoji podhranjeni maratonci, ki vsi po vrsti zgledajo za en ku*ac

Kaj pa uporabljaš ?
Tale “Whey” namreč vsebuje mleko, kar morajo tisti upoštevati, ki imajo laktozno intoleranco.[/quote]

Robi, sama občasno konzumiram 100% organic proteine, pridobljene iz neoluščenega rjavega riža.. primeren za presnojedce in vegane.. notri je tudi surov kakav in stevia.. včasih, ko kaj več športam si takle šejk privošim po treningu..

proteini namreč niso le za povečanje mišične mase in moči, ampak tudi za boljšo mišično regeneracijo.. sem imela v preteklosti kar nekaj težav z natrganimi mišicami.. in zmetala kar nekaj keša za fizioterapije..sedaj pa teh problemov nimam več 😉

K*rc pa tak športnik, ki trenira cele dneve zato, da pol lahko POZIRA….bljak bljak bljak bljak…..
Šport je čist neki druzga….zdrav duh v zdravem telesu pa to….ne pa gledanje v špegu, kje ti kakšna
mišica prav stoji….

Zakaj pa potem priporočajo vegetarijancem in veganom ravno uživanje soje in drugih stročnic kot beljakovinskega nadomestka?[/quote]

Soja je fuuuuul škodljiva.. a zakaj jo priporočajo vegetarijancem? zato, ker je to vse samo EN VELIK BIZNIS!!

“Soja je eden najbolj donosnih poslov na svetu, saj stane pridelava soje 4x manj od pridelave koruze. Zato ne preseneča, da se je iz tega razvila gigantska veja živilsko-predelovalne industrije, z ustrezno močnim propagandnim ustrojem, čigar sanjsko veliki proračun za reklame omogoča, da se pravljica o soji kot zdravi hrani širi naprej in se je medtem globoko zasidrala v podzavesti večine posameznikov.”

◾Najnovejše študije so pokazale, da soja postopno, a zanesljivo zmanjšuje možgane in upočasnjuje/moti njihovo delovanje.
◾Soja vsebuje visoke ravni fitinske kisline, kar ovira asimilacijo kalcija, magnezija, bakra, železa in cinka. Običajne metode priprave (namakanje, kaljenje ali dolgo in počasno kuhanje) NE nevtralizirajo fitinske kisline v soji. Prehrana z visoko vsebnostjo fitatov (to so soli fitinske kisline) med drugim zavira rast pri otrocih.
◾Tripsinski inhibitorji (=zaviralci), prisotni v soji, motijo prebavo beljakovin, kar lahko privede do bolezni trebušne slinavke. Pri testiranih živalih so tripsinski inhibitorji tudi zavrli rast.
◾Sojini fitoestrogeni (‘fito’ pomeni rastlinskega izvora), t.j. ravno tisto, kar naj bi bilo pri soji tako »zdravo«, motijo delovanje endokrinih žlez in lahko povzročijo neplodnost ter tudi pospešijo pojav raka dojke
◾Sojini fitoestrogeni imajo močno protiščitnično delovanje, kar ima za posledico hipotirozo, lahko pa tudi raka ščitnice. Pri dojenčkih je formula na osnovi soje dokazano povzročala avtoimunske bolezni ščitnice.
◾Sojini estrogeni pri moških zmanjšujejo libido, potentnost in plodnost
◾Beljakovine v soji so nestabilne in se pri visokih temperaturah (n.pr. ko izdelujejo mesne nadomestke …) poškodujejo, to pa povzroča številne hude bolezni in okvare.
◾Obdelava sojinih beljakovin ima za posledico tvorbo strupenega lizinoalanina in izjemno rakotvornih nitrozaminov.
◾Med procesiranjem soje za razne namene nastajata prosta glutaminska kislina ali natrijev glutaminat (MSG), ki sta močna nevrotoksina; poleg tega mnogim izdelkom iz soje MSG še dodajajo, saj je soja sama neokusna
◾Izdelki iz soje vsebujejo veliko aluminija, ki je toksičen za živčevje in ledvica.

vir: http://wearechange.si/studije-jasno-kazejo-da-je-soja-se-bolj-skodljiva-kot-smo-mislili/

K*rc pa tak športnik, ki trenira cele dneve zato, da pol lahko POZIRA….bljak bljak bljak bljak…..
Šport je čist neki druzga….zdrav duh v zdravem telesu pa to….ne pa gledanje v špegu, kje ti kakšna
mišica prav stoji….[/quote]
Potem praviš, da bi mu ga že prvi dan pofafala ? 🙂

V bistvu se, kolikor vidim, ti bolj vpikuješ v njegov način življenja. Pa kaj, če se baše s praški, mu jih ti kupuješ? Bolje to, kot basanje s čipsom in prekomerna teža..[/quote]

Zato, ker piše totalne neumnosti in nam pametuje kako smo menda mi neumni, ker se ne nažiramo tako kot on: s praški in junk foodom.

