Za prvomajske v Egipt
V Luxorju stojim v vrsti za ogled. Mislila sem, da so tisti uniformiranci kontrolorji kart. Pomolim mu mojo karto. On jo z resnim obrazom vzame, jo da na koleno in s stisnjeno pestjo ”poštemplja”. Od srca smo se nasmejali moji neumnosti, tudi vojak z brzostrelko. Nočni konvoj je bil pa kar strašljiv, ne bi več šla.
Sem bila v Hurgadi in hotelska plaza je imela koralni greben z ribicami, kjer si lahko stal in voda je bila do podpazduhe tako, da ne govori, da tega ni v Hurgadi. Ribice in pa tudi konkretne ribe so pa res prekrasne in tako navajene ljudi, da so kar iz rok jedle kruh. Nekaj jih je bilo pa tako pametnih, da so nasedli na koralo in od bolecine tako vpili in direkt k zdravniku in mislim, da tega ne bodo vec prakticirali.
Ko to berem, sploh ne morem verjeti, koliko neumnosti so sposobni napisati ljudje. V glavnem takšni, ki še niso nikoli pokukali iz hrvaškega vrtička.
Torej. Že odkar je varnostna situacija ‘slaba’, hodim v Egipt. Bila sem v Hurghadi, Porth Ghalibu, Makadi Bay-u … Zmeraj, ampak res zmeraj, sem se počutila varno, vse je teklo po maslu …Če pogledamo globalno varnostno stanje, Egipt (turistična področja) ni nič manj varna država kot so Španija, VB, Nemčija … Takšno je dejstvo. In dejstvo je, da je bilo v preteklih letih v Evropi več terorističnih incidentov kot v Egiptu. To, kar pišete, so navadna natolcevanja. Razen vsiljivih domačinov. Kar drži. Ampak tako je v arabskih državah. Če vas to moti, sploh ne silite tja. V nobeno.
Nadalje. Eni komentirate, da nikoli ne bi šli v all inclusive ipd. Pa kaj vas to briga? To ni bilo vprašanje. Sicer pa, če koga zanima. Sama sem popotnica, ki je low budget prepotovala dobršen del sveta. In še zmeraj tako potujem. Ja, all inclusive ni moj svet. Razen … enkrat letno, ko potrebujem popoln počitek brez delati nič. Popolnoma nič. Vse kar počnem je sleep, eat, beach, repeat.
Da zaključim. Tista, ki je postavila to vprašanje, si je zaradi vaših neumnih komentarjev premislila in verjetno dopustuje kje drugje. Kar je škoda.
Forum je zaprt za komentiranje.