Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Za prvomajske v Egipt

Za prvomajske v Egipt

Nikoli nisem razumela ljudi, ki se navdušujejo nad all inclusive počitnicami v Sharm el Sheikhu, kjer te potem skoz pitajo s hrano, aktivnosti je bolj malo (razen izletov, ko je doplačilo). Meni so bolj všeč potovanja z agencijo Shappa, kjer so treki in bolj pustolovske variante, ki niso za razvajene turistke ampak za pogumne popotnike/ce. Kot je rekel Arne Hodalič :”Ljudje bi morali potovati v revne države, ne pa na turistične destinacije in potem bi videli, da ni najhujša stvar če se šampon podraži za 0,01 cent.”

Nikoli nisem razumela ljudi, ki se navdušujejo nad all inclusive počitnicami v Sharm el Sheikhu, kjer te potem skoz pitajo s hrano, aktivnosti je bolj malo (razen izletov, ko je doplačilo). Meni so bolj všeč potovanja z agencijo Shappa, kjer so treki in bolj pustolovske variante, ki niso za razvajene turistke ampak za pogumne popotnike/ce. Kot je rekel Arne Hodalič :”Ljudje bi morali potovati v revne države, ne pa na turistične destinacije in potem bi videli, da ni najhujša stvar če se šampon podraži za 0,01 cent.”[/quote]
Čudno potem, da je on tako hudo zamorjen? Nekako ni videti, da bi mu ta uvid kaj koristil. Aja, tudi jaz ne maram all inclusive turizma.

hoj!
Ravnokar sem na Gran Canarii, super vreme, prijazni ljudje, kopamo se tudi v morju ne samo v bazenu….Tudi Tenerifi so zakon…odsvetujem Egipt…Sva pa z mozem v lastni režiji in vandrava okoli z rent a carjem…

Nikoli nisem razumela ljudi, ki se navdušujejo nad all inclusive počitnicami v Sharm el Sheikhu, kjer te potem skoz pitajo s hrano, aktivnosti je bolj malo (razen izletov, ko je doplačilo). Meni so bolj všeč potovanja z agencijo Shappa, kjer so treki in bolj pustolovske variante, ki niso za razvajene turistke ampak za pogumne popotnike/ce. Kot je rekel Arne Hodalič :”Ljudje bi morali potovati v revne države, ne pa na turistične destinacije in potem bi videli, da ni najhujša stvar če se šampon podraži za 0,01 cent.”[/quote]
Čudno potem, da je on tako hudo zamorjen? Nekako ni videti, da bi mu ta uvid kaj koristil. Aja, tudi jaz ne maram all inclusive turizma.[/quote]

Ti bi bila tudi zamorjena, ko bi videla takšno revščino, kot jo je on videl. Zato on nima otrok, ker je videl v Indiji, kako revne deklice delajo. Pa tudi dosti pameten je, da ve, da nas je na Zemlji preveč.

Javna uprava ima zgodaj počitnice in denar za eksotiko.

Čudno potem, da je on tako hudo zamorjen? Nekako ni videti, da bi mu ta uvid kaj koristil. Aja, tudi jaz ne maram all inclusive turizma.[/quote]

Ti bi bila tudi zamorjena, ko bi videla takšno revščino, kot jo je on videl. Zato on nima otrok, ker je videl v Indiji, kako revne deklice delajo. Pa tudi dosti pameten je, da ve, da nas je na Zemlji preveč.[/quote]

In kakšno zvezo imajo njegova fotografska, torej službena popotovanja z dopustom?

Ti bi bila tudi zamorjena, ko bi videla takšno revščino, kot jo je on videl. Zato on nima otrok, ker je videl v Indiji, kako revne deklice delajo. Pa tudi dosti pameten je, da ve, da nas je na Zemlji preveč.[/quote]
Dejte no nakladat o njem. Je že davno izjavil, da ga nič ne briga za penzijo pa za ostalo, ker on je kao svobodnjak, se bo že pobrigal zase. In sedaj….. na stara leta vodi za nekatere agencije. Revšno smo videli vsi, pa imamo kljub temu otroke. In na zemlji jih je preveč tam, kjer je revšna največja, ne boste verjeli?
A kdor s šapci potuje je pa avanturist??? AI v Šarmu ??

Sem tudi pred časom razmišljal o Egiptu za 1. maj, vendar žena ni bila za to saj je dejala, da hoče na dopustu uživati, ne pa da je ves čas živčna, kaj se utegne zgoditi, da verjame, da verjetno nič, vendar to ni dopust. Smo se odločili da ne gremo. Pred dnevi sem na Nemški TV tudi gledal reportažo od dol – vse to, kar so že zgoraj napisali posamezniki in še več v negativno smer. Rezime reportaže je bil jasen…

Odvisno komu, meni je to primerljivo predvsem z vidika temperatur ter aktvinosti, ki jih lahko počnem.

Cenovno pa je logično da ni primerljivo, v Sirijo greš lahko za 50 Eur All Inclusive, če razumeš kaj želim povedati….[/quote]
No meni je recimo Dubaj popolnoma neprimerljiv s Kanarci. Tako glede pokrajine kot kulture življenja in tega, kaj lahko tam počneš. Tudi če finančni vidik popolnoma izpustiš.
Ciper in Malta sta pa (domnevam) precej podobni destinaciji.[/quote]

in Ciper, Malta pa tudi Kanarski otoki ni podobna klima kot egipt, predvsem morje za mrzlo, ni za kopat, je pa toplo in je varianta ogrevan bazen. Tako, da to kar pišete ni primerjave. Bila že na vse teh destinacijah.