Pa ti veš kaj je ironman? Naj ti razložim, da to ni le tek.[/quote]
Pa ti veš kaj je ironman ? Naj ti razložim :

An Ironman Triathlon is one of a series of long-distance triathlon races organized by the World Triathlon Corporation (WTC) consisting of a 2.4-mile (3.86 km) swim, a 112-mile (180.25 km) bicycle ride and a marathon 26.2-mile (42.2 km) run, raced in that order and without a break.

https://www.youtube.com/watch?v=PxLHmj8Qd5M

Pa da ti še prevedem, ker itak ne znaš angleško. 42km morajo pretečt, 180km kolesarjenja in še 3.86km plavanja je to. Se pravi spet nek šport, kjer tekmujejo hungry skeletoni, podhranjeni ljudje. Nekdo, ki je normalne telesne teže in ima lepo izoblikovano telo, nima tam kaj za počet. Še enkrat, ne hvala, ne želim si izgledat tak 🙂

No, si že našel/našla 100m vegetarijanskega šprinterja ? Ali pa npr. world strongest mana, ki se namesto z mesom, prehranjuje s fižolom in grahom ? Čakam na link…[/quote]

Me veseli, da si sposoben vsaj poguglat, ker te je res težko brati, ko ti jaz pišem o Ironmanki, ti pa trobiš, da je samo maratonka. Me veseli, da si šel poguglat in da zdaj veš, da nisem govorila samo o maratonki. Upam, da si boš zapomnil to, da ne boš več trobil neumnosti, da ti pišem samo o maratoncih, ko bom pisala o triatloncih.
V glavnem ženska, parkrat starejša od tebe, vegeterijanka in ja, da te v koš v teku, plavanju, kolesarjenju. V treh športih, ki jih ti ne zmoreš. Na MONu vabiš na tekmo Robija v 100m, 1000m, 10km pa že s strahom napišeš, ker tu pa se že bojiš, da bi te Robi premagal, a ne. To vse pove kako si fit. Zanič si tako kot jaz.

Zdrav duh v zdravem telesu, ko si zaprt med štiri stene, se gledaš v špegu in vohaš znoj ostalih gledalcev špegla :).

Zdrav duh v zdravem telesu, ko si zaprt med štiri stene, se gledaš v špegu in vohaš znoj ostalih gledalcev špegla :).[/quote]

To je pol bl “duh”, kot “zdrav”…;(

Zdrav duh v zdravem telesu, ko si zaprt med štiri stene, se gledaš v špegu in vohaš znoj ostalih gledalcev špegla :).[/quote]

To je pol bl “duh”, kot “zdrav”…;([/quote]

Svež in zdrav duh številnih prešvicanih moških :).

Samo nečesa ne razumem. Nekateri so non stop priklopljeni tu gor pa se hvalijo kako trenirajo. Jaz sem tudi kar naprej tu gor, posledično sem debela. Kako debeli so šele tisti, ki so dosti več tu gor kot jaz. Nekateri blazno športni tipi pa so tule gor 24h na dan :). A v fitnesu tipkajo po monu ali kako je to?

V bistvu se, kolikor vidim, ti bolj vpikuješ v njegov način življenja. Pa kaj, če se baše s praški, mu jih ti kupuješ? Bolje to, kot basanje s čipsom in prekomerna teža..[/quote]

Zato, ker piše totalne neumnosti in nam pametuje kako smo menda mi neumni, ker se ne nažiramo tako kot on: s praški in junk foodom.[/quote]

To je tako, kot če kupiš v trgovini meso živali, ki so industrijski proizvod hranjenja s krmili (vsi ti neki umetni praški, izvlečki, sintetične beljakovine…), ali pa če kupiš pri kmetu domače, kjer je kakovost za 2-3 range boljša. In kdor misli, da farmacija lahko proizvede prehrambene dodatke (vitamini, beljakovine…), kakršne je narava prilagodila našemu prehranjevanju in absorbciji skozi tisočletja, je seveda malce preveč zaupljiv in naiven, da si da izpuliti denar.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ti pa samo o sposobnostih drugih govoriš, ker si sama totalka brezvezna

