Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Za kvalitetnejše počitnice …

Za kvalitetnejše počitnice …

… ali Slovenci, kaj boste še požrli?

Prelistala sem reklamno brošuro – na naslovnici piše Lignano Sabbiadoro, Friuli Venezia Giulia – Italia. (Ena redkih reči, ki so menda prav napisane.)

(NASLOV) Vse, kar IŠAETE, je v vašem dometu

Morje, katerega dno se postopoma SLADKO spušča v globino, je varno za otroke in je vsako leto deležno evropskega priznanja “Modre zastave
“.

(NASLOV) Kakovost naših storitev jei ki jo dodana vrednost, nudimo svojim gostom

Prvorazredni hoteli, vile in apartmaji, udobna stanovanja, kampingi in počitniška naselja, ZATOPLJENA v zelenem okolju: v Lignanu lahko vedno računate na kakovst, ki si jo želite, in prijetno vas bo presenetila.
(Ne le zatopljena, temveč tudi: kako nas lahko preseneti nekaj, na kar računamo?)

Narava je glavni akter letovanja v Lignanu.

Polotok, ki ga lahko v celoti odkrijete S oživljajočo /…/.

Med drugim lahko amaterski navtiki ravno tu NALETIJO na DEALNO izhodišče za raziskovanje Jadranskega morja /…/.

Otroci, a tudi odrasli, ne bodo želeli domov! Saj Lignano nudi veliko veselja in užitkov, v varnem okolju /…/.

/…/ s privlačno NIMACIJO z bosimi nogami na mivki.

(NASLOV) Za počitek ali pa aktivne počitnice… prijetno na plaži!
(Mimogrede: vsa tropičja so zapisana stično.)

Morje je izredno mirno, stalno pa ga nežno boža sapica, tako da so deskanje na valovih, jadranje /…/ varna zabava za bolj ali manj izkušene obiskovalce.

Od Lignana se V KRATKEM pripeljemo do UMETNIŠKIHMEST /…/.

Naj vas prevzamejo vonjave in okusi tipičnih proizvodov, na eni izmed mnogoterih enogastronomskih poti, ki jo boste izbrali.

(NASLOV) Pričakujemo te!
S pravočasno rezervacijo si zagotovite BOLJO ponudbo!

SPLONE informacije …

Lahko bi prepisala še ostalih petnajst povedi, torej celotno besedilo, pa se mi ne da.

K.

“… ali Slovenci, kaj boste še požrli?”

Hudo, kar je navedeno, vendar me bolj zanima:

– zakaj 3. os. mn.?

– kje je bilo to napisano?

Tipičen primer avtomatskih prevajalnikov, dosegljivih na spletu – prevajalcev pa tako in tako več ne potrebujemo. Itak. 🙂

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Saj sem napisala: v reklamni brošuri z naslovom Lignano Sabbiadoro, Friuli Venezia Giulia – Italia in s podnaslovom Za kvalitetnejše počitnice.

Zato tudi (moje ironično) nadaljevanje: ali Slovenci, kaj boste še požrli? (Italijani nas pač nagovarjajo v DRUGI osebi množine (kar je seveda prav), razen v zadnjem naslovu Pričakujemo te.)

K.

New Report

Close