Za poznavalce kampiranja
ja ne moreš verjet, v šotoru pa elektrika ???
No da ti popestrim, jaz ko grem na primer septembra v bovec imam v šotoru tudi kalorifer , a, kaj pa to , to je pa sveto čudo.
veš kampi niso samo na hrvaškem ob morju sredi najhujše sezone.
Hladilnik itak , kje boš pa telefone pa računalnike filou.
Za kakšen dopust, kjer se premikava na 2,3 dni imava pa šotor postavljen v 15 minutah z pirom na mizi. ( enkrat sva za štos štopala čas)
In kva rabiš hladilnik, če moraš imet kalorifer? 🙂
Mobiče in net smo imeli pri recepciji – na varnem. Ne vem noo, gorske (divje) ture ne poznam.
Vsa čast, Ti. Imam ful prijateljev pa spimo po kočah. Če se da.
Itak lahko šotor postaviš v 15 minutah. Plus spalka. Sam noter nimaš nič. Samo zavetje. Ki pomeni več, kot vsak komfort v dolini.
Ej, te cenim, da greš. Srečno!
Že 23 let kampiram. Bila sem v okoli 50 različnih urejenih kampih. Povsod, kjer sem hotela, sem dobila elektriko.
Kuham na steklokeramiko, imamo miniaturen hladilnik, ob večerih si na rač pogledam kak film, polnim si telefon, fenam se… NIKOLI ME ZARADI TEGA ni še nihče postrani gledal. Nasprotno, sosedi počnejo podobno.
Ne vem na katerem planetu ti kampiraš.[/quote]
Dej ti men razlož, kako potuješs to kramo. Govor je o šotoru.
Kam daš šotor, steklokeramično – če maš že to rabiš še kastrole, hrano….pijačo :-)))
Kje so hladilnik, TV….. obleke, fen in jasno še napihljiv gumenjak, sadike paradajza in motikca? :-))
Pa ne mi zdele o nekem pavšalu….s šotorom si ene 14 dni na enem mestu, pa na drugem in spokaš domov. A si upaš imet vse to v šotoru?[/quote]
Imamo grand espace-a, 4 otroke in trugo na avtu . Vse gre noter. Steklokeramika mi vzame manj prostora kot kohar in bomba, kar sem imela včasih. Posodo imam eno veliko vok ponev, eno veliko in eno malo kastrolo, dve skledi, dva noža, desko, kuhavnico, zajemalko, lupilec za kumare, metlico za palačinke. Krožnike, kozarce, skledice za puding, pribor. Pa banjico za prat posodo.
Šotor imamo za 6 oseb, 6 stolov in mizica. Hladilniček imamo miniaturen, za sproti za meso in pokvarljivo robo, pa mrzel pir. Gumenjaka nimamo, sadike paradajza in motikca ostanejo doma, gredo pa z nami tri gajbice domače zalenjave. Krompir, zelje, kumare, paradižnik, paprika, bučke. En teden razen kruha in mleka ne kupujemo ničesar. Včasih smo s sabo vozili še otroški voziček – marelo, zdaj pa imamo sigurno tri pare rolerjev, plavutke… V avtu je še kar nekaj prostora. Glede oblek smo pa miniaturni, ker na promenade pa ne hodimo. Tudi kamp izberemo pazljivo z željo po miru in brez poskakovanja v ritmu dopoldne, popoldne in žuranja do treh ponoči.
Še kar goniš svoje, kaj?
No midva sva zelo redko 1 teden na istem mestu, običajno se premikava na 3 dni, včasih rudi manj. S sabo imava poleg šotora še zložljivi postelji, samonapihljivi blazini jn spalni vreči, 2 zložljiva stola in mizo, kuhava sicer na plinski kohar, imava pa mali hladilnik jn eno torbo s kuhinjskimi potrebščinami, pa seveda luč. Pa tablico, fen za lase in še lup drobnjarij. Pa ležalke za na plažo, senčnik, visečo mrežo … Vse to lepo zloživa v en srednji avto karavan. Šotor z vso opremo stoji v dobre pol ure, približno toliko pa pospravljava.
Te še kaj zanima? Aja, wc-je v kampih večkrat dnevno čistijo, pa večinoma so tudi kampisti ljudje, ki ne svinjajo. Sploh v FKK kampih.[/quote]
Noooo, smo že tam tam.
– zložljivi postelji = običajni ležalnik?
– stola – kšn trinožnik?
– evooo, kuhata na plinsko bombico in ne na steklokeramiko, kar ena gor piše
– kaj ti je mali hladilnik? Ne drži nobene hladnoče par ur, če ni priklopljen!
– luč?? Itak, na baterije
V bistvu si samo delo delata. Jaz bi bila mnogo bolj iznajdljiva in še ceneje bi me prišlo.
