Za TinkaroM – polpeti
Hojla!
Upam, da je večerja ravno tako bila na jedilniku! :))) Taka ali drugačna! Dopoldne nisem šla nič na internet, pol sm pa delala.
Kar se tiče kosmičev so čisto navadni, ovseni. Pakirani v vrečke, kot moka. Nekoč sm kupovala ene druge, pa mi niso ustrezali. Kar se tiče namakanja, jih nič ne namočiš. Bučke že same po sebi spustijo dovolj vode in se vsa ta masa lepo vpije v kosmiče. Zato je potrebno, da nekaj časa stoji. Jest sploh ne čutim kosmičev v polpetah, se mi zdi, da se okus kar zgubi. Kajti ne daš jih ful velik, v razmerju z naribanimi bučkami jih je manj kot bučk. Sicer pa vidiš kako se masa dela in pač delaš po občutku.
Pa da ne boš mislila, da mora priti gladka masa. Ne, jaz nalagam z žlico in ponavadi vse nekaj štrli (peteršilj,…). In ko dam na ponev z žlico malce oblikujem in raztegnem, da ni predebelo. Ko se pa zapeče, pa obrem. Ponavadi še ene dvakrat obrnem, kaj več pa ne, saj je hitro pečeno.
Upam, da sem kaj pomagala in ni preveč zblojeno. Sm še bolj mlada kuharica! :))
Pa še to, Babi jaz sem tudi z Gorenjske!
Lep pozdrav, Petra
Forum je zaprt za komentiranje.