Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za podpovprečno plačo se ne mislim pretegnit

Za podpovprečno plačo se ne mislim pretegnit

Ponudili so mi pogodbo za inženirsko delo, kjer bi dosegel cca 1200 neto za inženirsko delo. Seveda nisem sprejel, neumen bi bil če bi. Če bi nujno rabil, bi sprejel, potem pa bi časopise bral. Potem pa se čudijo, zakaj ne dobijo nobenih kadrov.

Mene zanima, zakaj take firme z nizko dodano vrednostjo sploh iščejo inženirje? Razvijajo očitno ničesar, ker drugače bi imeli komercialno zanimive produkte, ki bi potisnili plače na neko spodobno raven.

Pri nas je marža okrog 1,5 – 3% na izdelek, spodobnega kadra za ta denar ne dobiš, zato firma životari.

In kakšen je ta izdelek?

Telefon centrale v iskratelu.

A veš koliko je takih firm, kjer nudijo točno toliko inženirjem, to so firme, ki zeloo težko dobijo delavce, če pa že dobijo, ti delavci že čez par mesecev gredo naprej v drugo firmo. Pač so te firme vmesna postaja.

In kaj te firme ustvarjajo tako vrhunskega, kje je njihov potencial, da bi ljudje videli perspektivo in vztrajali?

Tudi pri nas v iskra-emeko je podobno. Verjetno je v vseh iskrah tako. Marža zanič, posledično plače tudi, zdaj se nekaj trudijo z večjo prodajo storitev, kjer je marža večja, pa jim kar uspeva, a se na plačah nič ne pozna, zato so odhodi množični, prihodov pa skoraj ni.

Ja veliko je teh vmesnih postaj, a kaj ko so delodajalci tako zabiti, da potem gledajo CV in jamrajo: “zakaj ste pa tako malo časa vztrajali v prejšnji firmi?”

Gre za lokalne firme, ki pritegnejo take, ki se jim ne da kam dalj vozit. Drugače bi že zdavno zaprle. V LJ si takega odnosa do inženirjev ne morejo privoščit.

In kaj tisti inženirji v lokalnih firmah, ki se jim ne da dalj vozit, razvijajo pomembnega?

Odgovor na objavo uporabnika
izkoriščevalci, 31.07.2021 ob 11:51

Ponudili so mi pogodbo za inženirsko delo, kjer bi dosegel cca 1200 neto za inženirsko delo. Seveda nisem sprejel, neumen bi bil če bi. Če bi nujno rabil, bi sprejel, potem pa bi časopise bral. Potem pa se čudijo, zakaj ne dobijo nobenih kadrov.

Če si ti inženir , sem jaz helikopter.

Odgovor na objavo uporabnika
neumni delodajalci, 31.07.2021 ob 12:20

Ja veliko je teh vmesnih postaj, a kaj ko so delodajalci tako zabiti, da potem gledajo CV in jamrajo: “zakaj ste pa tako malo časa vztrajali v prejšnji firmi?”

Komot odgovoris, da niso nudili izobraževanja, kar je bilo res, ker take firme so tudi skrte, da bi delavcem placale izobrazevanje, omenis, da firma ni delala na razvoju in si stagniral…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close