Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Za majstre računalništva

Za majstre računalništva

Imam eno vprašanje, dogaja se mi:

Imam DVD – verbatim, ko hočem posnet določen film – 4,4GB, mi posname nad 90%, tudi 98% in mi potem napiše:

Napaka pri zapisovanju

Pri zapisovanju je prišlo do napake. Najverjetneje medij ne bo uporaben. Običajno je vzrok napake to, da vstavljen medij ni združljiv z zapisovalnikom, ali pa je slabše kvalitete

Mene pa zanima, ali je kriv DVD res in je slabše kvalitete, čeprav naj bi bili verbatim dobri DVD-ji, ali je problem v filmu, saj če še 1x posnamem isti film z novim DVD-jem se mi ponovno to zgodi. Ene filme pa normalno posname.

Še nekaj me zanima:

Imam za presnet nad 6GB eno nanizanko, kupila sem DVD-je nad 8gb in nikoli mi ne uspe posneti, vedno mi ustavi in napiše enako, kot na vrhu:

Napaka pri zapisovanju

Pri zapisovanju je prišlo do napake. Najverjetneje medij ne bo uporaben. Običajno je vzrok napake to, da vstavljen medij ni združljiv z zapisovalnikom, ali pa je slabše kvalitete

Slučajno, kdo ve v čem tiči napaka, naj mi prosim pove in svetuje kaj in kako.

Snemam pa s programom CDBurner Xp.

Prešaltaj na Nerota. Snemaj pri nižji hitrosti, ne pri polni, ki jo ponudi zapisovalnik. DVD-je, ki so preveliki, najprej pretvori s programom DVD Shrink na 4,4 GB. Če se bo napaka ponavljala, je lahko krivda tudi na strani zapisovalnika. Kupi si en RW DVD in poskušaj najprej z njim, da ne boš navadne metal v koš.

Mislim, da je problem v samem zapisovalniku.

Lahko pa res najprej probaš snemati pri nižjih hitrostih.

Zdaj sem dobila ta shrink pa sem nekaj poskušala pa mi ni uspelo, izgleda, da je datoteko skrajšalo na 4,4gb a tiste datoteke ni – mi lahko svetujete kako in kaj.
Pa prosim za link od kakega dobrega nerota. Pa hvala za pomoč vsem.

Mi je uspelo, hvala za informacije o tem programu shrink, je res super, hvala še 1x :D.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close