Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za sonce _rumeno – kruh marjetica

za sonce _rumeno – kruh marjetica

Že nekaj časa se spravljam k peki tele marjetice. Recept in sestavine že čakajo. In zdaj, ko še enkrat berem recept, sem se zgubila :-)) Tam pišeš, da testo razvaljamo v pravokotnik. A lahko poveš cca dimenzije, pa kolk na debelo se razvalja. A potem, preden daš v pečico, testo še kaj namažeš, da se sveti?

lp n.

Ufa. Vse napisala, pa me je vrglo ven. Pa še enkrat.
Natka! Pravokotnik naj bo dolg in ne preširok, da ne bo rolada predebela. Debelina testa pa naj bo cca 1 cm. Če koščke pomakaš v olju kot je v receptu jih itak ne rabiš nič mazat. Jaz osebno pa jih po spojih mažem s stopljenim maslom in potem z ostankom premažem celo rožico. Pri nas se to dela vsak teden, a z nutelo, ne s kislo smetano. Ne sekiraj se toliko, ampak kar naredi. Prvič mogoče ne bo glih super, boš pa imela odgovore na vsa vprašanja, ki se ti pojavljajo zdaj.

Hvala. Saj vem, samo lotit se moram, pa mi bo vse jasno. Ampak kaj, ko bi rada vedla že prej :-))

lp n.

Samo ne razvaljaj pretanko pa bo ;-)). cca pol do enega cm bo kar v redu. Niti ni tako pomembna velikost – košček gor ali dol ne igra vloge ;-)). Če boš mazala s kislo smetano bi se ti znalo pri rezanju malce “razmontirati” vse skupaj (beri koluti se malce deformirajo, ni tako čvrsto kot rulada), pa jih kar lepo zvij nazaj pa bo fajn. Sama sicer pomažem z oljem kar z roko, ne pomakam ravno v olje. V bistvu je precej pocasto delo- si pa potem roke umiješ pa je ;-)). Veselo na delo, nimaš kaj zgrešit. Samo ne valjaj pretanko, res ne ;-))

Evo, sem že spekla včeraj popoldne oz. pečeno je bilo ravno prav za večerjo. Takoj smo zmazali polovico. Mož si je zraven privoščil še marmelado, pa par skodelic mleka :-)) Sem pa delala po osnovnem receptu s kislo smetano in res je bilo tako, kot praviš sonce – malo pocasto, pa sem nazaj zavila in se mi zdi, da je ratalo kar OK. Mislim, tudi za pogledat je blo lepo.
Edino, se mi je zdelo, da je bil bolj ‘plehek’ okus. Najbrž sem dala premalo soli?? Skratka, bomo še pekli, samo manjši model moram kupit in delat iz polovične doze, drgač bomo tud mi začel vzhajat kot testo :-))

lp n.

Ja, lahko da je bilo premalo soli. Veš da ugotavljam, da niso vse soli enako slane. Enkrat smo ponesreči domov prinesli Šparovo sol. Mislim res nekaj boljšega ;-)). Bolj si solil manj je bilo slano, ali pa se je sam tako zdelo ;-)).

Še namig – ni potrebno kupovati novega modela – kose lahko naložiš v katerokoli obliko – pač ne bo marjetica, ampak dobro je pa vseeno. Jaz če delam iz polovične mase naložim kar v pokrov od jene sklede, tiste ovalne.

Ma, res sem trot. Jena posodo imam, manjšo, okroglo. Sonce, dolžna sem ti vsaj en kofe, ker sem pripšparala za model :-))

lp n.

Kofe bi bil čisto u redu, ampak jaz bom zadovoljna že s tem, da sem ti dala idejo (je kar fajn občutek ko nekomu narediš koristo “stvar”, pa čeprav samo z idejo, he he).

Ojla!

Sonce, naj se ti še jaz zahvalim za ta fantastičen recept!

Sem zdaj že nekajkrat pekla, pa kar ni bilo časa še na forum napisat!

Enkrat sem premalo solila, pa je bilo bolj tako-tako…

Že druga runda je šla za darilo!

Zadnjič sem delala dve, ker sem imela eno namen podariti, pa je tako naneslo, da smo obe zmazali doma. Eno smo še mlačno sesuli skoraj celo (popoln uspeh!), druge sem pa pol pustila pri starših, pol pa odnesla s sabo, pa me je nečak (petletnik; po večerji je zmazal še tri cvetne listke!!!) po telefonu kregal, zakaj nisem več kruha pustila :)))

V glavnem, v teh dneh pečem nove marjetke )) za darila ))

Sonce! Tebi pa še enkrat iskrena hvala!!!

Lepe praznike vsem!

LP!

Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Ma mi je skoraj nerodno ob takšnih zahvalah ;-)). Zelo me veseli, da ti je kruh všeč, še bolj pa to, da ga tako z veseljem razdajš okoli.

Prijetne praznike želim tudi jaz!

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close