Za tiste, ki ne bodo nikoli razumeli
“Bistvo h… cloveka je .. v bolestnem uveljavljanju samega sebe…. V globini njegove osebnosti tici cezmerna sebicnost, egoizem, ki zahteva, da se mora svet okoli njega vrteti, kot da so vsi ljudje in vse stvari zaradi njegovega jaza na svetu….. Vse njegovo zivljenje je eno samo gledalisce, s stalno menjajocimi se vlogami, ki jih igra, kakor pac zahteva bolestna potreba po uveljavljanju lastnega jaza. Hkrati ima obcutek, da mu svet te potrebe ne zadosti, da ga v tej potrebi ne razume in noce razumeti…Ravno tako so ti ljudje neizmerno ljubosumni. Njihov gon po uveljavljanju lastnega jaza ne prenese tekmeca.. Ob vsaki pozornosti in naklonjenosti, ki jo kdo drug poleg njih uziva, se cutijo hudo prikrajsane….
Clovek , ki so ga prej hvalili, je na mah najslabsa prikazen v njihovih oceh in zato tudi v njihovih ustih….H…. pada iz skrajnosti v skrajnost… Kdor je zmozen strupenega in mascevalnega obrekovanja, naj se isce pod tem naslovom…Mere h… ne pozna v nicemer… Ce vidi, da je ob njem nekdo, ki ga po vrednosti in dovtipnosti presega, se na mah spremeni v socutja potrebnega nesrecnika… ….Pri tem se niti ne zaveda, da je laz njegova zivljenska forma.. Ce je zenska nam predstavlja utelesen tip pristne “koprnele”. Enkrat vam rece. “Vi me sploh ne razumete in mi stalno krivico delate.” Drugic:”Vi me ne vzamete resno”.. Smisla za cas h…. sploh nima..Nekam v vecnost je potopljena njegova neugasljiva zelja po uveljavljanju lastnega jaza…Freud in njegovi somisljeniki trdijo, da je ozadje vse te nezadoscenosti v spolnosti, zato so h…zene v zakonu tudi s te strani neznosne, ker se je njihov gon isprevrgel in so hladne, zato pa bolestno iscejo nadomestila v drugi smeri. Tako moz stoji kot onemel pred njo, z nobeno stvarjo jo ne more zadovoljiti. Zato so tako imenovani h… kar neverjetno mocnih zivcev….”
Vsaka podobnost ali prepoznavanje kogar koli je zgolj slucajno in je njegov osebni problem! Vsi stavki so dobesedni citati iz dela Dr. A. Trstenjak : Clovek v ravnotezju, str. 63 do 67. Pikice. pomenijo izpusceni tekst med njimi. Besedilo je namenjeno pojasnjevanju nekaterih dogodkov v preteklosti tega foruma in temu, da se zamislite nad vsem! Lepo prosim, da ga vzamete le kot “Information only” in prosim NE KOMENTIRAJTE, ce nimate tehtnih razlogov!
Hvala,
Pepi
Dan Pepi!
*
Imam tehtne razloge. A Trstenjak je avtor, ki ga berem in mi je všeč.
*
Pisala sem o Pontifex-u, graditelju mostov do drugih (to je dr. A.T.), pisala sem o smislu življenja, spet on, pisala sem o dialogu, pisala sem o ljubezni,…u iber NULO!
*
Razlog mojega pisanja je pa en sam. Reciva, da so vse podobnosti v tvojem tekstu zgolj slučajne, naključje, osebe pa neznane. Zelo so znane. Ni težko brati med vrsticami.
*
In bistvo. Smisel. Jedro. Eno samo.
Lep forum Tja v en dan…so pa ravno ženske spravile v en eber nulo dan! Kje ste Mušketirji?
Kje je Štrumpantel, skoraj ne piše več…
Kje je Jani? Skoraj ne odgovrja več raznim Ž…jih ne bom naštevala. On je edini diplomat, od vas treh. Vijuga, se ne krega, pošilja sončke in cmoke.
* Drage moje spoštovane dame!*
*
Ženske ostale boste same. Moški so vam že ušli, ker se jim definitivno ne da več pikati za vami, sikati u iber nulo!
Napiši Pepi! Je res al ni?
Napiši Štrump, a se motim?
Jani ti pa tudi…napiši!
Krasna gradnja repe in korenja, ne pa mostov…. Še najstniki se smejejo. Direktor piše, da Angel piše sranje. Ok. razumem. A repa pa korenje? A to pa ni? Ne? To je pa lirika? Ali zelenjavarstvo?
