Za Skrb no-kopališče Avstrija
Skrb na, zdi se mi, da zelo poznaš Avstrijo in njihova kopališča in terme, vem, da si že nekajkrat kar izčrpno pisala o tem, omenjala Blumau, Stegersbach, H2O ipd. Mi lahko prosim poveš, katero od teh kopališč je najbližje Mariboru? Z družino bi se radi šli kopat v Avstrijo za en dan (najverjetneje v sredo), ne bi se pa radi predolgo vozili.Hvala.
Skrbna je nazaj 🙂
Strogo gledano, je najbližji od teh H20, v Sebersdorfu, na samem izvozu z AC, cca 50 km od Graza proti DUnaju. Še bližji ti je Fuertsenfeld, ki ima največje zunanje kopališče v EVropi (menda?), amapk ni termalno. Kolikro vem, tudi H2O niso terme, ampak “samo” bazen oz. kopališče, ki je posebej prijazen družinam oz. otrokom. Blumau je cca 10 km naprej, Stegersbach pa tudi dobrih 11 km naprej, če se ne motim, me zdaj 3 leta ni blo gor. Blumau je manda postal zverinsko drag, nazadnje mi je znanka rekla, da je vstopnina za ves dan okoli 30 eur/glavo (??!?!?!), kakšne so cene drugje, pa ne vem, mal pobrskaj po netu.
Drugače je Štajerska izza meje polna kopališč, od Bad Radkesburga, ki je 6 km za mejo, dalje. Loipersdorf, Bad Waltersdorf, Bad Tatzamannsdorf….cel kup jih je. Vedno smo se šalili, da Steirer ne sme pregloboko štihat, ker lohk toplo vodo najde ;))
Ojla Skrbna,
poskušam najti na Googlu kaj od kopališča v Fuertsenfeldu, pa ne najdem nič. Mi lahko prosim najdeš kakšen pameten link. Kaj to se kopaš v jezeru ali bazenih? So kakšne atrakcije? Naši otroci so stari 7 in 9 let – je primerno za njih? Sicer bi šli tudi v Blumau, ampak mi je cena malo too much.
Hvala za pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.