za tajfuna!
Tajfun, ;e radi pomagate, se jaz kot naro;en za to.
Imam novo ma[ino, a se mi je popolnoma sesula, kot vidi[ iy moje slovnice.
Razen interneta skoraj ni; ve; ne dela.Trikrat sem nalagal XP,pa se vse [lo k vragu.
Kako lahko popolnoma resetiram ma[ino, ;isto izbri[em disk in nato na neomadezevan disk nalo\im XP, ki bi delali?
Hvala,hvala!
Pazi: če imaš kopijo od kopije od kopije od kopije namestitvenega CD znaš imeti probleme. Ti je med inštalacijo kaj sporočalo ala “nadaljuj, opusti, ignoriraj” ?
Najprej torej dobi dober namestitveni disk; potem pa _ kot je rekel pero; ali pa še to ne, format lahko narediš tudi med namestitvijo s cedeja.
No,ja,no!
Neprestano mi javlja nekakšno hardwersko napako, pa tudi Tv ne morem nastaviti zaradi težav z ( očitno) grafično kartico – Radeon 128 MB SE.
Najbolje od vsega funkcionira internet, ki je res hiter.
Zanima pa me nekaj- če je TV kartica Pinnacle rave ( najcenejša kartica tega proizvajalca) res tako slaba, zakaj jo potem inštalirajo tudi v sisteme ranga 200.000 SIT ali več??
Prej sem imel kartico TVviewer in mašino z slabšo konfiguracijo in odlično sliko, sedaj pa je vse skupaj res bolj ubogo.Tudi nastavljanje v ATI settings – adjustments nič ne pomaga.
Monitor je Sony 220 HDM.
Aja,zvok je kar naenkrat izginil!
Skratka, očitno rabim nekoga za “naštelat” določene programe.
Verjetno bo najbolje, da odnesem zverinico nazaj v trgovino in naj mi oni uredijo te stvari.
Ali ne?
Verjetno bo tako res najbolje, gotovo imajo kakšno tv povezavo, pa boste lahko takoj preverili kakovost slike v primeru zamenjave kartice. Posamezni modeli kartic se lahko razlikujejo. Nasploh je z video povezavami v obe smeri navadno kar nekaj težav, ko se stvari pravilno konfigurirajo je mir.
Kar se vgradnje komponent v dražje sisteme, je težko oceniti izbiro nekaterih slabših kartic in drugih komponent. Običajno je razlog za to izbira dobavitelja, sestavljalci pač vzamejo, kar je trenutno na zalogi pri uvoznikih. Prav to pa privede do prav smešnih kombinacij: npr. super mašinca v blazno zastarelem in zanikrnem ohišju ipd. nesmisli. Zato se vse več kupcev odloča za naročilo konfiguracije po želji, manj pa za že sestavljene, ki so na voljo v trgovinah. Osebno tudi s slednjimi nimam posebno slabih izkušenj.
Tajfun,dober večer!
Nekaj dni se nisem mogel oglasiti, ker sem bil brez računalnika, ker so dolgo mečkali na servisu.
Na novi mašini so mi ( že !!) zamenjali grafično kartico Radeon 9200 SE, vendar slika na Tv še vedno ni v redu.
Ko sem poskušal nastaviti boljšo sliko v Compability- sem ugotovil, da ne morem nastaviti OS Win XP, ker ga ni gor.
Kaj pa zdaj?
Iz neta sem poskušal potegniti Windows XP service pack 1, pa tudi ne gre.Vse naredim po PS, ko pa začne nalagati, mi prekine.
Kako pa potegnem to “čudo” dol ?
Slika pa je še vedno slaba…..aaaaaaaaaa!
p.s. Hvala vsem za vaš trud in odgovore!
Forum je zaprt za komentiranje.