*
Pepi, ti si moder mož. Se ti čudim, da si zdržal toliko časa, predno si tole sploh napisal! Hvala ti, napisal si pa to, kar sem želela napisati sama že davno!
Pikanje, sikanje ž osebkov sledi. Me sploh ne zanima. Zanimajo me trije Mušketirji. Kje ste? Kje je vaše omizje? Stoli so prazni…iz tega gledališča bodo kmalu vsi odšli!
Samo to, Pepi sem ti želela napisati!
Hvala ti!
Angel*
svet se vrti zaradi kemije, fizike, planetov in še česa. Ne zaradi nas, se bi ustavil ali pa bi ga razneslo…
Za pijaco sem vedno, tudi brez stave, ce le najdem prost trenutek..! S stavo pa pocakajva vsaj do jutri, da se ribnik razbistri… Res nisem na tekocem, ker sem in bom manjkal v debatah, vseeno se mi zdi, da je voda se precej skaljena… Po pravici povedano, povsem tem sem malo zmeden!
Pepi
To: cebelica@excite.com
Subject: Dovolj!
?bela! Sedaj je pa dovolj!
Poklicala bom Primo?a, on je direktor foruma, sem ga spoznala. Jutri pa si preberi ukrep proti tebi. Pa da vidmo kaj boš pol in koga še pikala! Krava si fuknena! debilna!
…. se ve od koga sem dobila ta prisrcni mail :):))
bzz bzz
cebelica
Pepi,
ne morem se vzdržati, da se na to besedilo ne bi oglasila. Ne da bi se iskala v tem besedilu! Niti ne, da bi ga komentirala, temveč zgolj zato, ker mi je danes padlo na misel mnogo premnogo stvari, ki so v tem besedilu povzete.
Torej tako! Najbrž me je ta forum resnično prevzel: vračala sem se domov in razmišljala o ljudeh, ne o osebkih, temveč zgolj o ljudeh, ki se tu gori srečujemo. Razmišljala sem o vsakem posamezniku predvsem kot o človeku, ki vstopi na forum, bodisi na Tjavendan, bodisi na Srednja leta, bodisi na Mlade ali pa direktno k moderatorju. Razmišljala sem o toplini, ki veje iz nekaterih besedil, o želji in potrebi pomagati drug drugemu, o žalosti, ki jo je moč razbrati iz mariskaterega nedokončanega stavka. Razmišljala sem o tem, kako lahko nekdo na oni strani začuti željo in potrebo tega na tej strani, da se zjoče, da potarna….. in kako ga oni na oni strani potem popelje izven teh njegovih žalostnih občutij in ga dvigne do višav s smehom, željo po zabavi, željo po razvedrilu in morda željo po tem, da istočasno še sebi privošči užitek zabave, smeha, krohota…. in kolikokrat se jaz na tej strani od srca nasmejim ob prijetni hudomušno zabavni repliki, ob spoznavanju smisla za humor posameznika in zamislim si tudi onega na oni strani, kako se smeji istočasno, ko klofa po tastaturi!!!
Verjemi, da sem prepričana, da je to je tista zdrava in neškodljiva zabava Tjavendanovcev, za katero je bil ta forum v bistvu tudi ustanovljen. In kaj zato, če se sem in tja pojavi rahel nadih tiste nabite eksplozivnosti? Kaj zato, če tudi to človeka dvigne malce od tal, saj nenazadnje ne škodimo nikomur. Resne debate prepuščamo tistim, ki zahtevajo resna razmišljanja, nasvete o negovanju dreves življenja prepuščamo tistim, ki so nasvete željni dati, čas in menjavo zimskih gum tudi prepuščamo strokovnjakom in tistim, ki se na to problematiko spoznajo in imajo s tem določene izkušnje!!!!, ne letamo sem in tja in ne žalimo nikogar, ker tudi sami ne želimo biti žaljeni. Večina nas!!!
In še naprej sem razmišljala tudi o drugih človeških lastnostih, ki jih poimenujemo jeza, bes, egoizem, nestrpnost, nevoščljivost, ljubosumje, zloba, ihtavost, dokazovanje samega sebe in svoje inteligence…. in še in še …… Žal se tudi nekaj teh lastnosti sem in tja lahko razbere iz naših pisanj. Žal!!
