Za tiste iz Brezovice ali LJ
Razgledujemo se po nakupu hiše, smo družina z majhnimi otroci.
Kakšno je življenje na Brezovici? S ceste vidim,da se poslovno razvija, kako pa je prijazna za življenje otrok? Ponudbe so tudi za Vnanje Gorice… pa tam, poznate? Je to še barje, zakaj je barje tako nepriljubljeno za živet (če imam pravilen vtis), zaradi komarjev ali..? Kaj pa Ig?
Oj!
Že 36 let živim na Brezovici.
Moj mož je priseljen k meni iz Ljubljane in pravi, da nikoli ne bi več menjal. Tudi meni je kraj všeč.
Nad vrtcem sem navdušena, Ljubljana je blizu, povezave z njo so super če kaj rabiš…. Drugače pa ravno prav odmaknjeno od mestnega vrveža.
No in to okoli megle ni ravno res.
Kar pogumno na naš konec! ;O))
P.S. Na kateri konec Brezovice pa naj bi se preselili če se boste seveda odločili??
Lep dan želim.
Sem se iz Ljubljane preselila na Brezovico in ga ni denarja, da grem nazaj.Megle je ravno toliko kot v Ljubljani ali pa še manj. V Vnanjih goricah imaš po gmajnienkratnepoti za sprehode, V gozdu so igrala za otroke, pri gasilnem domu je fuzbal igrišče itd. Otroci se lahko brez skrbi igrajo zunaj tudi pri šoli, tako, da jaz bi ti priporočila te kraje.
V vnanjih Goricah živim 32 let. Tista o megli je res bosa. Ne rečem da megle ni, vendar absolutno manjkrat kot v Lj. Tudi komarjev nič več kot kje drugje.
Uglavnem lepo za živet, blizu Lj, zjutraj ni kakšne posebne gužve za delat, po novem do Vn.Goric vozi 6-ica, kar je enkratno. Fino za sprehajat. Otroci imajo na Brcah lepo igrišče. Priporočam:) Moj mož, ki je preseljen k meni, ne gre več v center Lj. za živo glavo.
Če nimaš hiše praktično sredi barja je komarjev na barjanskem območju toliko kot povsod drugje, saj barje je praktično izsušeno. Megla je pa v celotni Lj. kotlini in nekateri kraji v okolici Lj so geografsko del te in celo enak podnebno časovni pas si delimo:) Glede nepriljubljenosti bi jaz rekla, da so pač nekateri barjanski kraji estetsko daleč od urejenega predmestja, infrastruktura je slabša predvsem prometna ureditev.
Forum je zaprt za komentiranje.