Za odpiranje uporabi…
Lepo pozdrav!
Sem skušala že poiskat odgovor na svoje vprašanje, pa ni bilo sreče.
Torej, zanima me sledeče. Včasih, ko si kaj downloadam, se mi odpre to okence “Za odpiranje uporabi” in jaz nikoli ne vem, s čim (ali bolj natančno, s katero izmed ponujenih možnosti) ga naj potem odprem. Kako to veš?
Morda je malce butasto vprašanje, ampak sem res antitalent za računalnike.
Hvala za odgovor
Hojla!
Če so meni prav znane te zadeve, te vpraša to v primeru, kadar nimaš takega programa nameščenega na tvoj PC, s katerim lahko odpreš to zadevo!
Hmm, sem mal zakomplicirala, ne? V glavnem, za odpiranje datotek moraš imeti pravi program. In če ga nimaš, te vpraša: Za odpiranje uporabi… In jaz ponavadi nisem mogla odpreti takih datotek, ker nisem imela programa.
Če se motim, se pa opravičujem in upam, da bo kdo razložil kaj je potem to!
Lp, Petra
Ja mogoče bi lahko rekli tako nekako, lahko pa da tudi niso nastavljene tako imenovani file types, Npr. skopiraš sliko v jpg. formatu in ko klikneš na sliko ti jo bo vedno odprlo z privzeto nastavitvijo (recimo v programu Paint – slikar)
Primer. poizkusi na svojem PC. najdi slikico npr v formatu *.jpg daj desni klik open with in najdi ikono internet explorerja (kljukico odstrani, da se ti ne bo vedno zaganjalo v IE) in podobno,
kakšne datoteke pa si želela odpirati napiši končnice???
Forum je zaprt za komentiranje.