Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev za koliko lahko najvec zamujam s prispevki za s.p.

za koliko lahko najvec zamujam s prispevki za s.p.

Mene pa zanima, za koliko lahko najvec zamujam s prispevki (placilom namrec, oddajam dokumente redno). Ker zdaj zamujam za mesec dec. + jan. in so mi v petek domov ze poslali nekaj od davcne v smislu, dolozni ste 350 bla bla, ce ne boste placali, bomo prislijeni dati v izvrsbo…kaj to pomeni?? Do kdaj imam se cas? Namrec, trenutno cakam na dva placila in ne vem ali bo to ze prihodnji teden ali se naslednji teden…naj si prej sposodim denar ali lahko se pocakam? Lahko zamujam za tri mesece? Spadam pa v 2. razred (torej cca. 345 x 3 mesece).

Kaksna je kazen? Ali naj raje poklicem na davcno in pojasnim, da bom placala takoj ko lahko. Se da to zmeniti z njimi, ali razumejo? Naj povem, da gre zdaj ze 4. leto odkar sem na s.p. Drugace sem za nazaj vedno placevala redno, zaustavilo se je ta dva meseca, saj imam manjsi priliv dohodkov (sovpada s slabso situacijo v drzavi, poleg tega sem morala ta denar, ki sem ga sedaj zasluzila, nameniti za druge nujne stvari in so pac prispevki trpeli zaradi tega…).

Naj se povem, da glede zdravstva mi je vseeno, saj do zdaj vse kar hodim, je na samoplacnisko in ne potrebujem izkaznice (zaenkrat)…poleg tega tudi ne vem…kaksna bo situacija v prihodnje…ker nekaj je…ce imas tako zmanjsan prihodek kot sedaj jaz je logicno da das najprej denar za stacuno in poloznice kot pa za prispevke…mi predlagate raje zapreti trenutno ter potem spet ponovno odpreti? Ali to lahko-zacasno “zamrznes” s.p.? In se, ce zaprem s.p., ali mi pripada kaksna socialna pomoc?

Hvala vsem za odgovore. Zavedam se da situacija trenutno v Slo ni roznata, sploh pa je moj poklic trenutno med bolj ranljivimi in sem v dvomih trenutno glede s.p.-ja… trudim se po najboljsih moceh, sem pridna, delovna…in najmanj kar si zelím trenutno je da bi ostala brez dela… trg in (ne)kupna zmoznost ljudi dela sedaj svoje…

Če ne plačaš prispevkov, jih pač DURS skuša izterjati skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi ter stroški izvršbe. Razen zamudnih obresti in morebitnih stroškov ni nobene kazni. Predlagam, da se obrnete na DURS in zaprostite za obročno plačilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close