Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za sonce rumeno ali Majuško ali …ostale ki delate muffine

za sonce rumeno ali Majuško ali …ostale ki delate muffine

Gledam recept, ki ga je prevedla Majuška (pravilno seveda), ampak mi je mal težko začet delat muffine s polento (2način). Zakaj?Ker se mi zdi malce čudno,da moraš v 500 ml mleka vsuti kar 400 g koruznega zdroba. Kaj ni to malo preveč. Ko se vse to napne…Ali je že kdo delal muffine po tem receptu???
Lepo prosim, napišite kako delate muffine iz polente (oz. Kor. zdroba). Danes bi jih srčno rada naredila. Ampak ”preverjene”, da ne bo vse šlo v ”maloro”.
Prosim pomoč!

Lidaa jutro ;-)).

Po pravici ti povem da jih nisem delala, ker tudi meni nekaj ni štimalo. Logično razmišljanje, čeprav po drugi strani se pa npr. koruzna moka za kruh tudi samo popari… Ne vem.

Mislim da nimam toliko koruznega zdroba doma, če ga imam bom pa probala pa kar bo bo ;-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hja, res je problem v tem, da nimam doma toliko zdroba. Pa tud če dam zraven pšeničnega? Misliš, da bo vredu…

Žal jih tudi jaz še nisem delala. Mogoče probaš narediti iz polovičnih količin.
Če jih boš delala, pa poročaj o uspehu.

Lp, Maja

Punce kaj pa prvi recept? Oz. način 1? Imamo torej:
120 g zdroba
125 moke
65 cukra
2 žl- pecilnega
ščep soli
1 jaJce
60 olja
235 mleka
pečemo 20-25 minut.
Po kakšnem postopku pa gre vse skupaj??? Vem, da najprej mokro, potem suho…ampak ne razumem nič nemško…in al skuhaš zdrob v mleku al kaj?

No, sem šla pogledat pa nič menda ne piše…le mokre skup, suhe skup..?se mi zdi no, čeprav nisem zihr kaj piše.
Torej, kaj menite? Naj skuham polento na mleku…al kar vse zmešam,?

Pa še to, kaj še niso (niste)odkrile nobene angleške strani z muffini?
Hvala. Ja, mal sem zgubila volje za te muffine danes…ko pa res ne vem, kako naj jih naredim, da bodo dobri.

Evo poročilo.
Ker v receptu piše zelo droben zdrob sem pregruntala in vzela raje koruzno moko. Delala sem iz polovičnih količin – torej 200 g koruzne moke, poparila z 250 ml vrelega mleka. Vse skupaj pride zelo gosto in dokaj drobljivo. Malo sem pustila, med tem vmešala dva bolj majhna jajčka, žličko soli in žličko sladkorja. Kar h koruzni moki (poparjeni) sem dodala eno žlico moke – navadne in skoraj cel pecilni prašek. Dodala sem margarino namesto masla (eno žlico približno). K stepenim jajčkom (z sladkorjem in soljo, ter margarino) sem potem kar stresla tisto maso iz moke.
Pekla sem na 200 stopinjah cca 20 minut. Muffini so meni dobri, se pa precej drobijo (kar je logično). So v bistvu slani muffini in si jih predstavljam fine s kakšnim namazom, morda res celo kot prilogo h kakšni omaki.

Po moje bi bilo tudi z zdrobom ok.

Nekje sem že poslala (se mi zdi) link na stran z ameriškimi recepti, bom probala najti.

LP

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Link ponovno:

se en link z veliko recepti za sladke in slane

Lp!
Mi pa smo pravkar poizkusili muffine na 1 način. Sem zavrela mleko in dala noter 120 g koruznega zdroba (polente). Kuhala le 2 minuti, ampak je bilo vse zelo zelo gosto, se je težko mešalo.
No, niso nevem kako dobri. Pa preveč so sladki za moj okus. Poskusila sem jih z maslom, da pa bi dodala še marmelado bi bilo too much..
Mislim,da jih takšnih ne bom več delala. Mi je pa žal, da nisem imela doma koruzne moke, da bi naredila takšne kot sonce rumeno. Verjetno so tvoji res precej boljši…si jih kar predstavljam. No, moji so po receptu odločno presladki za moj okus. Pa tudi nič se niso dvignili in nič niso krkhi…bolj tako zbiti so. Pa kar malce mi je slabo po dveh :))
No, pa se slišimo še drugič (z drugim receptom…)
HVALA ZA POMOČ in LINKE!

Takšnih muffinov še nisem pekla, vendar mislim, da se koruzni zdrob ne kuha posebej ampak se zmešajo suhe sestavine skupaj in mokre skupaj, potem zmešaš vse skupaj in dobljeno maso daš v modelčke.

LP Helena

Prosim za pomoč. Na tej strani so muffini, ki vsebujejo apple butter in bi prosila, če mi kdo pove kaj je to.

Hvala in lp, Maja

Maja kateri recept konkretno pa gledaš?
vidim da so v nekateri apple souce in butter, ampak za apple butter pa še nisem slišala (no, v ameriki je vse mogoče, če buša izvolijo 2x, čisto lahko da imajo tudi jabolčno maslo ;-)) )

To je jabolčna marmelada.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Res??? Svašta. Ne bi nikoli pomislila. Hvala Vladka ;-))

Jaz tudi ne:)). Vladka, hvala.

Lp, Maja

žIVJO!

Jaz večkrat spečem koruzne muffine, ki gredo izredno hitro v promet. Delam po malo drugačnem receptu, ampak ga sporočim popoldne, ko bom pogledala, ker se ne spomnim točnih količin.

udb

Pa sem prišla do recepta! ;))

100 g margarine
1 jajce
0,25 l mleka
ena velika žlica marmelade (marelične ali pomarančne)
75 g sladkorja v prahu
175 g koruznega zdroba
150 g moke
1 pecilni prašek

Stopim margarino, dodam jajce, mleko in marmelado in dobro zmešam. Nato dodam vse suhe sestavine in ponovno dobro premešam. Masa je sprva bolj tekoča, kot pri ostalih muffinih – naj vas to ne zavede (kasneje se napne)! Pečemo 20 minut na 200°C.
Muffini so precej suhi, zato zelo dobro paše notri sadje. Tako ponavadi dodam na koncu, ko je testo že v modelčkih, na vrh vsakega muffina po 2 višnji ali jagodi.
Moji zelo pohvalijo!

Dober tek.

udb

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close