Ajd, vidva imata tak – lepo je, da gresta in si privoščita – jaz pa po svoje, okej?[/quote]
Zložljivi postelji za v šotor, za spat
Zložljiva stola z naslonjalom, ne trinožnik
Kuhava na plin, ker sva tako navajena še iz časov pred steklokeramičnimi koharji
Mali hladilnik je seveda priklopljen na elektriko
Tudi luč je na elektriko
In ne, postavljanje in pospravljanje šotora nama ne predstavlja nobenega posebnega dela.
Me res zanima, kako bi bila ti bolj iznajdljiva in bi te še ceneje prišlo …?
Vsaj 20m.
Če pa si raje malce bolj ob robu ali zakotju, vzemi več; jaz sem ponavadi vzel vsaj 30.[/quote]
Več kot 20 m ga mi dejansko še nismo porabili, samo ponekod imaš na šotoriščih stebričke za elektriko res bolj na redko posejane in če moraš s kablom narediti kak ovinek (po tleh seveda, ne po zraku), je teh 20 m hitro lahko na knap.
V večini kampov si kabla in tistih posebnih štekarjev NE moreš sposodit. To moraš imeti s seboj.
Sem bila tudi že v kampu, kjer so imeli za vsak priklop celo svoj števec, tudi na travniku za šotore. Pa v kampu, kjer je bilo res zelo daleč do priklopa … In to niso bili neki zakotni kampi, ampak super urejeni sicer, samo ni vedno prostora tik ob elektriki.
Mi tudi večkrat zamenjamo lokacijo, ampak elektriko je že fajn imet. Če ne drugega, moraš nekje telefon filat in ne mi res rečt, da zdržite dva tedna v šotoru brez telefona.
Kampiranje NI TABORJENJE. smisel kampiranja je mobilna bivalna enota s tistimi pripomocki, s kkaterimi imas lep dopust. Ce so to konzerve in odpirac ali pecica za jastoga, je to tvoj problem. Taborjenje pa je bivanje s pripomocki, ki zagotavljajo prezivetje in za katerega moras uporabiti plan b oz. lastno iznajdljivost, prilagodljivost in skromnost. V avtokamp se lahko pripeljes s 100.000 eur vrednim avtodomom, taboris pa v sotoru s spalko in sveco praviloma izven urejenih in civilizaciji prilagojenih namestitvah.
Kampiranje NI TABORJENJE. smisel kampiranja je mobilna bivalna enota s tistimi pripomocki, s kkaterimi imas lep dopust. Ce so to konzerve in odpirac ali pecica za jastoga, je to tvoj problem. Taborjenje pa je bivanje s pripomocki, ki zagotavljajo prezivetje in za katerega moras uporabiti plan b oz. lastno iznajdljivost, prilagodljivost in skromnost. V avtokamp se lahko pripeljes s 100.000 eur vrednim avtodomom, taboris pa v sotoru s spalko in sveco praviloma izven urejenih in civilizaciji prilagojenih namestitvah.[/quote]
Ti si pa res velik povedala :-))))
Kampiranje NI TABORJENJE. smisel kampiranja je mobilna bivalna enota s tistimi pripomocki, s kkaterimi imas lep dopust. Ce so to konzerve in odpirac ali pecica za jastoga, je to tvoj problem. Taborjenje pa je bivanje s pripomocki, ki zagotavljajo prezivetje in za katerega moras uporabiti plan b oz. lastno iznajdljivost, prilagodljivost in skromnost. V avtokamp se lahko pripeljes s 100.000 eur vrednim avtodomom, taboris pa v sotoru s spalko in sveco praviloma izven urejenih in civilizaciji prilagojenih namestitvah.[/quote]
Ti si pa res velik povedala :-))))[/quote]
Nisi razumela, kajne? Osnovno si končala? Rabiš tolmača?
Nehaj pametovat, ker trosiš same neumnosti.
Priključek za elektriko imaš lahko na parceli, ni pa nujno. Običajno so po kampih stebrički z vtičnicami za več parcel in zna bit včasih kar daleč. V enem večjem hrvaškem kampu se nama je zgodilo, da je bil 20m kabel prekratek. K sreči je bila v kampu trgovina, da sva lahko kupila še en kabel, ni bil pa prav poceni.
Dobro je imet tudi euro vtikač, v marsikaterem brez tega sploh ne moreš priklopit elektrike. Govorim za kampe drugod po Evropi, na Hrvaškem kampirava bolj poredko.[/quote]
Ti sam uživi pa nea se sekirat. 20 m kabla….. a po tleh? A si ga obesla na borovce?
In pol zvečer je kšn iznajdljiv še brisače pa kopalke gor obesu?
Pa upam, da veselo kuhaš, gledaš TV, visite na netu in vas veselo pikajo komarci, k ste pr prižgani luči :-)))). En sam užitek, res.
Šotor je en sam komfot in poceni :-)))) ![/quote]
Ah, to si ti, transex plavžar-ka. Ja kaj tudi v kampu še nisi nikoli bila? Nikoli dlje od klopce pred blokom? Prosi vsaj za tisti teden v sindikalnem domu, morski zrak dela čudeže tudi za psiho!
Forum je zaprt za komentiranje.