Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za lubija – kosilo – help

za lubija – kosilo – help

zivjo,
takole je…sem studentka, ki ne kuha. jem doma,ko skuha mami ali oce, ali pa na studentske bone.kuham naprimer 2kra na mesec, pa se to sama zase, ko sem sama doma pa se mi ne da ven jest. sama sebi kuham zelenjavo in si specem sojine zrezke – zmrznjene. in to je to.
zdaj pa greva s mojim lubijem na morje…in obljubila sem mu, da bom en dan skuhala jaz kosilo…najprej je sicer pogledal, ce imam vrocino, potem je pa videl da mislim resno. in kar tjasa obljubi, tjasa naredi.
in tu se zacne problem. pojma nimam kaj naresti. morate se vedeti, da greva na morje v prikolico, kjer je stedilnik in zar. kaksnih juhic ne mislim kuhat, sem pa za kaksno predjed, ki se naredi na hitrco, glavno jed in kak dober in simpel posladek.
a ima kaksna kak predlog in nasvet.
jedi ne smejo vsebovati gob in ostalih gliv, mesa-razen perutnine,olivnega olja.
ostalo mislim, da bi slo. prosim pomagajte, nocem razocarat lubija.
hvala

za lubija ene res dobre spagetije, mogoče domačo pico- njami, če ma rad kaksno ribco na zaru, kakorkoli jaz zrezkov in krompirja ze ne bi delala 🙂 za posladek jagode s sladoledom:)

glede na to, da sta v prikolici, ne vem, če se boš res ubadala s predjedjo.
Kaj pa kakšna juhica iz vrečke (za kamp najboljše) – mogoče paradižnikova.
Nato glavna jed – piščančji ali puranji file – zrezki – že zjutraj jih malo daj v pac – malo olja, sol, poper, česen v prahu in v hladilnik z njimi do kosila. Nato jih zlato popeci z obeh strani – gotovo je v 5 minutah – na koncu pa na vsakega daj rezino sira in pokrij ponev s pokrovko (za ca. 2 min), da se sir razleze.
Za prilogo pa – riž (najmanj dela) – mogoče rizi bizi ali pa kakšna bogata solatka – saj na morju se dobi super paradižnik, paprike… Zraven pa še lahko mimogrede popečeš zelenjavo (bučke, papriko ipd). Za posladek pa sadna solata (tudi sadja je na pretek – ali pa iz konzerve – mešano sadje – z obilico smetane in potreseno s čokoladnimi ostružki – pa že doma si nabavi kakšne dodatke – dežnički za dekoracijo ipd.
Mislim, da bi to super izpadlo – in kar je najvažnejše – to se ne more ponesrečiti in ni dosti umazane posode – kamp je le kamp (imam izkušnje)
Pa dosti uspeha!

Moj predlog:

– predjed – kaj pa vem, če je sploh potrebna, lahko manjši kos kruha s kakšnim kupljenim sirnim ali podobnim namazom, gor pa košček paradižnika, kumarice ali redkvice, samo tako da “nekaj zgleda”
– kosilo – njoki ali široki rezanci z gorgonzolo. Njoke ali rezance skuhaš. V ponvi raztopiš maslo, dodaš gorgonzolo in sladko smetano (vendar ne sladkano) in pokuhaš toliko, da se gorgonzola raztopi. Dodaš sol, poper, lahko tudi drobnjak ali peteršilj, če imaš slučajno pri roki in grško solato (paradižnik, kumare, paprika, oljke in sir feta, vse narezano na koščke). Enostavno, dobro in hitro narejeno.
– desert – marelice, jagode, breskve, (lahko pa tudi višnje iz kompota – brez tekočine) narežeš na majhne kocke in na majhnem ognju mešaš toliko časa, da postane tekoče (kot marmelada), v kozarce daš sladoled in preliješ z vročim sadjem.
Kadar to pripravim mojemu lubiju je s kosilom nadvse zadovoljen.

čao

Jst imam za to super nasvet, seveda če ti bo okus všeč. V trgovini nabaviš kapelete, torteline, jaz za naju z mojim dragim dve vrečke. Lahko sirove, ajdove, kakor ti paše okus. Rabiš samo še gorgonzolo (tisti trikotnik od Vindije, zelen), malo margarine, mleko.

Torteline skuhaš. Margarino raztopiš v ponvi, gor nadrobiš gorgonzolo, ko se začne malo taliti, dodaš malo mleka, sol, poper, kako začimbo če imaš pri roki. Ko je razpuščeno, zmešaš s tortelini in že imaš gurmansko kosilo. Še kaka solatka in to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close