Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Stašo- Melonina torta

Za Stašo- Melonina torta

Hojla!
V soboto imamo sorodstveni piknik pa me zanima, če bi lahko ta recept uporabila za pecivo. Ali se dovolj strdi, da bi narezala na manjše kose take za en grižljaj?
Hvala!

Jaz sem rezala kar standardne tortne koščke, kjer nisem imela problemov, za “1 grižljaj koščke” pa ti ne bi priporočala. Mogoče če bi dala večjo količino želatine. Ali pa dodaj še kakšen puding zraven.

LP

Jaz sem jih delala včeraj. Ampak verjetno včeraj ni bil moj dan, ker je šlo vse narobe.
Biskvit sem komaj spravila dol iz peki papirja in ga pri tem malo natrgala. Zato sem potem biskvit narezala na manjše kose in ga naložila v eno manjšo posodo za solato.

Za kremo sem uprabila en navadni jogurt in en vanilijev Natur pur in seveda melono. Kot vse kaže pa sem dodala premalo želatine, saj po nekaj urah še ni bilo trdno. Zato sem dala vse skupaj v zmrzovalnik za eno uro – in se je strdilo toliko, da sem lahko rezala. Ko sem narezala pa sem ugotovila, da sem biskvit preveč navlažila, ker je bil čisto premočen.

Ampak okus pa je bil enkraten. Moj mož, ki melone sploh ne je, je zmazal dva velika kosa in bi še, če ga ne bi začela jaz malo postrani gledati. Pa smo bili pred tem na Lentu na girosih.

Recept za biskvit pa bom prav gotovo še kdaj uporabila, ker je res dober. Verjetno ga bom naslednjič polila z pudingom, vkuhanim v jabolčni kompot.

LP
Lena

Lena, ne vem, kaj bi lahko šlo narobe – jaz nisem imela nobenih problemov ne z biskvitom ne s trdoto nadeva. Uporabila pa sem 1 l navadnega tekočega jogurta in 20 g želatine. S pudingom bi bilo pomojem zelo dobro.

LP

Zdravo!

Lena, ne vem, kaj bi lahko slo narobe, jaz sem se drzala recepta in je slo brez tezav. Tudi zelatina je delovala, cesar me je bilo se najbolj strah, da ne bo OK! Edino, kar me je presenetilo, je bila velika kolicina vode, ki jo spusti skuta (menim). Zdi se mi, da bi se dalo pecivo narezati tudi na koscke (MetaA lahko jih das v one papirnate skodelice za muffine, pa je).
U glavnem … Stasa hvala 🙂 (priznam, da veselo kradem tvoje recepte, saj mi omogocajo dobro hrano kljub omejenem vnosu kalorij saj se trudim s treningom)

Mogoče se mi je trgalo zato, ke rsem uporabila navadni sladkor. Glede želatine – strdilo se verjetno ni zato, ker sem delala brez da bi količine izmerila. Verjetno bi morala dodati 3 in ne dve želatini.

Sicer pa, glavno, da je bilo dobro.

LP

Lena,

kaksno zelatino si uporabila? V prahu 2 vrečki ali si vzela le 2 lista zelatine? Kolicina zelatine bi znala bit problem ja.

LP

Glede biskvita mislim, da namizni sladkor ne bi smel biti problem, saj je v original receptu prav ta sladkor (jaz sem ga nadomestila s posipom).

Sicer pa upam, da ti bo uspelo naslednjič.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close