Za “mafinoljubce”
Si virus al’ viroza?? Se ne moreš odločit kaj ;-)). Vsekakor zelo aktualeno ime za ta čas. No, me kar malo strese vsakič ko vidim tvoj nick, hehehe (menda da drugič).
Cimet, ja ja, ali pa malo orehov, ali pa kandiranega sadja – jaz sem danes naredila kar po originalnem receptu in so res zelo zelo rahli (sem tudi prvič v moji mafinski karieri stresla tekoče sestavine k suhim (točno po receptu) in so precej bolj rahle strukture kot sicer – no , ne smem reči da je to pa edini razlog, verjetno je sam recep ok). Pride 18 mafinov (no, ne takšnih kot atomska goba, malo manjših sicer).
Ha, ha, ha… “Sonček”, veš kaj imam zdaj v eni roki? Ravnokar pečen tale mafin, le, da sem pozabila kakav dodati (spet bom kregana od hčere :o)
In, ko sem videla zdaj tale naslov, sem rekla, no, zdaj pa imam, ko nisem videla prej, bi lahko imeli otroci jutri za malico kaj novega… in potem ugotovim, da je to to :o)
Sicer je pa recept iz Hvastjeve knjižice Mufini in je adut pri moji hčeri, ki je “čokoholik” po mamici :o) , medtem, ko mož prisega na bananine mafine iz iste knjižice.
Pozdravček vsem!
Vladka
Ja Babi, pravilno domnevaš, kar pošteno so nas vpregli, mislim da si bomo ta december zapomnili za vse večne čase. Saj drugače kar gre, samo misel na lepo dišeče kuhinje me bo spremljala vsako popoldne ;-)). In ne samo misel, tudi malo pristne slovenske foušije bo vmes. Me prav zanima če se mi bo uspelo lotiti vsaj kakšnih medenjakov za na smrečico ;-)).
Veš da bodo dobri, sama imam tapervera ogromno, ampak silikonskih pekačev pa ne, se mi je zdelo, da bi bilo vseeno predrago za 12 muffinov kupovati (se mi zdi da imajo te s 6 luknjami).
Iz tega recepta naprimer pride 18 muffinov, kar pa podaljša čas peke če imaš samo en pekač za 6. Tile se odlično spečejo tudi v papirčkih – en pladenj sem jih naredila v starem kovinskem v katerega sem dala papirčke in gredo krasno dol (info za tiste, ki silikonskih nimajo). Preostanek sem dala v silikonskega in so se tudi spekli fajn.
Virus ali Viroza sem oboje po potrebi in nick je res zimski, mogoče bom spomladi alergija, poleti pa opekline:)) upam, pa da moj nick ne povzroči nelagodja in spomni tudi na kakšne boljše trenutke, deka in topel čajček.:)
Kakorkoli že sem(smo) velika ljubiteljica muffinov, od Hvastjatovih, do raznih drugih prired, zatorej živele slaščice. Se pozna tudi na kilaži:))
lp
Virus
Nisem Vladka a se vseeno odgovarjam 😉
Knjižica z nalovom Mafini (avtor je Hvastija ne Hvastja) je bila že pred časom razprodana, mogoče najdeš še kje kakšno staro zalogo. Imeli so jo tudi na emka.si, sem preverila je ni več. Sicer pa jo imajo za prvo silo v knjižnicah (vsaj v naši).
Je takšna manjša knjižica priročnega formata, luštna in še kar uporabna.
Sama te knjižice niti ne “propagiram”, saj niti nisem kaj dosti še preizkusila. Pečem bananine in čokoladne mafine, ki se nam zdijo v redu. Malo me moti edino to, da so količine skupne mase precej različne, čeprav naj bi bile za enako število mafinov. Zadnjič sem imela doma sveže jagode in sem iskala recept za jagodne mafine, pa sem bila razočarana, saj je v receptu le jagodni jogurt v teh mafinih. Jaz sem potem malo mešala sveže jagode in navadni jogurt…
Sicer je pa na internetu receptov res še in še, čeprav bolj zaupam preizkušenim in jih zato raje pobiram tule s Prehrane :o)
Tale link do mafinov pa imam jaz že nekaj časa med “favorites”, a ne vem, če sem že spekla kakšnega po receptu od tu…
Lep Miklavžev večer!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.