za mamice veganke
No sama še ne mislim postati mamica 🙂 vsaj nekaj let še ne. me pa zanima naslednje: sama sem veganka in želim ostati to čim mi bo zdravje dopustilo.
Zanima pa me, kako je z nosečnostjo in veganstvom? Je vaš ginekolog kaj komplicral? Ali vam vsaj približno sestavijo jedlinik?(mislim da bi morala to biti njihova dolžnost).. In kako je z otroci ki se še naprej – torej od rojstva, prehranjujejo izključno z krano rastlinskega izvora. Sama zelo pazim kaj jem, zato tudi z zdravjem nimam težav, nasportno počutim se zelo odlično, saj se tudi veliko ukvarjam z športom.
Zakaj razmišljam to že zdaj? Skrbi me za zdravje mojih potomcev, ker upam da z mojim prepirčanjem o mučenju živali ne bom škodovala njihovemu zdravju!
Najlepša hvala za vaše odgovore
Nina 🙂
hej sam nimam prav nič proti vegičem (vegancem, vegankam, vegijem…), me je pa zbodel tvoj stavek, da s tvojim prepričanjem o mučenju živali ne bi rada škodovala zdravju svojih otrok.
Iz tega sklepam, da si vegetarijanka zato, ker si proti mučenuu živali? Ali je potem tudi res, da imaš na nogah čevlje iz plastike ali platna(in ne usnjenih), da ti hlače gor držijo naramnice (ne pa lep usnjen pas), tvoja torbica je iz skaja, kozmetike ne uporabljaš, prav tako ne zdravil (saj vse to preskušajo na živalih, ne)? Uro uporabljaš takno s kovinskim pasčkom, mleka in jajc pa prav tako ne ješ (saj se krave in kure kar precej mučijo na sodobnih farmah).
če veš kaj vegani jedo, potem prpsim ne piši stvari ki jih sama jem. Nisem fensi kot npr. punca/ženska z lepimi usnjenimi čeveljčki na petko, usnjeno torbico..dolgim krznenim plaščem. Sploh pa upam da si slišal že za umetno usnje ki zgleda enako isto kot navadno. In da so pasi tudi iz umetnega usnja. Sploh pa ne jem mlečnih izdelkov tudi zaradi zdavstvenih razlogov. In sploh nimaš opravičila za tboje norčevanje ( se jaz tebi opravičujem če sem to tako vzela) .. Če imaš interes jesti meso, jajca ter mlečne izdelke je to tvoja odločitev jaz sem se odločla da jih ne bom in prosim ne z takšnimi pripombami. Ker imam občutek da zna večina ljudi na vegane/vegeterjance samo poljuvati in nič drugega. Se opravičujem za moj “izpad”
Sploh pa nisem vprašala za nasvet da mi trosiš pripombe o unsjeni torbici.. ampak o nosečnosti in veganstvu!
Lep pozdrav
Nina
Hej,Nina! V nasi druzini dajemo prednost zelenjavi,sadju,zitaricam,
strocnicam… Sama pojem zelo malo mesa.Celo poletje mislim,nekajkrat,ker
ne cutim po njem veliko potrebe.Moz vec.Dalec od tega,da bi bili vege.
Skusamo jesti po pameti.Hcerka pa je bila ves cas studija. Tudi
makrobitotika ji ni bila tuja.Ob zanositvi ji je ginekolog toplo svetoval,naj
za cas nosecnosti in dojenja uziva tudi hrano zivalskega izvora.Sama je zdravnik in se je tega tudi drzala.Ne vem,ce bos na tem forumu dobila odgovor,ki bi te zadovoljil.Mogoce bi se kar z ginekologom pogovorila.
Zakaj bi ti tezil?Mislim,da lahko vsak pove svoje mnenje in se k dietologu te lahko napoti.
Zanimivo,sine je antizelenjava,ce ne stejemo k zelenjavi tudi kecap.
No,zelenjava v kitajski restavraciji mu je tudi vsec.Tako je z otroki.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.