za naso drago Babi
Vceraj zvecer smo prisli domov, z Obale, se zdaj smo vsi zalostni, ker je prehitro minilo. Ah, zakaj vse lepe stvari hitro minejo.
SEm prebrala tvoje recepte za bucke in melancane pod Moj poletni kroznik in se zelooo razveselila vseh nasvetov.
Zdajle bom za nasega enajstmesecnika (uf, kako cas tece; s ese spomnis, Babi, ko sem se pred kratkim pisala o devetmesecniku, haha) naredila zelenjavno pastico, za naju z mozem za kasneje pa solato iz testenin, buck, popecenih na nacin Babi, haha, feta sit, mali paradiznik. SEm pred tednom dni ta recept nasla v Jani, kjer se javlja en dopisnik iz Rima in pise o tamkajsnjih dobrotah. Le napisano ni, s cim se zacini.
Kaj mislis ti? Samo z olivnim oljem in kisom, ali tudi z jogurtom, malce majoneze itd?
Ker je mali tako uzival na morju, gremo v soboto spet za dva dni. Morda pa res poiscemo to lepo sencko, ki jo opisujes.
In, a ves, da sem se na morju spomnila nate? Smo hodili po SEci, kjer smo spali, kopali pa smo se na enih lepih sencnih plazah v blizini Savudrije, in sem gledala ene lepe vrtove in rekla mozu; vidis, takole nekje stanuje nasa Babi, samo njo spoznas po tem, da z njenega vrta disi poleg po rozah se po slastni hrani.
No, ob tej priloznosti se priporocam se enkrat za nasvet za kaksno fino, domaco gostilno na Obali; na Hrvaskem sva bila z mozem cisto razocarana; kljub kolicinam morske hrane nimajo ne domisljije ne okusa. No, ne vsi, vecinoma pa.
Evo, zdaj pa hitim h kuhi! Se priporocam za preliv in nasvete za gostilne!
Pozdravcek z vroce celine; Vesna in mali razbojnicek
Hej,draga Vesna! Lepo je bilo prebrati tvoj post,hvala.Tvoj malcek resnicno hiti rojstnemu dnevu naproti.Da ne bos pozabila obvestiti nas,prav!?
Razumem,da uzivate na morju.Jaz se kopam ze 4.teden in imam te vrocine
rahlo dovolj.Najbolj sem zalostna zaradi sadovnjaka.Pridelkov zelo malo ali nic.Kar ni vzela pozeba ,sedaj pa susa.Vedno se veselim cesenj in marelic.
Toliko pripravkov sem vedno naredila.Letos sem marelice za marmelado morala kupiti.Bo drugo leto bolje. Zdaj bi sla kam na sever k Ursi ali k mojim.To bo sele avgusta.
Sprasujes za gostilne.Poleti se jih bolj izogibamo zaradi prometa in nabitosti ob morju.Zelo simpaticen in kvaliteten lokal je bil na nasem kopaliscu.Izredno kvalitetna hrana,pa so se preselili in zdaj je samo ala hamburger,pizzete …Slascicarna pa je zelooo v redu ,prav na morju.Ob kopaliscu pa dva lepa lokala Marina-restavracija in marina -spageterija in pizzerija.
Mogoce se srecamo. Zvecer radi zavijemo v gostilno na Pomjanu,proc od vrveza in v lep ambient.
Za polivko za te solate jaz uporabljam najraje olivno olje in dober kis.
Majoneze ne dam nikoli.Vcasih naredim z jugurtom in limono,zacinjeno s poprom,origanom ali baziliko. Ce imas rada majonezo,kar daj.Tudi malo zenfa lahko zmesas v kis.Jaz solat iz testenin ali riza si ne morem zamisljati brez malo majhnih vlozenih kumarc in cebulic,kaper in oljk ,malo jih narezem. Dajo svoj pecat.Okusi so pac okusi.Najbolje je,da poskusas in vidis,kaj ti odgovarja.
Jaz sem se tega naucila pri sorodnikih v Italiji,kjer velja za dobro solato: tuna,sir( fetka),mali paradizniki,cebulice,kumarce,kapre,oljke,
olje,kis,bazilika,zenf,poper in sveda dobro olje in kis in testenine ali riz. Lahko je brezmesno ali pa s koscki kuhanega ali pecenega prsuta.To je odvisno od obroka,ali je kot obrok ali samo predjed.Jaz imam najraje brezmesno.Cim dlje stoji,tem boljse je.Ne sme biti presuho.
No,zdaj sem pa nametalanekako brz repa in glave.Vem,da bos vseeno razumela.
Malcku enega cmokca. Bodite kar se da lepo in imejte se radi Babi!
Forum je zaprt za komentiranje.