Bila junija 2015 na križarjenju po Nilu,carsko!!! Potem nadaljevala v Hurgadi hotel 5*.Hurgada je absolutno varna,Nemci večkrat tedensko letijo skozi celo leto v Hurgado,nebi pa odhajala na individualna raziskovanja Egipta.Agencija pelje na varna območja,kjer je vse zastraženo in varovano,so precejšnje razdalje npr.Hurgada-Luxor in podobno.

Jaki dopust, če ga preživljaš v družbi z vojaki….

Praviš jaki dopust z vojaki in turistično policijo,to se NE dogaja v Hurgadi,ampak v Luxorju,vseh templjih in na Asuanu…To so pač preventivni ukrepi glede na dogodke v Kairu,na sinaju…Veš,če pa razmišljaš tako kot ti,potem pa v poštev ne pride letalo,avto,pa še celo kolo ne več!

Aja, Hurgada je pa varna? Kaj bi streljanje na turiste, pa ekstremisti na vsakem koraku. Seveda, to je samo preventiva, nič se ne dogaja, kje bi se. Sama verjameš v te pravljice? In obisk rizične države primerjaš z vožnjo s kolesom?

Ja malo miksaš lokacije in države.Streljanje je bilo V Tuniziji mestu Port el Kantaui.Ti kar sedi doma in atlas v roke!

Če misliš, da je bilo eno samo streljanje v muslimanskih turističnih resortih, si ti tista, ki nimaš pojma, kaj se dogaja po svetu. Prijetno potovanje v kraje, kjer te mora “preventivno” varovat vojska. Najbrž da zato, ker ima država preveč denarja.

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/egypt-hotel-shooting-two-tourists-wounded-after-attack-in-hurghada-resort-a6803176.html

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/egypt-hotel-shooting-two-tourists-wounded-after-attack-in-hurghada-resort-a6803176.html

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/egypt/12090306/Tourists-wounded-after-gunmen-opens-fire-at-hotel-in-Hurghada.html

http://metro.co.uk/2013/08/16/egypt-british-tourists-in-red-sea-resort-of-hurghada-advised-to-stay-inside-hotels-3925985/

Kateri atlas pa ti uporabljaš?

No jst bi pa šla. V Sharm El Sheikh, se mi zdi dosti lepše, kot Hurgada. Za dost mal denarja dobiš hotel s plažo, ki ima lasten koralni greben (kar sicer to ni, ribice pa so:)), tega pa v Hurgadi ni, vsaj po mojih izkušnjah 🙂

če se ti zgodi kaj takega, je pa to itak del tvojega adrenalinaskega dopusta, ne?

“He added the slain attacker attempted to take a female tourist hostage by dragging her into the hotel’s lobby with his knife held against her neck, before he was shot dead by police.”

Jaz bi raje šla avanturistično v Egipt v lastni režiji, ne all inclusive. 😉 All inclusive je za razvajene turiste. Pravega Egipta ne spoznaš v turističnih resortih, ampak med domačini. 😉 Pred leti sem bila s kolegico v Maroku v lastni režiji, veliko boljše potovanje, kot s turistično agencijo.[/quote]
Torej ti predlagas dopust v lastni reziji v drzavo, kjer je potovanje odsvetovano, druzini z dvema otrokoma?

Jaz bi raje šla avanturistično v Egipt v lastni režiji, ne all inclusive. 😉 All inclusive je za razvajene turiste. Pravega Egipta ne spoznaš v turističnih resortih, ampak med domačini. 😉 Pred leti sem bila s kolegico v Maroku v lastni režiji, veliko boljše potovanje, kot s turistično agencijo.[/quote]
Torej ti predlagas dopust v lastni reziji v drzavo, kjer je potovanje odsvetovano, druzini z dvema otrokoma?[/quote]

Jaz jim nič ne predlagam, to je bolj za avanturiste brez otrok. 😉

Torej ti predlagas dopust v lastni reziji v drzavo, kjer je potovanje odsvetovano, druzini z dvema otrokoma?[/quote]

Jaz jim nič ne predlagam, to je bolj za avanturiste brez otrok. 😉 Govorim zase, kako bi šla v Egipt.

MZZ pravi, da je Šarm varen, ostalo pač ne.

Takole je izgledalo v “mirnih” časih, ko je bil Egipt še poln turistov, vožnja od Alexandrie do Hurghade:
Sam sploh nisi mogel iti, postaviti si se moral v vrsto vozil in čakati odhod konvoja, ki ga je potem spremljala oborožena vojska.
Res neprijeten občutek, še posebej, ker so leto poprej v Luxorju islamisti pobili 62 turistov.
Sedaj ne grem niti zastonj, arabcev pa že takrat nisem prenašala, zoprn, vsiljiv folk.

Ne zavajaj ljudi, Gran Canaria, Tenerifi…lepo, da se kopaš v morju. Samo jaz pa vem, da je hudičevo malo takih plavalcev. Zato ne zavajaj družine z otroci.
Moj nasvet je, obvezno v hotel z ogrevano vodo.

nobenega zavajanja, seveda se kopam tudi v bazenu, vendar se je mogoče namočiti tudi v morju, ima 20 stopinj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close