Najbolj pa boli provokacija, boli provokacija tistih, ki se ne želijo le zabavati, ki ne želijo replicirati duhovitih pojasnil, temveč v vsakem odgovoru, v vsaki repliki išče tisto, kar želi obrniti tako ali drugače. Način finega provociranja boli zato, ker človek stalno dobiva prav na tem, za “norčke” ustanovljen fourm tisti neželjeni občutek, da se mora nekomu takoj opravičiti v strahu, da ni bil pravilno razumljen oz. da bo šala sprevržena v nekaj drugega, v neko provokacijo zgolj iz potrebe, da se zaneti neki nov spor! Zakaj, ljudje, se sprašujem, je to potrebno! Kaj ni Tjavendan forum, kjer naj bi se našli vsi tisti, ki si želimo smeha, dobre volje, veselja, počenjanja neumnosti? Kaj nismo “prijetni norčki”, ki jih hodi brat staro in mlado, ob katerih se veliko drugih tudi malo pozabava ali pa jim naše “norenje” vsaj privabi nasmeh na obraz in za trenutek izbriše sledi njihove resnobnosti?
In zakaj le bi nas potem na drugih forumih kritizirali, saj tudi mi ne hodimo kritizirat drugih forumov??? Nikjer nisem zasledila nicka Jana, Kaja, Pepi, Andrejka ………. in potem odsev kritike!!!
“Bog odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo!” Ja, zakaj bi nam ne odpustili, če nam še Bog odpušča našo slo po norčavosti. Smo vsi pozabili, da so bili včasih nastavljeni tudi poklicni – profesionalni Pavlihci? Zakaj ne bi smeli danes biti Tjavendanovsi neprofesionalni?
Boli tudi to, da se tu gori pojavljamo v devetdesetih odstotkih z nam poznanimi nicki, nekaj pa si jih dnevno nadeva nove in nove. Dejala sem nekaj! In tako mislim. Toliko se med seboj že poznamo, da se kljub vsemu najdemo.
Žal pa je med nami tudi nekaj takih, ki so si bili nick prisiljeni spremeniti oz. popraviti, da na ono stran foruma ne dobivajo žaljivih pisanj! Govorim iz lastnih izkušenj, vendar si nicka ne bom popravila, ne bom pa prebirala pisanj nickov, ki niso dostojna niti človeka na tej strani foruma, niti “osebkov” na oni strani foruma. Luštna klapa smo, vsak posebej mi je zanimiv, vsakega posebej rada preberem. In sprašujem se, kaj je nastalo, da je iz posameznih branj razbrati neka čustva, ki niso podobna temu forumu? Smo mogoče postali vsi po vrsti predmet preučevanj moči raznih vplivov drugega okolja, vplivov neosebnosti??
Toliko, glej Pepi, sem morala podati na to temo: bolj v razmislek meni sami in morda še komu, ki je tu gori našel prave prijatelje, četudi na določene momente pocukrane, pa kljub temu tudi njegova pocukranost delček dneva le popestri ostalim forumovcem.
Razmislimo torej, dragi prijatelji o tem, da ohranimo ta forum brez sporov, brez provokacij, brez nasedanja na provokacije in repliciranja nanje, ki jih zasledimo. Razmislimo o tem, da se dnevno lahko nasmejimo, kar ni dano vsakemu…. da dnevno preberemo šalo, četudi včasih že potegnjeno iz naftalina ……. da dnevno lahko na oni strani ekrana zaslišimo smeh tistega, ki bo na dobro šalo odgovoril s še boljšo…… razmislimo o znanih in neznanih obrazih, o naših željah prenašati na druge dobro voljo in misli, ki se nam zdijo lepe in bi jih radi posredovali tudi drugim ……….
Razmislimo, dragi prijatelji – o rijateljevanju in o prijateljstvu, ki je tako dragocen biser, da si ni moč privoščiti njegove izgube !!!!
Vaša Mariči
Pred celotnim Tjavendanom z zamudo priznavam, da je Kaja dobila ponujeno stavo! Nadaljevanje je samo najino, pa cetudi glede vrtnarske stroke… Ker sem na tem področju zelo doma, mislim, da imam sanse za revans glede repe, korenja, ohrovta, brokolija, endivije, radiča, cvetače, paradiznika, paprike, graha, fizola, spargeljev, malancanov, koperca, melise, mete, pehtrana, rozmarina, petrsilja, zelene, komarcka, redkvice, materine dusice, rabarbare, zelja in krompirja in se in se…! Pepi ima namrec svoj vrt!
Pepi
Forum je zaprt za komentiranje.