Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za njegovo darilo sem kradla

Za njegovo darilo sem kradla

Kradla sem. Sedaj me razžira zaradi sramu in slabe vesti. Nisem taka ampak morala sem. Ne bi rada, da sin občuti bedo v kateri sva se znašla. On za to ni kriv in rada bi, da ima kljub vsemu normalno otroštvo in zato sem kradla. Prepričana sem, da se bova kmalu izmazala iz tega trenutnega sranja. Na svetu nimava nikogar, sama sva.

Ostala sem brez službe, do socialnih transferjev nisem opravičena, bojda imam preveliko stanovanje.  Od tistega kar sem našparala sva živela zadnjih nekaj mesecev. Sem samohranilka, očeta nikoli ni bilo v sinovem življenju.

V trgovino sem si šla pasti dušo in kar na enkrat sem imela darilo za sina skrito pod bundo. In potem kar nisem mogla prenehati. V žepe  sem si nabasala še sladkarij. To je bilo najhujših nekaj minut v mojem življenju a ko sem za božič opazovala sina, ko je odvijal darilo, me je navdajal občutek sreče, a hkrati občutek sramu.
Kaj vse smo pripravljeni narediti za svoje otroke. Sama sem naredila nekaj nepredstavljivega zame in zato imam take notranje boje, da me bo razneslo in razžrlo. Kako daleč bi si vi upali za srečo v otroških očeh?

Pozdravljena, mislim da to s socialno pomočjo in stanovanjem ne bo ravno držalo. To so njihove finte, samo da odbijajo ljudi. Transferji so odvisni od prihodkov, sicer pa kaj, boš prodala stanovanje in šla pod most živet, da dobiš plesniv riž in konzerve? Ne ne. Preveri na direktoratu za socialo na ministrstvu za delo. Je res da moraš menda na vlogi napisati, ali je tvoje stanovanje po gursu ocenjeno nad ali pod 120.000 €.

Ko sem dobila plačo in nič od nje ni  ostalo z bolniško, sem vsak dan sanjala, kako bom šla robutati sadje. Jeba* Drži se.

Kradla nisem, sem pa brakala po smeteh – in to po celi ljubljani. Fehtala ljudi za tiste kuponcke – hoferjeve – da sem jim potem kupila s centi tiste plisate zvali v hoferju.
pa prevrskala vse mullerjeve smeti – vec dni zapored – zbirala racune z odrezki, kjer je pisalo koliko bonusa so si pridobili ob naslednjem nakupu – da sem jim kupila sladkarije.

a me je sram? Niti za trenutek. Ni mi niti zal. Vem, da me je veliko ljudi, ki me pozna, videlo ob mojem pocetju.
ampak… mojim oteokom se je izpolnila bozicna zelja.

lej – zdaj je kar je. Na dejanje verjamem, da nisi ponosna, poskrbi pa, da gre za enkraten dogodek. Stiska pripelje cloveka v dejanja, ki juh nikdar ne bi storil, sploh kadar gre za otroka.
se pa kolo srece obraca – upam, da ti bo, tako kot meni, je jutri posijalo sonce in se ti bodo razmere uredile.

mamica, poslušaj… ne obsojaj se preveč.

je jasno, da si to naredila za sinčka.

ampak vseeno, ne podpiram kraje, zato naslednjič le uporabi kakšno drugo pot.

če bi tu na MON-u pustila en svoj mail, bi ti poslala jaz letos darilo za sinčka.

ali pa nekaj denarja.

pa ne samo jaz, tudi kdo drug.

na dolgi rok pa naredi kot ti je napisala grenivka, zagotovo imaš pravico do neke socialne pomoči,

otroških dodatkov, pojdi na karitas, tam imajo kdaj tudi igrače, zvezke ipd. stvari,

ti pomagajo s hrano in s položnicami, da potem lažje poskrbiš za sinčka.

Priznam da tezko razumem…darilo ni nujno za prezivetje. Eno leto brez bi otrok cisto lahko prezivel.

Odgovor na objavo uporabnika
Razvrana, 27.12.2021 ob 21:18

Kradla sem. Sedaj me razžira zaradi sramu in slabe vesti. Nisem taka ampak morala sem. Ne bi rada, da sin občuti bedo v kateri sva se znašla. On za to ni kriv in rada bi, da ima kljub vsemu normalno otroštvo in zato sem kradla. Prepričana sem, da se bova kmalu izmazala iz tega trenutnega sranja. Na svetu nimava nikogar, sama sva.