Kopiram, ker ne razumeš :

Robija sem resno izval na dvoboj. Lahko tudi Markota, ki je baje tudi nek izjemen športnik, pa Oneta, pa Matjažkota, vse vas zdrave, raznovrstne prehranjevalce lol. What you gonna do now, šunkica ? Se pokakala v gatke in mi še naprej metala naprej veganske maratonce, ali se pač misliš narisat na Kodeljevu in nam pokazat iz kakšnega testa si ? 🙂

Robija sem resno izval na dvoboj. Lahko tudi Markota, ki je baje tudi nek izjemen športnik, pa Oneta, pa Matjažkota, vse vas zdrave, raznovrstne prehranjevalce lol. What you gonna do now, šunkica ? Se pokakala v gatke in mi še naprej metala naprej veganske maratonce, ali se pač misliš narisat na Kodeljevu in nam pokazat iz kakšnega testa si ? :)[/quote]

zakaj pa ravno tam? a na DIFU fitnesiraš? 🙂

Tam se afnam na igrišču malo. A bi se gugala z mano?

aja, katerem to? pri parku? al pri dvorani? umetna trava? stadion? ali un tamal betonski fuzbal plac? 🙂

Robija sem resno izval na dvoboj. Lahko tudi Markota, ki je baje tudi nek izjemen športnik, pa Oneta, pa Matjažkota, vse vas zdrave, raznovrstne prehranjevalce lol. What you gonna do now, šunkica ? Se pokakala v gatke in mi še naprej metala naprej veganske maratonce, ali se pač misliš narisat na Kodeljevu in nam pokazat iz kakšnega testa si ? :)[/quote]

zakaj pa ravno tam? a na DIFU fitnesiraš? :)[/quote]

He, he, pa menda ne misliš, da zmore enostavni bog več kot pet metrov od svojega doma?
Preprosto si ga težko predstavljam, da gre kam ven iz svoje četrti v LJ. Glede na to, da niti ironman ni vedel kaj je, je jasno kako zelo razgledan je.
Bog, veš kakšna razlika je med nama? To, da si jaz upam priznati, da sem dolgočasnica, debela, da prosti čas previsim na netu. Ti si pa tega ne upaš priznati. V resnici sva si čisto podobna. Ti in jaz. Oba nezanimiva za nasprotni spol, oba občudujeva moške, oba zakompleksana. Samo jaz si to priznam, ti pa ne.
Saj veš, da je splošno znano, da samo skrajno zakompleksani ljudje čutijo potrebo po žaljenju drugih. Ti pa konstantno, amapk res konstantno visiš na netu in stresaš žaljivke. Ti ego zraste vsakič, ko komu napišeš kako žaljivko? Daj si duška, anonimen si to lahko privoščiš. V reali si itak ne upaš, ker bi ti kdo razbil gobec :). Saj veš kako pravimo tisitm, ki so v reali kot politi cucki, anonimni pa besedičijo in besedičjo v nedogled in se delajo ta večje frajerje.

Nekdo se spet v mojem imenu norčuje. Đizs, a ni nobene resne za gugat tle gor?

In other words pokakala si se. Papa 🙂

Ja, neprimerljiva razlika je med mesom s farm in mesom s kmetij, kjer gre za nek tradicionalen način kmetovanja. Pa naj gre za sadje ali meso.
Vseeno pa je boljša zelenjava in sadje s te množične pridelave, kjer je vse tisočkrat prešpricano kot razni umetni vitaminski in kaj vem kaki dodatki.
Raznih takih dodatkov kot so beljakovine, vitamini in podobno, zdravi ljudje sploh ne potrebujemo, če nismo neki profi športniki. Je pa prišlo v navado, da se človek odloči hodit recimo v fitnes in takoj začne tudi kupovati čuda dodatkov, ker je očitno kar naenkrat postal profi.
Raznorazni umetni dodatki so ali za bolnike z raznimi težavami ali pa za prave športnike. Pravi športniki pa seveda niso tisti, ki dan za dnem tule visijo in zmerjajo monovce z vsem mogočim. Pravi športniki trenirajo.

In ja, ful smo neumni, ker ne pogruntamo, kdo nam krade vzdevke. Sploh ne vemo, da si to ti “debela starunklja” lol

Waste of my time…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close