Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Za limonco in ostale pirate na forumu

Za limonco in ostale pirate na forumu

Prosim če si vi sedanji in bodoči pirati ogledate naslednjo spletno povezavo naše blagovoljene E-Uprave, ki skrbi za našo čistost.

Na koncu seveda lahko napišete krajšo obnovo.

Ustmen zagovor obnove bo nekje proti koncu meseca pr’ Kamn’u, komisija je že včeraj trenirala – kako bo potekal ustmeni zagovor, moram pohvaliti natakarico, ki se ni prav nič utrudila s hojo od šanka do mize (se vidi po “poljučih”, da ima kondicije na pretek).

No lepo se imejte in prav lep spomladanski pozdrav!

Klemenxx

(ki je prevelik, da bi bil pirat 😉

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

:)))))

He, he, he, he … lušna zgodbica – jo bom piratsko ukradla in odnesla domov otrokom…. ;))

Kar pa se tiče krajše obnove (a, bi moja lahko bila malo daljša?), bi jo pa navezala na tole tvojo izjavo:

“Avtor: klemenxx
Datum: 08-09-04 20:52

Se mi zdi, da so vedno boljši tisti programi, kateri izhajajo iz brezplačnega programja. Ne vem no – vedno boljši in boljši so.”

Ampak zaenkrat, samo ena moja manjša opomba:

Če ne bi bilo v preteklih nekaj (deset)letih piratstva, danes Slovenija ne bi bila tako ‘računalniško razvita’.

Lep pozdrav

Bo že držalo, kar si napisala.
Imam pa tudi jaz majčkeno skrivnost:

– še sedaj imam doma na eni (1 kos) disket 5, 1/4″ shranjen originalni (prekopiran) PC-DOS 1.5

lp

Jok – VODIM!!!

Jaz imam doma na disketi (tudi 5,25) – za tiste, ki ne veste je to max 1,2 MB:

– DOS
– Pascal in
– WordStar

No, kaj rečeš?

Lep pozdrav

BTW: Klemenxx, a kupiš originalni MS-DOS 5.0 na ‘ta velkih’ disketah?

Moja računovodkinja si želi zamenjat Open Office za licenčen Word in Excel 2000, ker ima še vedno licenčne Windows 98 na vseh svojih postajah.
BTW: Ali Open Office res povzroča težave na mreži?

Na Microsoftu Slovenija je dekl’ca na to poizvedbo kar malo zajecljala, odložila slušalko in šla spraševat starejše kolege (starejši so modrejši) na podpori MS. Po kakih 5 minutah je dekl’ca prišla nazaj in že bolj modro odvrnila, da so Windows XP že 3 leta na trgu, tako ta stare verzije Worda in Excela ni več mogoče kupiti.

Ha! Pa smo tam, kjer ni muh. Skratka, takole Microsoft dejansko spodbuja piratstvo. Ampak moja računovodkinja, sploh ne potrebuje XP-jev, še manj pa Word in Excel 2003…

Klemenxx, imaš kakšno rešitev? Kako sploh poteka legalen nakup MS programske opreme v Sloveniji? (poleg Salamonca seveda)?

Klemenxx pa modro molči 🙂

No, ja, bomo že. Mora gret.

Res nisem opazil, šele sedajle ko si nekaj momljal.

Ah mislim, da lahko kupi npr. preko Bolhe, saj tam jih je kar nekaj prodajalo
še originalni neodprti Office 2000 – licenčne seveda.

Drugače pa – saj veš – tudi Office 97 ne moreš več kupiti, pa naj si kupi Office XP – menda ima pa potem lahko nižje verzije na računalu, ker licenca pokrije (ne vem natančno – lahko jutri preberem v moji licenčni pogodbi z M$$$):

OpenOffice pa ne bi smel delati nikakršnih težav na omrežju. Vsaj v moji firmi jih imamo kar nekaj pa deluje bp.
Je pa res, da če imaš WIndows XP, potem pa brez nekega popravka delajo Windows XP “štalo” na omrežju.

Ne Windows 98 + OpenOffice delujeta čisto v redu, vprašanje pa je, kakšno mrežo ima ona, kakšne napake ima – saj veš malce bolj natančno.

Kaj pa upgrade na zadnjo verzijo OPenOffice-ja si že naredil ???

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close