Ostala sem brez službe, do socialnih transferjev nisem opravičena, bojda imam preveliko stanovanje.  Od tistega kar sem našparala sva živela zadnjih nekaj mesecev. Sem samohranilka, očeta nikoli ni bilo v sinovem življenju.

V trgovino sem si šla pasti dušo in kar na enkrat sem imela darilo za sina skrito pod bundo. In potem kar nisem mogla prenehati. V žepe  sem si nabasala še sladkarij. To je bilo najhujših nekaj minut v mojem življenju a ko sem za božič opazovala sina, ko je odvijal darilo, me je navdajal občutek sreče, a hkrati občutek sramu.
Kaj vse smo pripravljeni narediti za svoje otroke. Sama sem naredila nekaj nepredstavljivega zame in zato imam take notranje boje, da me bo razneslo in razžrlo. Kako daleč bi si vi upali za srečo v otroških očeh?

dj mejl bomo še zate začel zbirat. sj nouš prva k se laže hahahah

Grenivka422, 27.12.2021 ob 21:26

Pozdravljena, mislim da to s socialno pomočjo in stanovanjem ne bo ravno držalo. To so njihove finte, samo da odbijajo ljudi. Transferji so odvisni od prihodkov, sicer pa kaj, boš prodala stanovanje in šla pod most živet, da dobiš plesniv riž in konzerve? Ne ne. Preveri na direktoratu za socialo na ministrstvu za delo. Je res da moraš menda na vlogi napisati, ali je tvoje stanovanje po gursu ocenjeno nad ali pod 120.000 €.

Več kot 120.000 € je vredna vsaka ušiva luknja v Ljubljani, Obali pa še kakšnem večjem slovenskem mestu.

Łukasz Pedalski245, 27.12.2021 ob 23:55

Več kot 120.000 € je vredna vsaka ušiva luknja v Ljubljani, Obali pa še kakšnem večjem slovenskem mestu.

Ne vem, nisem nepremičninarka, vem samo da imajo nečloveške omejitve, cenzuse in pogoje. Problem, ki ga ima avtorica je definitivno za CSD, kjer pa se vedno zgovarjajo/obešajo na vrednost lastniškega stanovanja. Ta sistem je gnil do konca.

Kako , kaj pri vhodu ni nič zapiskalo?

Jaz ne bi kradla, pa če za kruh ne bi imela!

Si raje izposodim.

In zakaj si brez službe? Saj se menda vseeno zdaj kaj dobi, sploh v trgovini…

Grenivka422, 28.12.2021 ob 00:05

Ne vem, nisem nepremičninarka, vem samo da imajo nečloveške omejitve, cenzuse in pogoje. Problem, ki ga ima avtorica je definitivno za CSD, kjer pa se vedno zgovarjajo/obešajo na vrednost lastniškega stanovanja. Ta sistem je gnil do konca.

a ni še bolj gnil, ko si v naemu, pa se to nikamor ne šteje in imaš s parimi centinad minimalcem že preveč za kakršnokoli pomoč ali subvencijo?

mi ni jasno, 28.12.2021 ob 00:44

Kako , kaj pri vhodu ni nič zapiskalo?

Jaz ne bi kradla, pa če za kruh ne bi imela!

Si raje izposodim.

In zakaj si brez službe? Saj se menda vseeno zdaj kaj dobi, sploh v trgovini…

Pa tudi vsak/a ne more biti tgovka/trgovec  Kot ne vsak za katerikoli poklic.

Ko je človek lačen, hm, manj ješ. Ampak vsak dan sem gledala, al bojo drevesa al solata ali travnik in regrat. Potem pa še kje krompir. Ma pol ti pa navadni tolščak, kot regrat raste, pa ga otroci polulajo. Kaj češ pol ko robutati .

Ne vem no, a nimaš kakšne prijazne starejše sosede, ki bi jo prosila, da kupi otroku kakšno malenkost za pod smrekco? Zakaj se nisi obrnila na Anito Ogulin? Zdaj je, kar je. Malo pokliči znance, če kdo potrebuje pomoč pri pospravljanju, varstvu otrok ..za začetek. Sprehajaj se in veliko bodi v naravi. Vsakemu znancu, ki ga srečaš povej da iščeš delo. Delo. Ne službo. Srečno!!!

Jaz te pa razumem, mamica. Verjamem, da si svojemu otroku najboljša mama. Pozabi- ne ponovi. Verjamem, da pridejo boljši časi za vaju.

