Za koliko lahko prodam ta računalnik?
Rada bi zamenjala računalnik in zanima me za koliko lahko prodam mojega 3 in pol leta starega:
osnovna plošča QDI+SB
Intel Pentium 4 1.7 Ghz
pomnilnik 256 Mb
trdi disk WD 40 GB ATA100 7200 (zamenjan lani)
gibki disk
CD ROM TEAC 40x
graf pospeševalnik GeForce2 64Mb
CD-R/W*52 LG-8525B IDE 52/32/52 Bulk
LG Monitor FlaTRON 17” 775FT
zvočniki 200W
tipkovnica Trust
optična miška Logitech
ohišje ATX midi tower
Ugibam, recimo nekje med okrog 40.000 SIT, če ti kaj pomaga.
Če recimo rečeš, da bi tak nov stal recimo 120.000, pa da ima življensko dobo 5 let in je tvoj nekje 2/3 obrabljen, potem je glede na amortizacijo vrednost nekej 40.000 SIT.
Zakaj “samo” toliko:
– nima DVD-ja
– majhen disk
– 256Mb RAM-a
Zato potencialni kupec lahko ta računalnik brez dograditev uporablja samo kot pisarniški računalnik (glede na grafično, pozabi nove igre, ni mrežne ali modema, torej investicija če hočeš internet, ni garancije, …).
No, če dobiš več, hvala bogu, ampak to je nekje poštena cena.
LP, Dir
Uf … točno … mrežno kartico sem tudi dala ugradit lani. :)))
Ja … saj vem da kaj dosti ne morem dobit za njega (kljub temu, da sem tri leta nazaj dala zanj skoraj 300.000 SIT). Niti ne vem ali se mi ga splača sploh prodat. Sicer še vedno šiba v redu in je dober računalnik … vendar za moje potrebe je premalo.
Glede starih stvari je tako, če jih res ne rabiš in nimaš pojma, ali jih boš sploh kdaj rabil, jih je boljše prodat, ker tako vsaj nekaj dobiš, ker čez 3 leta pa ne bo niti za muzej niti za rabo.
Mogoče pa lahko greš “staro za novo”, nekateri to ponujajo, sicer te ogulijo do golega, vendar ne rabiš kaj dosti cenkat in zgubljat časa z oglaševanjem in prodajo.
LP, Dir
Uff … vidim, da se kar zanimate za nakup … :)))
No … v bistvu se še nisem odločila ali ga bom prodala ali ne, ker sem trenutno mal v stiski z denarjem in ne vem kako bi kupila novega …
V bistvu ne vem niti kakšne cene bi dala – recimo tako => koliko ste pripravljeni dati? :))) Pol se bomo pa menili dalje.
Sicer pa najbolje da me kontaktirate na mail.
Jaz takega računalnika nikdar ne bi prodal za 40.000 SIT razen če nimaš kaj za v usta dat (če kupuješ novega potem predvidevam da nisi tak primer).
Recimo če gledaš po delih (cenik sem na hitro pogledal na bolha.com):
monitor LG FlaTRON 17” 775FT
cena rabljenega 15.000,00 SIT
Pentium IV 1.7 GB
cena rabljenega 15.000,00SIT (to je optimistično, je pa vreden recimo 10.000 SIT)
40GB disk
cena rabljenega 8.000,00 SIT
256MB SDRAM
cena rabljenega 9.000,00 SIT
GeForce2
cena rbaljene 8.000,00 SIT
osnovna plošča +2x cd roma + disketnih
recimo 15.000,00 SIT (dejansko 10.000,00 SIT)
Skupaj cca. 60.000,00 SIT po delih brez ohišja + optična miš + ostale malenkosti
Forum je zaprt za komentiranje.