za Lino
Živjo!
Jaz sem včeri delala mongolsko pa mi ni preveč uspela. Niti podoben okus ni bil kot v kitajski.
Prosila bi te če mi lahko napišeš kako ga ti delaš ves postopek. Katero sojno omako daš,kakšne začimbe. Prosila bi te od pace in ko jo pečeš, ves postopek bi te prosila.
A je bil tvoj mongolski meso podoben kej ko ga ješ v kitajski.
Hvala ti za odgovor.
Lep pozdrav.
No ja, okus je bil kar daleč od kitajske restavracije, ampak nam je bilo vseeno všeč. Torej meso (govedina-ramstek) sem narezala na tanke rezine in zvečer prelila z marinado, sestavljeno iz olivnega olja, žlice limoninega soka, malo soli, popra, ščepca čilija v prahu, žličke ingverja v prahu in nekaj žlic sojine omake (izbrala sem ji v Intersparu kar na slepo, gledala sem samo, da je pikantna, ker imamo radi tako). Drugi dan sem v primerno ponev vlila par kapljic olja, dodala meso in pražila. Ko je tekočina, ki se je spustila iz mesa, povrela, sem meso pobrala iz ponve na krožnik.
Na istem olju sem popražila por in korenček, narezan na kolobarje, posipala s kake pol žličke ingverja in čilija, zalila z nekaj žlicami sojine omake, vrnila meso in zalila z vodo, da je bilo vse pokrito in dušila kake 10 minut. Vmes sem poskušala in se mi je tudi zdelo nekako nezačinjeno, zato sem še veselo dodajala sojine omake, na koncu žličko paradižnikove mezge in žličko kisle smetane (kar nima zveze s kitajsko kuhinjo, samo babi je tako predlagala in okusa ni pokvarilo).
Skratka, bilo je dobro, ni pa bilo tako kot v kitajski. Ne vem, kako naredijo tisto omako, ali dajejo pač tako velike količine sojine omake ali kaj? Ne vem, če sem ti sploh kaj pomagala, upam, da vsaj malo.
Forum je zaprt za komentiranje.