Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev za pravnike – nujno

za pravnike – nujno

Zaradi hude bolezni bom prisiljena v službi dati odpoved, ker preprostno ne zmorem opravljati delovnih nalog. Delodajalec moje bolniške odsotnosti stoično prenaša. Zanima me, ali obstaja kakšen zakon po katrem sem opravičena do odpravnine kljub temu, da dajem odpoved jaz in ne delodajalec.

ne dajaj odpovedi, temveč raje koristi bolniško. če delodajalcu enkrat to en bo več povšeči, naj ti da odpoved, pa si še vedno na boljšem, kot če jo daš sama. v tem primeru namreč nisi upravičena do nikakršne odpravnine.

Poleg tega se posvetuj z osebno zdravnico če morda ne pride v poštev inv. II oz. III kategorije, če ne moreš več opravljati poklica. Osebna zdravnica po potrebi pripravi predlog za IK… odpovedi pa ne dajaj.

lp
Tina

ne kvačkaj, kako si prisiljena?
Ne dajaj odpovedi. V nobeni situaciji.Ne odpovedi, ne sporazumnega prenaehanja del. razmerja. Ker ne boš imela od česa živet.
Po 30 delovnih dneh na bolniški tvoj delodajalec lahko zelo stoično prenaša tvojo bolniško leta in leta. Ker jo plačuje zdravstvena blagajna, ne on.

Pozanimaj pa se glede ugotavljanja stopnje invalidnosti in možnosti za invalidsko upokojitev.
Če dobiš kategorijo invalidnosti, te mora delodajalec prerazporediti na ustrezno delovno mesto, takega kjer boš delo zmogla. Če tega ni te lahko odpusti, ampak pol maš neke posebne ugodnosti. Povprašaj malo pri zdravniku in na zavodu za zaposlovanje.

Zelo dober nasvet ti je priporočil Vilijam.
lp, pa veliko zdravja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close