Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Za koliko se da izbiti ceno nepremičnine? Kako barantati?

Za koliko se da izbiti ceno nepremičnine? Kako barantati?

Hiša se prodaja malo manj kot eno leto, cena je 70.000eu, ni popolnoma nareta eno nadstropje nedokončano, brez fasade, stara 15 let, spodaj še nedokončana soba, drugo kolikor tolikor vredu, kar nekaj izven mesta, v okolici bolj malo sosedov…

Vem da ste eni tukaj pisali, da ste cene precej zbili, koliko bi se dalo ceni izbiti, saj je kar vredu, ampak toliko ne bi dali za to hiško. Kako se izbija cena in koliko se da izbiti?A rečeš toliko ne dam, dam toliko in pika ali vprašam ali jo znižajo??

Odvisno kakšno srečo imaš. Če prodaja nekdo ki se mu ne mudi prodati noče spustiti niti jurčka, če pa naletiš na nekoga ki se mu zelo mudi pa po moje tudi 5 jurčov lahko znižaš. Baje je najbolj prepričljiv denar. Ko vžeš na mizo npr. 60 jurčkov bojo hitro prodali…

Kje pa kupuješ to hišo, kateri del slovenije, kje? Ta cena je kar nizka!

To je dost odvisno od lastnika. Po mojih izkušnjah: eni ne znižajo niti za cent (in raje prodajajo več let), nekaterim pa se kar mudi in so pripravljeni znižati tudi za 20%. Seveda je odvisno tudi od tega, koliko je interesa. Če dobi lastnik več resnih kupcev, potem je jasno, da cene ne bo nižal.

Ne bi dala linka na oglas? Tkole na suho je čist nehvaležno.
Kako velika je parcela? Kakšen je dostop? Priključki, opremljenost? Bližina infrastrukture?

S prodajo se jim očitno ne mudi – sicer bi ceno že znižali. Drugače pa pač razložiš, da si resen kupec, da ti je hiša res všeč, ampak da bi se rada pogovorila še o ceni. Če te bodo takoj zavrnili, potem bo pač vzemi ali pusti, če te bodo pa vsaj pustili razložiti do konca, pa pomeni, da si hišo res želijo prodati. Si pa tudi ti postavi svojo zgornjo mejo.

Podobna je tej. Le da je pritličju urejeno skoraj dokončno, zgoraj pa je skoraj enako kot na tisti, ki smo ji mi gledali. Nič še kaj urejeno zgoraj, vse bi blo enkrat potrebno dokončat. Tiste, katero smo hodili gledat ne bom gor prilimala, ker se bojim da bi lastnik to videl. :$ Zato sem dala podobno. Le da je “naša” starejša 15 let, ni toliko sosedov in hiš zraven, bolj gozd in travniki. Vaše mnenje?

Kupcu povej, koliko si pripravljena dati. Svojo ponudbo argumentiraj s tem, da boš potem primorana še vsaj enkrat toliko vložiti vanjo, ker je narejena na pol.

JAOOOOOOO link sem pozabla prilepit, napišem pa podobna je tej. To je ta kateri je podobna: http://www.bolha.com/hise-pomurska/hisa-pomurska-ljutomer-st-samostojna-190-m2-prodam-oglas1272259521 Ni to ta, le podobna je tej.

In isti kraji?

No, ta je manj dodelana, pa je cena ista.

Za koliko bi po tvojem največ lahko zbili ceno? Koliko je tebi do te hiše? Je to to? Ti je res všeč, se vidiš tam? V tem primeru se sprijazni s postavljeno ceno, seveda pa še prej skušaj zbiti, to ni greh. Deset jurjev gor ali dol, ko gre za hišo, ki ti je res to … Meni se zdi, da za tak “drobiž” ni vredno prodati svojih sanj, če se izrazim rahlo patetično. Poskusi izvohati, kakšni so kaj sosedje.

JAOOOOOOO link sem pozabla prilepit, napišem pa podobna je tej. To je ta kateri je podobna: http://www.bolha.com/hise-pomurska/hisa-pomurska-ljutomer-st-samostojna-190-m2-prodam-oglas1272259521 Ni to ta, le podobna je tej.[/quote]

Precenjena, za moje pojme. Zadnjič sem nekje videla, da prodajajo hišo na Dolenjskem, 160 kvadratov, za 52.000€.. Hiša je bila notranje obnovljena leta 2000.

Jaz bi za tako bajto, kot je v oglasu dala kvečjemu 40.000€.

JAOOOOOOO link sem pozabla prilepit, napišem pa podobna je tej. To je ta kateri je podobna: http://www.bolha.com/hise-pomurska/hisa-pomurska-ljutomer-st-samostojna-190-m2-prodam-oglas1272259521 Ni to ta, le podobna je tej.[/quote]

Precenjena, za moje pojme. Zadnjič sem nekje videla, da prodajajo hišo na Dolenjskem, 160 kvadratov, za 52.000€.. Hiša je bila notranje obnovljena leta 2000.

Jaz bi za tako bajto, kot je v oglasu dala kvečjemu 40.000€.[/quote]

No to pa ne verjamem, 52000 za tako hišo. Bi prosila če poveš kje si to videla. Namreč kupujem hišo in nikjer ni takih cen!

Če je res cena 70.000 je ZASTONJ. Saj še parcela stane več. Razen če je v vukojeb.. in gre za 300 m2.

Pri nas, ki je selo, bogu za hrbtom, prodajajo podrtije (dobesedno) za 300.000 eur. Tako da ti ne verjamem, da je to prava cena.

Vsa tehnika barantanja ti ne bo prišla prav nič prav. Vse je odvisno samo od tega, ali se prodajalcu mudi ali pa ima čas počakati boljšega kupca.
Cena 70.000 za hišo pa je tudi nekam smešna, tudi če je hiša na najcenejšem območju.

Tako da v resnici mislim, da sploh ne kupuješ hiše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close