Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ZA MARIJO-kokosove&čokoladne roladice

ZA MARIJO-kokosove&čokoladne roladice

Ojla Marija,

proooooooosimo za recept,če si v originalnem postu slučajno spregledala naše prošnje.

lp
Q10

Ola !

Mogoče je to ta recept. Sama ga še sicer nisem delala.

300 g kokosa zmešamo z 250 g sladkorja v prahu in 200 g stopljenega masla.Po potrebi dodamo malo mleka, da dobimo gladko maso. V polovico mase damo 150 g stopljene čokolade. Na folijo namažemo najprej eno maso, nanjo pa drugo ter vse skupaj zvijemo in damo za vsaj 2 uri v hladilnik.

lp, Majuška

Sem vas danes našla in tudi odgovorila, kako približno se naredijo-recept je drugačen, vendar mislim, da bi se tudi gornji dal porabit. Natančen recept sledi v ponedeljek. Je res vrhunsko za v usta in posebno izgled je tak, da težko verjameš, da se da tako lepo pecivo narediti doma.

Nisem ravno Marija imam pa mogoče pravi recept za to rolado

1.plast
25 dag mletih Albert keksov
10 dag sladkorja v prahu
10 dag masla
10 dag čokolade v prahu
1 jajce
rum

2.plast
10 dag kokos moke
0,5 dcl vrelega mleka
10 dag masla ali margarine
10 dag sladkorja v prahu

1.plast: penasto vmešamo maslo in sladkor,dodamo čokolado ,jajce in rum,ter na koncu piškotne drobtine.Zvaljaš na folijo cca 1-2 cm na debelo in damo za 15 min v zmrzovalnik.
2.plast:z vrelim mlekom prelijemo kokos in ga ohladimo.
Maslo in sladkor penasto vmešamo in dodamo ohlajen kokos.Vse skupaj mamazemo na temnejšo plast,zvijemo v rulado in damo v hladilnik(ali za neučakane v zmrzovalnik)

naši jo vsi veselo jedo,meni pa je mnogo presladka
Dobr tek vsem sladkosnedom
Doja

Približno bi bilo, vendar se na moj način valja na 3mm debelo. Točen recept v ponedeljek.

Ojla vsem,

sem delala po Majuškinem receptu:

glede na količino masla pride precej trdo,

dala sem manj sladkorja in manj čokolade.
pa mi je bilo še vedno presladko.

Marija, komaj čakam tvoj tecept !

lp

Q10

Sorry, jutri.LP Marija

Jaz še kar naprej potrpežljivo čakam ….:):):):):) , Marija!!

Mene tud že firbec matra :-))

lp n.

Danes še ni jutri ;-))….. Jst tud čakam…..

lp
d.

jOJ, zdaj mi je pa že spadlo: Ne dones Francelj, jutri!(po Partljičevo).
Gužvo imam doma in v službi strašno, bom pa poizkusila čez vikend recept poiskat in ga vtipkat. Upam, da nad menoj še niste obupale.Rač. imam samo v službi, tam pa norijo pred odhodom na dopust. Saj veste-raunovodstvo.

Draga moja, potem ti pa jaz osebno čisto nič ne zamerim (saj ti tudi drugače ne bi, he he), ker vem v kakšnem sranju (ups) si ;-)). Kar se mene tiče bomo zadovoljne tudi po dopustu, samo da se ne pozabi.

sončen pozdravčič.

Pozdrav!
– 400g albert mletih keksov
– 30 g slad. v prahu
– 60 g kakava
– 1 žlica ruma
– 200 ml kuhane ohlajene, precejene kave

Zmešamo, prelijemo s kavo in zvaljamo na alu- foliji.
Krema:
150 g masla ali margarine
60 g slad. v pahu
90 g tekočega medu
30 g kokosove moke

Zmešamo in premažemo test, sladkor lahko zmanjšate, zavijete in pustite čez noč v hladilniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close