Ljudje brskajo po smeteh? Ahhh, kje si naša lepa Jugoslavija.

???✨???????

Kokoši ???????, 28.12.2021 ob 07:23

Ljudje brskajo po smeteh? Ahhh, kje si naša lepa Jugoslavija.

???✨???????

Ma kakšna Jugoslavija.Tričetrt stvari ni bilo po trgovinah!

Enkrat ni bilo banan, drugič samo jedilna čokolada, kaj šele normalnih kavbojk.Še po riž smo šli v Italijo!

Par nepar, pa ne bencina, pa elektrike je kar naprej zmanjkovalo!

Da ne govorim o tistih v partiji.Debelajsasti dedci s kumrovško šolo, političarji z osnovno šolo.

In sami filmi o partizanih.V šoli pa Sutjeska, Neretva in Jajce.

Vsak dan : zunanji sovražniki, notranji sovražniki, pa špiclji.

OMG.

ma nehi no, 28.12.2021 ob 07:39

Ma kakšna Jugoslavija.Tričetrt stvari ni bilo po trgovinah!

Enkrat ni bilo banan, drugič samo jedilna čokolada, kaj šele normalnih kavbojk.Še po riž smo šli v Italijo!

Par nepar, pa ne bencina, pa elektrike je kar naprej zmanjkovalo!

Da ne govorim o tistih v partiji.Debelajsasti dedci s kumrovško šolo, političarji z osnovno šolo.

In sami filmi o partizanih.V šoli pa Sutjeska, Neretva in Jajce.

Vsak dan : zunanji sovražniki, notranji sovražniki, pa špiclji.

OMG.

Zakaj se lažeš pa nakladaš? Ti, ki si zadnjič pisala, da rokomet treniraš!!! Stara si pa čez 40? A? 50 letna rokometašica? ?

Veliko mladih so stare lažnive svinje zastrupile z lažmi u Jugoslaviji. To je tako kot, da če danes ljudje v trgovinah za božič stojijo v dolgih vrstah in smo imeli med epidimijo policijsko uro en kratek čas. Pol se pa zdej v kratkem zamenja sistem in bojo pol čez 30 let ljudje svojim vnukom kar na splošno naše živlenje zdaj opisovali, da smo v dolgih vrstah na robo čakali v trgovinah pa zvečer nismo mogli ven ker smo imeli policijsko uro. Tako da si bojo vse narobe predstavljali.

Par nepar? Naftna kriza ni bila samo pri nas. A povemo še kva so vse na zahodu za razliko od Milke počeli?

To so vas mlade vse stare pokvarjene lažnive svinje izdajalske nalagale❗

Jaz bi naredila podobno, glede na moj karakter. Bi me pa pol manj žrlo, ker mi je jasno, da bi ta spodrsljaj nekje v življenju zgladila, kar pomeni, ko bi imela, bi dala tistim, ki nimajo.

quote id=”22495582″][/quote]

Sej imaš prav ampak problem z jajcem in kumrovsko šolo je pa še ostal tudi zdaj več kot 30 let po tem, ko je umrla prejšnja država..

_______

Avtorica, čas celi rane, jst 100% tega okoli ne bom govoril.. Zadnjič sem videl enga modela, ki je kradel jajca(pa smo spet pri jajcih) v trgovini.. Če ti ne pride v navado si ok. Otroka je pač treba pripravit na revščino, pa bo.. Moja mati je imela tako slabo plačo kot navadna delavka, da mi je pri nakupu fasnge vsak mesec kupila samo tisto tamalo lešnikovo Gorenjka čokolado, pa sem bil vesel, ko da mi kupila tavelko..

@ za tisto, ki omenja jajce in Kumrovec.

Vprašanje na koncu prispevka te je izdalo.

Slab zgled otroku, da se v finančni stiski kupuje stvari, ki niso nujno potrebne. Zakaj ne bi zadostovala sladkarija za par centov ali kaj doma izdelanega?

Dete673, 28.12.2021 ob 09:56

Slab zgled otroku, da se v finančni stiski kupuje stvari, ki niso nujno potrebne. Zakaj ne bi zadostovala sladkarija za par centov ali kaj doma izdelanega?

Ti veš, da živlenje hitro mine? Otroštvo pa še prej in prej in potem se starši tako sentimentalno spominjajo tega časa medtem, ko so bili takrat v resnici cel čas naveličani in nezadovolni.

Se zaradi svoje nevrotičnosti počutiš srečna in zadovoljna osba?

Kdor ne krade, ni slovenc.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close