Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Za prevoz-koliko?

Za prevoz-koliko?

Zanima me , koliko moras biti oddaljen od sluzbe, da dobis za prevoz
lp
bab

Za več kot en kilometer razdalje.

Pa še to nekje dobiš samo 70% plačanega javnega prevoza…tko da če se daleč voziš ne pokriješ stroškov.

Nekje sem zasledila, da ti pripada 0,40 evra/km. A to drži?

Odvisno od firme…nekje ti dajo kilometrino, nekje 70% javnega prevoza…..vsaka firma ima svoje interne akte, v katerih je to določeno.

Daleč od resnice: ti kar izračunam:
-do službe in nazaj imam 72 km
-za povrnitev stroškov dobim 200 eur(2 mesečni karti -ena za avtobus in druga za vlak)
-če ti pije avto 5-6 l na relacijo(kar je realno za dizla), porabiš za 72 km 4 l dizla
– v 20 delovnih dneh porabiš 80 l dizla kar je 80 eurov.
-tudi če dobiš 70 % od 200 eur, je to še vedno 140 eur
-pospraviš v žep 60 eur
-če delaš dnevno 200 km, pospraviš 166 eur mesečno v svoj žep

Na koncu leta ti ostane denarja za vse servise, registracijo,popravila…, tistemu ki pa je doma blizu službe in ne dobi nič za vožnjo, gre pa denar za te stvari direkt od plače. Kje je zdaj računica živet: v LJ med šundrom ali kje na dolenjskem na deželi in z polno denarnico:))

Se ne strinjam…jaz sem izračunala da dobim iz Kranja do Zaloga enak znesek za prevoz, kot če bi se vozila samo do Medvod….oprosti, taka je realnost….pa mesečno bi kar nekaj ur pustila na cesti….

Mi dobimo 60% javnega prevoza. Glede 0,40 Eur/km, pa ni . Kilometrina je 0,15 EUR/km, potni nalog pa 0,29 eur/km.

vožnja z avtom v službo dolgoročno nima računice.

DRRR, to potem zgleda približno takole:

ti za službo mesečno prevoziš 1500 km in od tistih 140 eur, ki ti “ostane” bi znašala amortizacija za tvoj avto 0,09 eur/km, kar je čista izguba kar se vozila tiče (pa ti ni čista AM, ker je treba odšteti vse materialni stroške in stroške zavarovanja vozila.

če bi bila življenjska doba vozila 150.000 km, bi ti od te amortizacije kao prišparal 14.000 eur, v enih osmih letih kolikor bi rabil za to, bi se nabralo pa kr nekaj denarja za servise in registracije (vsaj 700 eur na leto), kar znaša skoraj 6000 eur in za “nov” avto bi ti ostalo 8000 eur in s tem 8000 eur vrednim avtom naj bi se vozil nadaljnih 150.000 km…

to je samo prelaganje denarja, da bi se pa finančno izplačalo, se pa ne. pa komot je tut bolj, to je pa res 🙂

Se strinjam, dolgoročno ni računice.

Mislm, zabluzila si. Kdo pa misli da je avto računica..?
Sem si čist konkretno izračunal za moj primer. Letno bi prišparal 1300-1400 eur samo na račun večjega vračila glede na realno porabo. V tem znesku imaš vsa popravila, servise in registracijo. Pač kupiš enga twingota za 1200 eur, mal poštimaš , se voziš ene tri leta da naštepaš 200.000 km , prodaš in kupiš drugega. Tle je računica. Ne pa pri ljudeh ki si kupujejo dizle za 15-20.000 eur pol se pa hvalijo kolk prišparajo. Kje že?
Tud jaz bi se vozil v službo z vlakom, če ne bi rabil eno uro in pol v eno smer napram 25 min. z avtom…veš, tle pa ne misliš več na računico..

sam si pisal koliko pospraviš v svoj žep – torej tako kot sem ti napisala – ne pospraviš nič – daš noter ampak gre tut ven in v enih stvareh je itak bv govort s tabo, ker veš vsaj tri liste več kot knjiga

DRRR prav maš – evo

Jest imam 48 km (obe smeri) in dobim za prevoz cca 30 €, če sem cel mesec v službi, ker šef nam po nekem internem aktu, pač plača samo 7 km oddaljenosti od službe … ostalo je pač “naša skrb”.

A to sploh lahko tako izplačuje prevoz na delo?

ni nujno, da sploh karkoli izplača. v drž.upravi ni tako, privat pa kakorkoli se odločijo. eni na račun tega in prehrane znižajo plačo, ker je to dvoje neobdavčeno…

Ja če gre v škodo plače,
ne more se pa delodajalec odločiti, da plačuje km manj, kot je določeno v zakonu. Pravice delavca so po internih aktih lahko samo udodnejše, kot po zakonu ali kolektivni pogodbi.

Lahko vam pa izplačuje samo 60% javnega prevoza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close